Dziennik Ustaw 2001 Nr 151 poz. 1690 - Ustanowienie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej


ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW

z dnia 11 grudnia 2001 r.

w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej.

(Dz. U. z dnia 27 grudnia 2001 r.)


Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 w związku z art. 14 § 4, § 4a i § 6k ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny zarządza się, co następuje:


§ 1. 1. Ustanawia się kontyngenty taryfowe ilościowe na przywóz pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej towarów wymienionych w załączniku nr 1 do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku - do dnia 31 grudnia 2002 r., z wyjątkiem pozycji określonej kodem PCN 1001 90, dla której kontyngent ustanawia się do dnia 30 czerwca 2002 r.
2. Wykaz państw, o których mowa w ust. 1, zawiera załącznik nr 2 do rozporządzenia.

§ 2. Obniżone stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi odrębnie.

§ 3. W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 grudnia 2001 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 146, poz. 1639).

§ 4. 1. Rozdysponowanie kontyngentów, o których mowa w § 1, jest dokonywane według kolejności złożenia kompletnych wniosków, z wyjątkiem pozycji towarowych określonych kodem PCN 0207, 1001 90, 1101 00, 1102 oraz 1107, dla których rozdysponowanie kontyngentów jest dokonywane w proporcji do liczby osób składających wnioski, po upływie terminów określonych w ust. 2 oraz § 6 ust. 3.
2. Wnioski o wydanie pozwolenia w przypadku pozycji towarowych określonych kodem PCN 0207, 1001 90, 1101 00, 1102, 1107 składa się na każdy kwartał oddzielnie, w terminie 7 dni, licząc od pierwszego dnia roboczego każdego kolejnego kwartału.
3. Pozwolenia na przywóz w przypadku:
  1)   pozycji towarowej 0203 i 0210 - mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 1.725 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN, objętych tymi pozycjami,
  2)   pozycji towarowej 0405 - mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 1.150 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN, objętych tą pozycją,
  3)   pozycji towarowej 0406 - mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 2.070 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN, objętych tą pozycją,
  4)   pozycji towarowych 1601 00 oraz 1602 - mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 230 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN, objętych tymi pozycjami.

§ 5. Wydanie pozwolenia na przywóz towarów, o których mowa w § 1, uzależnia się od złożenia przez wnioskodawcę kaucji w wysokości określonej w załączniku nr 1 do rozporządzenia.

§ 6. 1. W przypadku pozycji towarowych określonych kodami PCN 0203, 0207, 0210, 1101 00, 1102, 1107, 1205 rozdysponowanie ustanowionej puli kontyngentów taryfowych jest dokonywane kwartalnie w następujący sposób:
  1)   I kwartał  - 25%,
  2)   II kwartał  - 25%,
  3)   III kwartał  - 25%,
  4)   IV kwartał  - 25%.
2. W przypadku pozycji towarowej określonej kodem PCN 1001 90 rozdysponowanie ustanowionej puli kontyngentów jest dokonywane kwartalnie w następujący sposób:
  1)   I kwartał  - 50%,
  2)   II kwartał  - 50%.
3. Wnioski o przydział kontyngentów dla pozycji towarowych, w przypadku pozycji towarowych określonych kodami PCN 0203, 0210 i 1205, składa się na każdy kwartał oddzielnie, poczynając od pierwszego dnia roboczego miesiąca rozpoczynającego dany kwartał.
4. Termin ważności pozwolenia na przywóz towarów, o których mowa w ust. 1, nie może wykraczać poza ostatni dzień kwartału, na który pozwolenia zostały wydane.
5. Niewykorzystane pule kontyngentów w danym kwartale przechodzą na kolejny kwartał.

§ 7. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2002 r.

ZAŁĄCZNIKI

ZAŁĄCZNIK Nr 1

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z PAŃSTW CZŁONKOWSKICH UNII EUROPEJSKIEJ
 
Kod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celna
Ilość
(w tonach)
Kaucja (wysokość kaucji/masę netto)
12345
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: 34.500 (łącznie z pozycją 0210)20 EUR/100 kg
 - Świeże lub chłodzone:   
0203 11- - Tusze i półtusze:   
0203 11 10 0- - - Ze świń domowych0  
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:   
 - - -Ze świń domowych:   
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki0  
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki0  
0203 19- - Pozostałe:   
 - - - Ze świń domowych:   
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki0  
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi0  
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki0  
 - - - - Pozostałe:   
0203 19 55 0- - - Bez kości0  
0203 19 59 0- - - Pozostałe0  
 - Mrożone:   
0203 21- - Tusze i półtusze:   
0203 21 10 0- - - Ze świń domowych0  
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:   
 - - - Ze świń domowych:   
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki0  
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki0  
0203 29- - Pozostałe:   
 - - - Ze świń domowych:   
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki0  
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi0  
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki0  
 - - - - Pozostałe:   
0203 29 55 0- - - - - Bez kości0  
0203 29 59 0 - - - - - Pozostałe0  
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: 23.00020 EUR/100 kg.
 - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:   
0207 11- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:   
0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane
     jako "kurczaki 83%"
0  
0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
     szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
0  
0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez
     szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki
     65%" lub inaczej prezentowane
0  
0207 12- - Niecięte na kawałki, mrożone:   
0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
     szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
0  
0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez
     szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki
     65%" lub inaczej prezentowane
0  
0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:   
 - - - Kawałki:   
0207 13 10 0- - - - Bez kości0  
 - - - - Z kośćmi:   
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki0  
0207 13 70 0- - - - - Pozostałe0  
 - - - Podroby:   
0207 13 91 0- - - - Wątroby0  
0207 13 99 0- - - - Pozostałe0  
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:   
 - - - Kawałki:   
0207 14 10 0- - - - Bez kości0  
 - - - - Z kośćmi:   
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki0  
0207 14 70 0- - - - - Pozostałe0  
 - - - Podroby:   
0207 14 91 0- - - - Wątroby0  
0207 14 99 0- - - - Pozostałe0  
 - Z indyków:   
0207 24- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:   
0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
     szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
0  
0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj,
     serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%"
     lub inaczej prezentowane
0  
0207 25- - Niecięte na kawałki, mrożone:   
0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
     szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
0  
0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez
     szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki
     73%" lub inaczej prezentowane
0  
0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:   
 - - - Kawałki:   
0207 26 10 0- - - - Bez kości0  
 - - - - Z kośćmi:   
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
0207 26 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki0  
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałe0  
0207 26 80 0- - - - - Pozostałe0  
 - - - Podroby:   
0207 26 91 0- - - - Wątroby0  
0207 26 99 0- - - - Pozostałe0  
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:   
 - - - Kawałki:   
0207 27 10 0- - - - Bez kości0  
 - - - - Z kośćmi:   
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki0  
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe0  
0207 27 80 0- - - - - Pozostałe0  
 - - - Podroby:   
0207 27 91 0- - - - Wątroby0  
0207 27 99 0- - - - Pozostałe0  
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:   
0207 32- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:   
 - - - Kaczki:   
0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone,
       z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%"
0  
0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
       szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane
       jako "kaczki 70%"
0  
0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez
       szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki
       63%" lub inaczej prezentowane
0  
 - - - Gęsi:   
0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
0  
0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z
       sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków,
       znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane
0  
0207 32 90 0- - - Perliczki0  
0207 33- - Niecięte na kawałki, mrożone:   
 - - - Kaczki:   
0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
       szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane
       jako "kaczki 70%"
0  
0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez
       szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki
       63%" lub inaczej prezentowane
0  
 - - - Gęsi:   
0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
0  
0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z
       sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków,
       znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane
0  
0207 33 90 0- - - Perliczki0  
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:   
 - - - Kawałki:   
 - - - - Bez kości:   
0207 35 11 0- - - - - Z gęsi0  
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek0  
 - - - - Z kośćmi:   
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek0  
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi0  
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek0  
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
 - - - - - Piersi i ich kawałki:   
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi0  
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi0  
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze0  
0207 35 79 0- - - - - Pozostałe0  
 - - - Podroby:   
0207 35 91 0- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby0  
0207 35 99 0- - - - Pozostałe0  
0207 36- - Pozostałe, mrożone:   
 - - - Kawałki:   
 - - - - Bez kości:   
0207 36 11 0- - - - - Z gęsi0  
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek0  
 - - - - Z kośćmi:   
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek0  
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsi0  
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek0  
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
 - - - - - Piersi i ich kawałki:   
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi0  
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi0  
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze0  
0207 36 79 0- - - - - Pozostałe0  
 - - - Podroby:   
 - - - - Wątroby:   
0207 36 89 0- - - - - Pozostałe0  
0207 36 90 0- - - - Pozostałe0  
0210Mięso i podroby jadalne, solone, w solance suszone lub wędzone; jadalne mąki i mączki z mięsa lub podrobów: 34.500 (łącznie z pozycją 0203)20 EUR/100 kg
 - Mięso wieprzowe:   
0210 11- - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi:   
 - - - Ze świń domowych:   
 - - - - Solone lub w solance:   
0210 11 11 0- - - - - Szynki i ich kawałki0  
0210 11 19 0- - - - - Łopatki i ich kawałki0  
 - - - - Suszone lub wędzone:   
0210 11 31 0- - - - - Szynki i ich kawałki0  
0210 11 39 0- - - - - Łopatki i ich kawałki0  
0210 12- - Boczek i jego kawałki:   
 - - - Ze świń domowych:   
0210 12 11 0- - - - Solony lub w solance0  
0210 12 19 0- - - - Suszony lub wędzony0  
0210 19- - Pozostałe:   
 - - - Ze świń domowych:   
 - - - - Solone lub w solance:   
0210 19 10 0- - - - - Bok bekonowy lub szpencer0  
0210 19 20 0- - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki0  
0210 19 30 0- - - - - Przodki i ich kawałki0  
0210 19 40 0- - - - - Schaby i ich kawałki0  
 - - - - - Pozostałe:   
0210 19 51 0- - - - - - Bez kości0  
0210 19 59 0- - - - - - Pozostałe0  
 - - - - Suszone lub wędzone:   
0210 19 60 0- - - - - Przodki i ich kawałki0  
0210 19 70 0- - - - - Schaby i ich kawałki0  
 - - - - - Pozostałe:   
0210 19 81 0- - - - - - Bez kości0  
0210 19 89 0- - - - - - Pozostałe0  
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania: 5.75035 EUR/100 kg
0405 10- Masło:   
 
- - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej
   85%:
   
 - - - Masło naturalne:   
0405 10 11 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
       nieprzekraczającej 1 kg
0  
0405 10 19 0- - - - Pozostałe0  
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzane0  
0405 10 50 0- - - Masło z serwatki0  
0405 10 90 0- - Pozostałe0  
0405 20- Produkty mleczarskie do smarowania:   
0405 20 90 0
- - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 75%,
   ale mniej niż 80%
0  
0406Sery i twarogi: 10.35035 EUR/100 kg
0406 10
- Ser (niedojrzewający i niewędzony) świeży, w tym ser
 serwatkowy i twaróg:
   
0406 10 20 0- - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 40%0  
0406 10 80 0- - Pozostały0  
0406 20- Ser tarty lub proszkowany, wszystkich rodzajów:   
0406 20 10 0
- - Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony z
   odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno zmielonymi
   ziołami
0  
0406 20 90 0- - Pozostały0  
0406 30
- Ser przetworzony (ser topiony) inny niż tarty lub
 proszkowany:
   
0406 30 10 0
- - Do produkcji, którego nie użyto innych serów, jak
   Emmentaler, Gruyére i Appenzell i który może zawierać
   jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako
   Schabziger); przygotowany do sprzedaży detalicznej o
   zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 56% suchej
   masy
0  
 - - Pozostały:   
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej
     36% i o zawartości tłuszczu w suchej masie:
   
0406 30 31 0- - - - Nieprzekraczającej 48%0  
0406 30 39 0- - - - Przekraczającej 48%0  
0406 30 90 0- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 36%0  
0406 40- Ser z przerostami niebieskiej pleśni:   
0406 40 10 0- - Roquefort0  
0406 40 50 0- - Gorgonzola0  
0406 40 90 0- - Pozostały0  
0406 90- Pozostałe sery:   
0406 90 01 0- - Do przetworzenia (topienia)0  
 - - Pozostałe:   
 - - - Emmentaler, Gruyére, Sbrinz, Bergkäse i Appenzell:   
0406 90 02 0
- - - - Sery w całości, w cenie franco granica za 100 kg
       przekraczającej 401,85 EUR, ale
       nieprzekraczającej 430,62 EUR, o zawartości
       tłuszczu w suchej masie 45% i większej oraz
       dojrzewane przez trzy miesiące lub dłużej
0  
0406 90 03 0
- - - - Sery w całości, w cenie franco granica za 100 kg
       masy netto przekraczającej 430,62 EUR, o
       zawartości tłuszczu w suchej masie 45% i większej
       oraz dojrzewane przez trzy miesiące lub dłużej
0  
0406 90 04 0
- - - - Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym,
       ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie
       netto 1 kg lub większej lecz nieprzekraczającej
       5 kg i w cenie franco granica za 100 kg masy
       netto przekraczającej 430,62 EUR, ale
       nieprzekraczającej 459,39 EUR, o zawartości
       tłuszczu w suchej masie 45% i większej oraz
       dojrzewane przez trzy miesiące lub dłużej
0  
0406 90 05 0
- - - - Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym,
       ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie
       netto 1 kg lub większej, ale nieprzekraczającej
       5 kg i w cenie franco granica za 100 kg masy
       netto przekraczającej 459,39 EUR, o zawartości
       tłuszczu w suchej masie 45% i większej oraz
       dojrzewane przez trzy miesiące lub dłużej
0  
0406 90 06 0
- - - - Kawałki bez skórki, o masie netto nie większej
       niż 450 g i w cenie franco granica za 100 kg masy
       netto przekraczającej 499,67 EUR, o zawartości
       tłuszczu w suchej masie 45% i większej oraz
       dojrzewane przez trzy miesiące lub dłużej,
       pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, w
       opakowaniach, na których znajduje się opis sera,
       zawartość tłuszczu, odpowiedzialny za pakowanie
       oraz kraj producenta
0  
 - - - - Pozostałe:   
0406 90 13 0- - - - - Emmentaler0  
0406 90 15 0- - - - - Gruyére, Sbrinz0  
0406 90 17 0- - - - - Bergkäse, Appenzell0  
0406 90 18 0
- - - Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d'Or i Tete de
     Moine
0  
0406 90 19 0
- - - Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony
     z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno
     zmielonymi ziołami
0  
0406 90 21 0- - - Cheddar0  
0406 90 23 0- - - Edam0  
0406 90 25 0- - - Tilsit0  
0406 90 27 0- - - Butterkäse0  
0406 90 29 0- - - Kashkaval0  
 - - - Feta:   
0406 90 31 0
- - - - Z mleka owiec albo mleka bawołów w pojemnikach
       zawierających solankę albo w butelkach z owczej
       lub koziej skóry
0  
0406 90 33 0- - - - Pozostałe0  
0406 90 35 0- - - Kefalo-Tyri0  
0406 90 37 0- - - Finlandia0  
0406 90 39 0- - - Jarlsberg0  
 - - - Pozostałe:   
0406 90 50 0
- - - - Ser z mleka owiec albo mleka bawołów w
       pojemnikach zawierających solankę albo w
       butelkach z owczej lub koziej skóry
0  
 - - - - Pozostałe:   
 
- - - - - O zawartości tłuszczu w masie
         nieprzekraczającej 40% i o zawartości wody, w
         masie, w substancji beztłuszczowej:
   
 - - - - - - Nieprzekraczającej 47%:   
0406 90 61 0- - - - - - - Grana Padano, Permigiano Reggiano0  
0406 90 63 0- - - - - - - Fiore Sardo, Pecorino0  
0406 90 69 0- - - - - - - Pozostałe0  
 
- - - - - - Przekraczającej 47%, ale nieprzekraczającej
           72%:
   
0406 90 73 0- - - - - - - Provolone0  
0406 90 75 0- - - - - - - Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano0  
0406 90 76 0
- - - - - - - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti,
             Maribo, Samso
0  
0406 90 78 0- - - - - - - Gouda0  
0406 90 79 0
- - - - - - - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire,
             Saint-Paulin, Taleggio
0  
0406 90 81 0
- - - - - - - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire,
             Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey
0  
0406 90 82 0- - - - - - - Camembert0  
0406 90 84 0- - - - - - - Brie0  
0406 90 85 0- - - - - - - Kefalograviera, Kasseri0  
 
- - - - - - - Pozostałe sery, o zawartości wody w masie
             serowej beztłuszczowej:
   
0406 90 86 0
- - - - - - - - Przekraczającej 47%, ale
               nieprzekraczającej 52%
0  
0406 90 87 0
- - - - - - - - Przekraczającej 52%, ale
               nieprzekraczającej 62%
0  
0406 90 88 0
- - - - - - - - Przekraczającej 62%, ale
               nieprzekraczającej 72%
0  
0406 90 93 0- - - - - - Przekraczającej 72%0  
0406 90 99 0- - - - - Pozostałe0  
1001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): 230.000 
1001 90- Pozostałe:   
1001 90 10 0- - Orkisz do siewu0 30 EUR/tonę
 
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta
   z pszenicą (meslin):
   
1001 90 91
- - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z
     pszenicą (meslin):
   
1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej0 30 EUR/tonę
1001 90 91 9- - - - Mieszanki żyta z pszenicą (meslin)0 30 EUR/tonę
1001 90 99 0- - - Pozostałe0 30 EUR/tonę
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna: 11.5005 EUR/tonę
 - Mąka pszenna:   
1101 00 11 0- - Z pszenicy durum0  
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza0  
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszenna0  
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:  5 EUR/tonę
1102 10 00 0- Mąka żytnia0  
1102 20- Mąka kukurydziana:   
1102 20 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1,5%0  
1102 20 90 0- - Pozostała0  
1102 30 00 0- Mąka ryżowa0  
1102 90- Pozostałe:   
1102 90 10 0- - Mąka jęczmienna0  
1102 90 30 0- - Mąka owsiana0  
1102 90 90 0- - Pozostałe0  
1107Słód, nawet palony: 45.0005 EUR/tonę
1107 10- Niepalony:   
 - - Z pszenicy:   
1107 10 11 0- - - W postaci mąki10  
1107 10 19 0- - - Pozostały10  
 - - Pozostałe:   
1107 10 91 0- - - W postaci mąki10  
1107 10 99 0- - - Pozostałe10  
1107 20 00 0- Palony10  
1205Nasiona rzepaku lub rzepiku, nawet łamane: 32.0005 EUR/tonę
1205 10
- Nasiona rzepaku lub rzepiku, o niskiej zawartości kwasu
 erukowego:
   
1205 10 90 0- - Pozostałe15  
1205 90 00- Pozostałe:   
1205 90 00 9- - Pozostałe15  
1601 00Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: 
1.150 (łącznie z poz.
1602 41, 42, 49)
20 EUR/100 kg
1601 00 10 0- Z wątroby0  
 - Pozostałe:   
1601 00 91 0- - Kiełbasy, suche lub do smarowania, niegotowane0  
1601 00 99 0- - Pozostałe0  
1602Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: 1.15020 EUR/100 kg
 - Z drobiu objętego pozycją 0105:   
1602 32- - Z drobiu z gatunku Gallus domesticus:   
 
- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub
     podrobów:
   
1602 32 11 0- - - - Niegotowane0  
1602 32 19 0- - - - Pozostałe0  
1602 32 30 0
- - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż
     57% mięsa lub podrobów
0  
1602 32 90 0- - - Pozostałe0  
1602 39- - Pozostałe:   
 
- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub
     podrobów:
   
1602 39 21 0- - - - Niegotowane0  
1602 39 29 0- - - - Pozostałe0  
1602 39 40 0
- - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż
     57% mięsa drobiowego lub podrobów
0  
1602 39 80 0- - - Pozostałe0  
 - Z wieprzowiny: 1.150 (łącznie z 1601 00)20 EUR/100 kg
1602 41- - Szynki i ich części:   
1602 41 10 0- - - Ze świń domowych0  
1602 41 90 0- - - Pozostałe0  
1602 42- - Łopatki i ich części:   
1602 42 10 0- - - Ze świń domowych0  
1602 42 90 0- - - Pozostałe0  
1602 49- - Pozostałe łącznie z mieszankami:   
 - - - Ze świń domowych:   
 
- - - - Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub
       dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami
       dowolnego rodzaju i pochodzenia:
   
1602 49 11 0
- - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z
         mieszankami schabów i szynek
0  
1602 49 13 0
- - - - - Karki i ich części łącznie z mieszankami
         obojczyków i łopatek
0  
1602 49 15 0
- - - - - Pozostałe mieszanki zawierające szynki,
         łopatki, schaby lub karki oraz ich części
0  
1602 49 19 0- - - - - Pozostałe0  
1602 49 30 0
- - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż
       80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie
       z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia
0  
1602 49 50 0
- - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub
       dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami
       dowolnego rodzaju i pochodzenia
0  
1602 49 90 0- - - Pozostałe0  
2302Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: 4.6005 EUR/tonę
2302 10- Kukurydziane:   
2302 10 10 0- - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35%0  
2302 10 90 0- - Pozostałe0  
2302 20- Ryżowe:   
2302 20 10 0- - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35%0  
2302 20 90 0- - Pozostałe0  
2302 30- Pszenne:   
2302 30 10 0
- - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%,
   których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie
   przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część,
   która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub
   więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt
0  
2302 30 90 0- - Pozostałe0  
2302 40- Z innych zbóż:   
2302 40 10 0
- - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%,
   których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie
   przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część,
   która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub
   więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt
0  
2302 40 90 0- - Pozostałe0  
 

ZAŁĄCZNIK Nr 2

WYKAZ PAŃSTW CZŁONKOWSKICH UNII EUROPEJSKIEJ (UE)*
  1.   Austria
  2.   Belgia
  3.   Dania
  4.   Finlandia
  5.   Francja
  6.   Grecja
  7.   Hiszpania
  8.   Irlandia
  9.   Luksemburg
  10.  Niderlandy
  11.  Niemcy
  12.  Portugalia
  13.  Szwecja
  14.  Wielka Brytania
  15.  Włochy

*   Obszar celny UE obejmuje również obszar celny Księstwa Monako. Oznacza to, że dla towarów pochodzących z Monako, po spełnieniu reguł pochodzenia, udokumentowaniu tego pochodzenia oraz spełnieniu warunku bezpośredniego transportu, zgodnie z zasadami Układu Europejskiego, stosowane są obniżone zerowe stawki celne.

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142, 1143, 1144, 1145, 1146, 1147, 1148, 1149, 1150, 1151, 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233, 1234, 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247, 1248, 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1261, 1262, 1263, 1264, 1265, 1266, 1267, 1268, 1269, 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277, 1278, 1279, 1280, 1281, 1282, 1283, 1284, 1285, 1286, 1287, 1288, 1289, 1290, 1291, 1292, 1293, 1294, 1295, 1296, 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302, 1303, 1304, 1305, 1306, 1307, 1308, 1309, 1310, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1330, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1337, 1338, 1339, 1340, 1341, 1342, 1343, 1344, 1345, 1346, 1347, 1348, 1349, 1350, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364, 1365, 1366, 1367, 1368, 1369, 1370, 1371, 1372, 1373, 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383, 1384, 1385, 1386, 1387, 1388, 1389, 1390, 1391, 1392, 1393, 1394, 1395, 1396, 1397, 1398, 1399, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406, 1407, 1408, 1409, 1410, 1411, 1412, 1413, 1414, 1415, 1416, 1417, 1418, 1419, 1420, 1421, 1422, 1423, 1424, 1425, 1426, 1427, 1428, 1429, 1430, 1431, 1432, 1433, 1434, 1435, 1436, 1437, 1438, 1439, 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1449, 1450, 1451, 1452, 1453, 1454, 1455, 1456, 1457, 1458, 1459, 1460, 1461, 1462, 1463, 1464, 1465, 1466, 1467, 1468, 1469, 1470, 1471, 1472, 1473, 1474, 1475, 1476, 1477, 1478, 1479, 1480, 1481, 1482, 1483, 1484, 1485, 1486, 1487, 1488, 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494, 1495, 1496, 1497, 1498, 1499, 1500, 1501, 1502, 1503, 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509, 1510, 1511, 1512, 1513, 1514, 1515, 1516, 1517, 1518, 1519, 1520, 1521, 1522, 1523, 1524, 1525, 1526, 1527, 1528, 1529, 1530, 1531, 1532, 1533, 1534, 1535, 1536, 1537, 1538, 1539, 1540, 1541, 1542, 1543, 1544, 1545, 1546, 1547, 1548, 1549, 1550, 1551, 1552, 1553, 1554, 1555, 1556, 1557, 1558, 1559, 1560, 1561, 1562, 1563, 1564, 1565, 1566, 1567, 1568, 1569, 1570, 1571, 1572, 1573, 1574, 1575, 1576, 1577, 1578, 1579, 1580, 1581, 1582, 1583, 1584, 1585, 1586, 1587, 1588, 1589, 1590, 1591, 1592, 1593, 1594, 1595, 1596, 1597, 1598, 1599, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1605, 1606, 1607, 1608, 1609, 1610, 1611, 1612, 1613, 1614, 1615, 1616, 1617, 1618, 1619, 1620, 1621, 1622, 1623, 1624, 1625, 1626, 1627, 1628, 1629, 1630, 1631, 1632, 1633, 1634, 1635, 1636, 1637, 1638, 1639, 1640, 1641, 1642, 1643, 1644, 1645, 1646, 1647, 1648, 1649, 1650, 1651, 1652, 1653, 1654, 1655, 1656, 1657, 1658, 1659, 1660, 1661, 1662, 1663, 1664, 1665, 1666, 1667, 1668, 1669, 1670, 1671, 1672, 1673, 1674, 1675, 1676, 1677, 1678, 1679, 1680, 1681, 1682, 1683, 1684, 1685, 1686, 1687, 1688, 1689, 1690, 1691, 1692, 1693, 1694, 1695, 1696, 1697, 1698, 1699, 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1707, 1708, 1709, 1710, 1711, 1712, 1713, 1714, 1715, 1716, 1717, 1718, 1719, 1720, 1721, 1722, 1723, 1724, 1725, 1726, 1727, 1728, 1729, 1730, 1731, 1732, 1733, 1734, 1735, 1736, 1737, 1738, 1739, 1740, 1741, 1742, 1743, 1744, 1745, 1746, 1747, 1748, 1749, 1750, 1751, 1752, 1753, 1754, 1755, 1756, 1757, 1758, 1759, 1760, 1761, 1762, 1763, 1764, 1765, 1766, 1767, 1768, 1769, 1770, 1771, 1772, 1773, 1774, 1775, 1776, 1777, 1778, 1779, 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1787, 1788, 1789, 1790, 1791, 1792, 1793, 1794, 1795, 1796, 1797, 1798, 1799, 1800, 1801, 1802, 1803, 1804, 1805, 1806, 1807, 1808, 1809, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1818, 1819, 1820, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827, 1828, 1829, 1830, 1831, 1832, 1833, 1834, 1835, 1836, 1837, 1838, 1839, 1840, 1841, 1842, 1843, 1844, 1845, 1846, 1847, 1848, 1849, 1850, 1851, 1852, 1853, 1854, 1855, 1856, 1857, 1858, 1859, 1860, 1861, 1862, 1863, 1864, 1865, 1866

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2025
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt