Dziennik Ustaw 2002 Nr 227 poz. 1897 - Ustanowienie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI1)

z dnia 17 grudnia 2002 r.

w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej.

(Dz. U. z dnia 23 grudnia 2002 r.)


Na podstawie art. 141 § 1 pkt 2, art. 145 § 1 i 2 oraz art. 1419 § 1 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny (Dz. U. z 2001 r. Nr 75, poz. 802, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:


§ 1. 1. Ustanawia się kontyngenty taryfowe ilościowe na przywóz pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej towarów, wymienionych w załączniku nr 1 do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku - do dnia 31 grudnia 2003 r., z wyjątkiem pozycji towarowej określonej kodem PCN 1001, dla której kontyngent ustanawia się do dnia 30 czerwca 2003 r.
2. Wykaz państw, o których mowa w ust. 1, zawiera załącznik nr 2 do rozporządzenia.

§ 2. Obniżone stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach odrębnych.

§ 3. W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 17 grudnia 2002 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 226, poz. 1885).

§ 4. Udzielenie pozwolenia na przywóz towarów, o których mowa w § 1, uzależnia się od złożenia przez wnioskodawcę kaucji, w wysokości określonej w załączniku nr 1.

§ 5. 1. Rozdysponowanie kontyngentów, o których mowa w § 1, jest dokonywane proporcjonalnie do wielkości wnioskowanych.
2. Wnioski o udzielenie pozwolenia składa się w terminie 14 dni od dnia wejścia w życie rozporządzenia oraz w terminie 14 dni od pierwszego dnia miesiąca maja i września, w przypadku gdy nastąpi niewykorzystanie kwot kontyngentów odpowiednio do dnia 30 kwietnia i 31 sierpnia 2003 r., z wyjątkiem pozycji towarowych określonych kodami PCN 0203, 0207, 0210, 0406, 1001, 1101 00, 1102, 1107 i 1205, dla których wnioski o udzielenie pozwolenia składa się na każdy kwartał oddzielnie, poczynając od pierwszego dnia roboczego do siódmego dnia miesiąca rozpoczynającego dany kwartał.
3. Wnioski o udzielenie pozwolenia są rozpatrywane w terminie 14 dni od dnia upływu terminu składania wniosków, o którym mowa w ust. 2.
4. Pozwolenia na przywóz, w przypadku:
  1)   pozycji towarowych określonych kodami PCN 0203 i 0210 - mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 1.000 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN, objętych tymi pozycjami;
  2)   pozycji towarowej określonej kodem PCN 1001 - mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 5.000 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN, objętych tą pozycją.

§ 6. 1. W przypadku pozycji towarowych określonych kodami PCN 0203, 0207, 0210, 0406, 1101 00, 1102, 1107 i 1205 rozdysponowanie ustanowionej puli kontyngentów taryfowych jest dokonywane kwartalnie w następujący sposób:
  1)   I kwartał - 25%;
  2)   II kwartał - 25%;
  3)   III kwartał - 25%;
  4)   IV kwartał - 25%.
2. W przypadku pozycji towarowej określonej kodem PCN 1001 rozdysponowanie ustanowionej puli kontyngentów jest dokonywane kwartalnie w następujący sposób:
  1)   I kwartał - 50%;
  2)   II kwartał - 50%.
3. Niewykorzystane pule kontyngentów w danym kwartale przechodzą na kolejny kwartał.

§ 7. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2003 r.

________
1)   Minister Gospodarki kieruje działem administracji rządowej - gospodarka, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 1 lipca 2002 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Gospodarki (Dz. U. Nr 97, poz. 867).
2)   Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2001 r. Nr 89, poz. 972, Nr 110, poz. 1189, Nr 125, poz. 1368 i Nr 128, poz. 1403 oraz z 2002 r. Nr 41, poz. 365, Nr 89, poz. 804, Nr 112, poz. 974, Nr 141, poz. 1178, Nr 169, poz. 1387 i Nr 188, poz. 1572.

ZAŁĄCZNIKI

ZAŁĄCZNIK Nr 1

WYKAZ TOWARÓW POCHODZĄCYCH Z PAŃSTW CZŁONKOWSKICH UNII EUROPEJSKIEJ, OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI
 
Nr kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celna
Ilość
(w tonach)
Wysokość kaucji
123456
0941010203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: 37.500 (łącznie z pozycją 0210)200 EUR/t
  - Świeże lub chłodzone:   
 0203 11- - Tusze i półtusze:   
 0203 11 10 0- - - Ze świń domowych0  
 0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:   
  - - - Ze świń domowych:   
 0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki0  
 0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki0  
 0203 19- - Pozostałe:   
  - - - Ze świń domowych:   
 0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki0  
 0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi0  
 0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki0  
  - - - - Pozostałe:   
 0203 19 55 0- - - - - Bez kości0  
 0203 19 59 0- - - - - Pozostałe0  
  - Mrożone:   
 0203 21- - Tusze i półtusze:   
 0203 21 10 0- - - Ze świń domowych0  
 0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:   
  - - - Ze świń domowych:   
 0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki0  
 0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki0  
 0203 29- - Pozostałe:   
  - - - Ze świń domowych:   
 0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki0  
 0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi0  
 0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki0  
  - - - - Pozostałe:   
 0203 29 55 0- - - - - Bez kości0  
 0203 29 59 0- - - - - Pozostałe0  
0941020207Mięso i jadalne podroby z drobiu objętego pozycją 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: 25.000200 EUR/t
  - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:   
 0207 11- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:   
 0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane
     jako "kurczaki 83%"
0  
 0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
     z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane
     jako "kurczaki 70%"
0  
 0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez
     szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako
     "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane
0  
 0207 12- - Niecięte na kawałki, mrożone:   
 0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
     z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane
     jako "kurczaki 70%"
0  
 0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez
     szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako
     "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane
0  
 0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:   
  - - - Kawałki:   
 0207 13 10 0- - - - Bez kości0  
  - - - - Z kośćmi:   
 0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
 0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
 0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
 0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki0  
 0207 13 70 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 13 91 0- - - - Wątróbki0  
 0207 13 99 0- - - - Pozostałe0  
 0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:   
  - - - Kawałki:   
 0207 14 10 0- - - - Bez kości0  
  - - - - Z kośćmi:   
 0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
 0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
 0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
 0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki0  
 0207 14 70 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 14 91 0- - - - Wątróbki0  
 0207 14 99 0- - - - Pozostałe0  
  - Z indyków:   
 0207 24- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:   
 0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
     z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane
     jako "indyki 80%"
0  
 0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj,
     serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73%"
     lub inaczej prezentowane
0  
 0207 25- - Niecięte na kawałki, mrożone:   
 0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
     z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane
     jako "indyki 80%"
0  
 0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez
     szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki
     73%" lub inaczej prezentowane
0  
 0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:   
  - - - Kawałki:   
 0207 26 10 0- - - - Bez kości0  
  - - - - Z kośćmi:   
 0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
 0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 26 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
 0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
  - - - - - Nogi i ich kawałki:   
 0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki0  
 0207 26 70 0- - - - - - Pozostałe0  
 0207 26 80 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 26 91 0- - - - Wątróbki0  
 0207 26 99 0- - - - Pozostałe0  
 0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:   
  - - - Kawałki:   
 0207 27 10 0- - - - Bez kości0  
  - - - - Z kośćmi:   
 0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
 0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
 0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
  - - - - - Nogi i ich kawałki:   
 0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki0  
 0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe0  
 0207 27 80 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 27 91 0- - - - Wątróbki0  
 0207 27 99 0- - - - Pozostałe0  
  - Z kaczek, gęsi i perliczek:   
 0207 32- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:   
  - - - Kaczki:   
 0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone,
       z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%"
0  
 0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
       z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane
       jako "kaczki 70%"
0  
 0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez
       szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako
       "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane
0  
  - - - Gęsi:   
 0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami
       i łapami, znane jako "gęsi 82%"
0  
 0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
       z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków,
       znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane
0  
 0207 32 90 0- - - Perliczki0  
 0207 33- - Niecięte na kawałki, mrożone:   
  - - - Kaczki:   
 0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
       z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane
       jako "kaczki 70%"
0  
 0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez
       szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako
       "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane
0  
  - - - Gęsi:   
 0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami
       i łapami, znane jako "gęsi 82%"
0  
 0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
       z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków,
       znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane
0  
 0207 33 90 0- - - Perliczki0  
 0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:   
  - - - Kawałki:   
  - - - - Bez kości:   
 0207 35 11 0- - - - - Z gęsi0  
 0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek0  
  - - - - Z kośćmi:   
  - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
 0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek0  
 0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek0  
 0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
  - - - - - Piersi i ich kawałki:   
 0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
  - - - - - Nogi i ich kawałki:   
 0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
 0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze0  
 0207 35 79 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 35 91 0- - - - Wątróbki drobiowe inne niż otłuszczone wątróbki0  
 0207 35 99 0- - - - Pozostałe0  
 0207 36- - Pozostałe, mrożone:   
  - - - Kawałki:   
  - - - - Bez kości:   
 0207 36 11 0- - - - - Z gęsi0  
 0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek0  
  - - - - Z kośćmi:   
  - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
 0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek0  
 0207 36 23 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek0  
 0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami,
         kupry i końce skrzydeł
0  
  - - - - - Piersi i ich kawałki:   
 0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
  - - - - - Nogi i ich kawałki:   
 0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
 0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze0  
 0207 36 79 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
  - - - - Wątróbki:   
 0207 36 89 0- - - - - Pozostałe0  
 0207 36 90 0- - - - Pozostałe0  
0941010210Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mąki i mączki z mięsa lub podrobów: 37.500 (łącznie z pozycją 0203)200 EUR/t
  - Mięso wieprzowe:   
 0210 11- - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi:   
  - - - Ze świń domowych:   
  - - - - Solone lub w solance:   
 0210 11 11 0- - - - - Szynki i ich kawałki0  
 0210 11 19 0- - - - - Łopatki i ich kawałki0  
  - - - - Suszone lub wędzone:   
 0210 11 31 0- - - - - Szynki i ich kawałki0  
 0210 11 39 0- - - - - Łopatki i ich kawałki0  
 0210 12- - Boczek i jego kawałki:   
  - - - Ze świń domowych:   
 0210 12 11 0- - - - Solony lub w solance0  
 0210 12 19 0- - - - Suszony lub wędzony0  
 0210 19- - Pozostałe:   
  - - - Ze świń domowych:   
  - - - - Solone lub w solance:   
 0210 19 10 0- - - - - Bok bekonowy lub szpencer0  
 0210 19 20 0- - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki0  
 0210 19 30 0- - - - - Przodki i ich kawałki0  
 0210 19 40 0- - - - - Schaby i ich kawałki0  
  - - - - - Pozostałe:   
 0210 19 51 0- - - - - - Bez kości0  
 0210 19 59 0- - - - - - Pozostałe0  
  - - - - Suszone lub wędzone:   
 0210 19 60 0- - - - - Przodki i ich kawałki0  
 0210 19 70 0- - - - - Schaby i ich kawałki0  
  - - - - - Pozostałe:   
 0210 19 81 0- - - - - - Bez kości0  
 0210 19 89 0- - - - - - Pozostałe0  
0941030405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania: 6.250350 EUR/t
 0405 10- Masło:   
  - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 85% masy:   
  - - - Masło naturalne:   
 0405 10 11 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
       nieprzekraczającej 1 kg
0  
 0405 10 19 0- - - - Pozostałe0  
 0405 10 30 0- - - Masło odtwarzane0  
 0405 10 50 0- - - Masło z serwatki0  
 0405 10 90 0- - Pozostałe0  
 0405 20- Produkty mleczarskie do smarowania:   
 0405 20 90 0
- - O zawartości tłuszczu większej niż 75% masy, ale
   mniejszej niż 80% masy
0  
0941040406Sery i twarogi: 11.250350 EUR/t
 0406 10
- Ser (niedojrzewający i niewędzony) świeży, w tym ser
 serwatkowy i twaróg:
   
 0406 10 20 0- - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 40% masy0  
 0406 10 80 0- - Pozostały0  
 0406 20- Ser tarty lub proszkowany, wszystkich rodzajów:   
 0406 20 10 0
- - Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony
   z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno
   zmielonymi ziołami
0  
 0406 20 90 0- - Pozostały0  
 0406 30
- Ser przetworzony (ser topiony) inny niż tarty lub
 proszkowany:
   
 0406 30 10 0
- - Do produkcji którego nie użyto innych serów, jak
   Emmentaler, Gruyére i Appenzell i który może zawierać
   jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako
   Schabziger); pakowany do sprzedaży detalicznej,
   o zawartości tłuszczu w suchej masie
   nieprzekraczającej 56% masy
0  
  - - Pozostały:   
  
- - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 36% masy
     i o zawartości tłuszczu w suchej masie:
   
 0406 30 31 0- - - - Nieprzekraczającej 48% masy0  
 0406 30 39 0- - - - Przekraczającej 48% masy0  
 0406 30 90 0- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 36% masy0  
 0406 40- Ser z przerostami niebieskiej pleśni:   
 0406 40 10 0- - Roquefort0  
 0406 40 50 0- - Gorgonzola0  
 0406 40 90 0- - Pozostały0  
 0406 90- Pozostałe sery:   
 0406 90 01 0- - Do przetworzenia (topienia)0  
  - - Pozostałe:   
  - - - Emmentaler, Gruyére, Sbrinz, Bergkäse i Appenzell:   
 0406 90 02 0
- - - - Sery w całości, w cenie franco granica za 100 kg
       masy netto przekraczającej 401,85 EUR, ale
       nieprzekraczającej 430,62 EUR, o zawartości
       tłuszczu w suchej masie 45% masy i większej
       oraz które dojrzewały przez trzy miesiące
       lub dłużej
0  
 0406 90 03 0
- - - - Sery w całości, w cenie franco granica za 100 kg
       masy netto przekraczającej 430,62 EUR,
       o zawartości tłuszczu w suchej masie 45% masy
       i większej oraz które dojrzewały przez trzy
       miesiące lub dłużej
0  
 0406 90 04 0
- - - - Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym,
       ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie
       netto 1 kg lub większej, ale nieprzekraczającej
       5 kg i w cenie franco granica za 100 kg masy
       netto przekraczającej 430,62 EUR, ale
       nieprzekraczającej 459,39 EUR, o zawartości
       tłuszczu w suchej masie 45% masy i większej
       oraz które dojrzewały przez trzy miesiące
       lub dłużej
0  
 0406 90 05 0
- - - - Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym,
       ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie
       netto 1 kg lub większej i w cenie franco granica
       za 100 kg masy netto przekraczającej 459,39 EUR,
       o zawartości tłuszczu w suchej masie 45% masy
       i większej oraz które dojrzewały przez trzy
       miesiące lub dłużej
0  
 0406 90 06 0
- - - - Kawałki bez skórki, o masie netto nie większej
       niż 450 g i w cenie franco granica za 100 kg
       masy netto przekraczającej 499,67 EUR,
       o zawartości tłuszczu w suchej masie 45% masy
       i większej oraz które dojrzewały przez trzy
       miesiące lub dłużej, pakowane próżniowo lub
       w gazie obojętnym, w opakowaniach, na których
       znajduje się przynajmniej opis sera, zawartość
       tłuszczu, odpowiedzialny za pakowanie oraz kraj
       producenta
0  
  - - - - Pozostałe:   
 0406 90 13 0- - - - - Emmentaler0  
 0406 90 15 0- - - - - Gruyére, Sbrinz0  
 0406 90 17 0- - - - - Bergkäse, Appenzell0  
 0406 90 18 0
- - - Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d'Or i Tete de
     Moine
0  
 0406 90 19 0
- - - Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony
     z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno
     zmielonymi ziołami
0  
 0406 90 21 0- - - Cheddar0  
 0406 90 23 0- - - Edam0  
 0406 90 25 0- - - Tilsit0  
 0406 90 27 0- - - Butterkäse0  
 0406 90 29 0- - - Kashkaval0  
  - - - Feta:   
 0406 90 31 0
- - - - Z mleka owiec albo mleka bawołów w pojemnikach
       zawierających solankę albo w butelkach z owczej
       lub koziej skóry
0  
 0406 90 33 0- - - - Pozostałe0  
 0406 90 35 0- - - Kefalo-Tyri0  
 0406 90 37 0- - - Finlandia0  
 0406 90 39 0- - - Jarlsberg0  
  - - - Pozostałe:   
 0406 90 50 0
- - - - Ser z mleka owiec albo mleka bawołów,
       w pojemnikach zawierających solankę albo
       w butelkach z owczej lub koziej skóry
0  
  - - - - Pozostałe:   
  
- - - - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 40%
         masy i o zawartości wody, w substancji
         beztłuszczowej:
   
  - - - - - - Nieprzekraczającej 47% masy:   
 0406 90 61 0- - - - - - - Grana Padano, Permigiano Reggiano0  
 0406 90 63 0- - - - - - - Fiore Sardo, Pecorino0  
 0406 90 69 0- - - - - - - Pozostałe0  
  
- - - - - - Przekraczającej 47% masy, ale
           nieprzekraczającej 72% masy:
   
 0406 90 73 0- - - - - - - Provolone0  
 0406 90 75 0- - - - - - - Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano0  
 0406 90 76 0
- - - - - - - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti,
             Maribo, Samso
0  
 0406 90 78 0- - - - - - - Gouda0  
 0406 90 79 0
- - - - - - - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire,
             Saint-Paulin, Taleggio
0  
 0406 90 81 0
- - - - - - - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire,
             Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey
0  
 0406 90 82 0- - - - - - - Camembert0  
 0406 90 84 0- - - - - - - Brie0  
 0406 90 85 0- - - - - - - Kefalograviera, Kasseri0  
  
- - - - - - - Pozostałe sery, o zawartości wody
             substancji beztłuszczowej:
   
 0406 90 86 0
- - - - - - - - Przekraczającej 47% masy, ale
               nieprzekraczającej 52% masy
0  
 0406 90 87 0
- - - - - - - - Przekraczającej 52% masy, ale
               nieprzekraczającej 62% masy
0  
 0406 90 88 0
- - - - - - - - Przekraczającej 62% masy, ale
               nieprzekraczającej 72% masy
0  
 0406 90 93 0- - - - - - Przekraczającej 72% masy0  
 0406 90 99 0- - - - - Pozostałe0  
0941051001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): 320.000130 EUR/t
 1001 90- Pozostałe:   
 1001 90 10 0- - Orkisz do siewu0  
  
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta
   z pszenicą (meslin):
   
 1001 90 91
- - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta
     z pszenicą (meslin):
   
 1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej0  
 1001 90 91 9- - - - Mieszanki żyta z pszenicą (meslin)0  
 1001 90 99 0- - - Pozostałe0  
0941061101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna: 12.50030 EUR/t
  - Mąka pszenna:   
 1101 00 11 0- - Z pszenicy durum0  
 1101 00 15 0- - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza0  
 1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszenna0  
 1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:  30 EUR/t
 1102 10 00 0- Mąka żytnia0  
 1102 20- Mąka kukurydziana:   
 1102 20 10 0- - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 1,5% masy0  
 1102 20 90 0- - Pozostała0  
 1102 30 00 0- Mąka ryżowa0  
 1102 90- Pozostałe:   
 1102 90 10 0- - Mąka jęczmienna0  
 1102 90 30 0- - Mąka owsiana0  
 1102 90 90 0- - Pozostałe0  
0941071107Słód, nawet palony: 45.00030 EUR/t
 1107 10- Niepalony:   
  - - Z pszenicy:   
 1107 10 11 0- - - W postaci mąki10  
 1107 10 19 0- - - Pozostały10  
  - - Pozostałe:   
 1107 10 91 0- - - W postaci mąki10  
 1107 10 99 0- - - Pozostałe10  
 1107 20 00 0- Palony10  
0941081205Nasiona rzepaku lub rzepiku, nawet łamane: 32.00030 EUR/t
 1205 10
- Nasiona rzepaku lub rzepiku, o niskiej zawartości kwasu
 erukowego:
   
 1205 10 90 0- - Pozostałe15  
 1205 90 00- Pozostałe:   
 1205 90 00 9- - Pozostałe15  
0941091601 00Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe na bazie tych wyrobów: 1.250 (łącznie z poz. 1602 41, 42, 49)200 EUR/t
 1601 00 10 0- Z wątroby0  
  - Pozostałe:   
 1601 00 91 0- - Kiełbasy, suche lub do smarowania, niegotowane0  
 1601 00 99 0- - Pozostałe0  
0941101602Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: 1.250200 EUR/t
  - Z drobiu objętego pozycją 0105:   
 1602 32- - Z drobiu z gatunku Gallus domesticus:   
  - - - Zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów:   
 1602 32 11 0- - - - Niegotowane0  
 1602 32 19 0- - - - Pozostałe0  
 1602 32 30 0
- - - Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 57%
     masy mięsa lub podrobów
0  
 1602 32 90 0- - - Pozostałe0  
 1602 39- - Pozostałe:   
  - - - Zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów:   
 1602 39 21 0- - - - Niegotowane0  
 1602 39 29 0- - - - Pozostałe0  
 1602 39 40 0
- - - Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 57%
     masy mięsa drobiowego lub podrobów
0  
 1602 39 80 0- - - Pozostałe0  
094109 - Z wieprzowiny: 1.250 (łącznie z 1601 00)200 EUR/t
 1602 41- - Szynki i ich części:   
 1602 41 10 0- - - Ze świń domowych0  
 1602 41 90 0- - - Pozostałe0  
 1602 42- - Łopatki i ich części:   
 1602 42 10 0- - - Ze świń domowych0  
 1602 42 90 0- - - Pozostałe0  
 1602 49- - Pozostałe, włącznie z mieszankami:   
  - - - Ze świń domowych:   
  
- - - - Zawierające 80% masy lub więcej mięsa lub
       dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami
       dowolnego rodzaju i pochodzenia:
   
 1602 49 11 0
- - - - - Schaby (z wyłączeniem karkowych) i ich części,
         włącznie z mieszankami schabów lub szynek
0  
 1602 49 13 0
- - - - - Karki i ich części, włącznie z mieszankami
         obojczyków i łopatek
0  
 1602 49 15 0
- - - - - Pozostałe mieszanki zawierające szynki,
         łopatki, schaby lub karki oraz ich części
0  
 1602 49 19 0- - - - - Pozostałe0  
 1602 49 30 0
- - - - Zawierające 40% masy lub więcej, ale mniej niż
       80% masy mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów,
       włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju
       i pochodzenia
0  
 1602 49 50 0
- - - - Zawierające mniej niż 40% masy mięsa lub
       dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami
       dowolnego rodzaju i pochodzenia
0  
 1602 49 90 0- - - Pozostałe0  
0941112302Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: 5.00030 EUR/t
 2302 10- Kukurydziane:   
 2302 10 10 0- - O zawartości skrobi nieprzekraczającej 35% masy0  
 2302 10 90 0- - Pozostałe0  
 2302 20- Ryżowe:   
 2302 20 10 0- - O zawartości skrobi nieprzekraczającej 35% masy0  
 2302 20 90 0- - Pozostałe0  
 2302 30- Pszenne:   
 2302 30 10 0
- - O zawartości skrobi nieprzekraczającej 28% masy,
   których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie
   przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część,
   która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy lub
   więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt
0  
 2302 30 90 0- - Pozostałe0  
 2302 40- Z innych zbóż:   
 2302 40 10 0
- - O zawartości skrobi nieprzekraczającej 28% masy,
   których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie
   przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część,
   która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy lub
   więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt
0  
 2302 40 90 0- - Pozostałe0  
 
______
1    Wielkość kontyngentu zostanie powiększona o kwotę, która nie została zrealizowana w IV kwartale 2002 r. w ramach rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 24 września 2002 r. w sprawie ustanowienia kontyngentu taryfowego na przywóz pszenicy pochodzącej z państw członkowskich Unii Europejskiej (Dz. U. Nr 157, poz. 1310).

ZAŁĄCZNIK Nr 2

WYKAZ PAŃSTW CZŁONKOWSKICH UNII EUROPEJSKIEJ (UE)*

1.   Austria
2.   Belgia
3.   Dania
4.   Finlandia
5.   Francja
6.   Grecja
7.   Hiszpania
8.   Irlandia
9.   Luksemburg
10.  Niderlandy
11.  Niemcy
12.  Portugalia
13.  Szwecja
14.  Wielka Brytania
15.  Włochy
______
*   Obszar celny UE obejmuje również obszar celny Księstwa Monako. Oznacza to, że dla towarów pochodzących z Monako, po spełnieniu reguł pochodzenia, udokumentowaniu tego pochodzenia oraz spełnieniu warunku bezpośredniego transportu, zgodnie z zasadami Układu Europejskiego, stosowane są obniżone zerowe stawki celne.

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142, 1143, 1144, 1145, 1146, 1147, 1148, 1149, 1150, 1151, 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233, 1234, 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247, 1248, 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1261, 1262, 1263, 1264, 1265, 1266, 1267, 1268, 1269, 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277, 1278, 1279, 1280, 1281, 1282, 1283, 1284, 1285, 1286, 1287, 1288, 1289, 1290, 1291, 1292, 1293, 1294, 1295, 1296, 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302, 1303, 1304, 1305, 1306, 1307, 1308, 1309, 1310, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1330, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1337, 1338, 1339, 1340, 1341, 1342, 1343, 1344, 1345, 1346, 1347, 1348, 1349, 1350, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364, 1365, 1366, 1367, 1368, 1369, 1370, 1371, 1372, 1373, 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383, 1384, 1385, 1386, 1387, 1388, 1389, 1390, 1391, 1392, 1393, 1394, 1395, 1396, 1397, 1398, 1399, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406, 1407, 1408, 1409, 1410, 1411, 1412, 1413, 1414, 1415, 1416, 1417, 1418, 1419, 1420, 1421, 1422, 1423, 1424, 1425, 1426, 1427, 1428, 1429, 1430, 1431, 1432, 1433, 1434, 1435, 1436, 1437, 1438, 1439, 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1449, 1450, 1451, 1452, 1453, 1454, 1455, 1456, 1457, 1458, 1459, 1460, 1461, 1462, 1463, 1464, 1465, 1466, 1467, 1468, 1469, 1470, 1471, 1472, 1473, 1474, 1475, 1476, 1477, 1478, 1479, 1480, 1481, 1482, 1483, 1484, 1485, 1486, 1487, 1488, 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494, 1495, 1496, 1497, 1498, 1499, 1500, 1501, 1502, 1503, 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509, 1510, 1511, 1512, 1513, 1514, 1515, 1516, 1517, 1518, 1519, 1520, 1521, 1522, 1523, 1524, 1525, 1526, 1527, 1528, 1529, 1530, 1531, 1532, 1533, 1534, 1535, 1536, 1537, 1538, 1539, 1540, 1541, 1542, 1543, 1544, 1545, 1546, 1547, 1548, 1549, 1550, 1551, 1552, 1553, 1554, 1555, 1556, 1557, 1558, 1559, 1560, 1561, 1562, 1563, 1564, 1565, 1566, 1567, 1568, 1569, 1570, 1571, 1572, 1573, 1574, 1575, 1576, 1577, 1578, 1579, 1580, 1581, 1582, 1583, 1584, 1585, 1586, 1587, 1588, 1589, 1590, 1591, 1592, 1593, 1594, 1595, 1596, 1597, 1598, 1599, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1605, 1606, 1607, 1608, 1609, 1610, 1611, 1612, 1613, 1614, 1615, 1616, 1617, 1618, 1619, 1620, 1621, 1622, 1623, 1624, 1625, 1626, 1627, 1628, 1629, 1630, 1631, 1632, 1633, 1634, 1635, 1636, 1637, 1638, 1639, 1640, 1641, 1642, 1643, 1644, 1645, 1646, 1647, 1648, 1649, 1650, 1651, 1652, 1653, 1654, 1655, 1656, 1657, 1658, 1659, 1660, 1661, 1662, 1663, 1664, 1665, 1666, 1667, 1668, 1669, 1670, 1671, 1672, 1673, 1674, 1675, 1676, 1677, 1678, 1679, 1680, 1681, 1682, 1683, 1684, 1685, 1686, 1687, 1688, 1689, 1690, 1691, 1692, 1693, 1694, 1695, 1696, 1697, 1698, 1699, 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1707, 1708, 1709, 1710, 1711, 1712, 1713, 1714, 1715, 1716, 1717, 1718, 1719, 1720, 1721, 1722, 1723, 1724, 1725, 1726, 1727, 1728, 1729, 1730, 1731, 1732, 1733, 1734, 1735, 1736, 1737, 1738, 1739, 1740, 1741, 1742, 1743, 1744, 1745, 1746, 1747, 1748, 1749, 1750, 1751, 1752, 1753, 1754, 1755, 1756, 1757, 1758, 1759, 1760, 1761, 1762, 1763, 1764, 1765, 1766, 1767, 1768, 1769, 1770, 1771, 1772, 1773, 1774, 1775, 1776, 1777, 1778, 1779, 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1787, 1788, 1789, 1790, 1791, 1792, 1793, 1794, 1795, 1796, 1797, 1798, 1799, 1800, 1801, 1802, 1803, 1804, 1805, 1806, 1807, 1808, 1809, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1818, 1819, 1820, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827, 1828, 1829, 1830, 1831, 1832, 1833, 1834, 1835, 1836, 1837, 1838, 1839, 1840, 1841, 1842, 1843, 1844, 1845, 1846, 1847, 1848, 1849, 1850, 1851, 1852, 1853, 1854, 1855, 1856, 1857, 1858, 1859, 1860, 1861, 1862, 1863, 1864, 1865, 1866, 1867, 1868, 1869, 1870, 1871, 1872, 1873, 1874, 1875, 1876, 1877, 1878, 1879, 1880, 1881, 1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887, 1888, 1889, 1890, 1891, 1892, 1893, 1894, 1895, 1896, 1897, 1898, 1899, 1900, 1901, 1902, 1903, 1904, 1905, 1906, 1907, 1908, 1909, 1910, 1911, 1912, 1913, 1914, 1915, 1916, 1917, 1918, 1919, 1920, 1921, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939, 1940, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948, 1949, 1950, 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2027, 2028, 2029, 2030, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2038, 2039, 2040, 2041, 2042, 2043, 2044, 2045, 2046, 2047, 2048, 2049, 2050, 2051, 2052, 2053, 2054, 2055, 2056, 2057, 2058, 2059, 2060, 2061, 2062, 2063, 2064, 2065, 2066, 2067, 2068, 2069, 2070, 2071, 2072, 2073, 2074, 2075, 2076, 2077, 2078, 2079, 2080, 2081, 2082, 2083, 2084, 2085, 2086, 2087, 2088, 2089, 2090, 2091, 2092, 2093, 2094, 2095, 2096, 2097, 2098

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2025
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt