|
|
Dziennik Ustaw 1997 Nr 159 poz. 1062 - Ustanowienie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Państwa Izrael
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 19 grudnia 1997 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Państwa Izrael.
(Dz. U. z dnia 27 grudnia 1997 r.)
Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 i § 4 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny (Dz. U. Nr 23, poz. 117, Nr 64, poz. 407, Nr 121, poz. 770 i Nr 157, poz. 1026) zarządza się, co następuje:
§ 1. 1. Do dnia 31 grudnia 1998 r. ustanawia się kontyngenty taryfowe ilościowe na przywóz towarów pochodzących z Państwa Izrael, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się preferencyjne stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku.
§ 2. Preferencyjne stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi odrębnie.
§ 3. W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celny określonych w Taryfie celnej stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 19 grudnia 1997 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 158, poz. 1047).
§ 4. Rozdysponowanie kontyngentów, o których mowa w § 1, polega na wydaniu pozwolenia na podstawie kompletnych wniosków rozpatrywanych zgodnie z kolejnością ich złożenia.
§ 5. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 marca 1998 r.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z PAŃSTWA IZRAEL
Kod PCN | Wyszczególnienie | Preferencyjna stawka celna | Kontyngent |
0302 | Ryby świeże lub chłodzone, z wyjątkiem filetów rybnych oraz innego rybiego mięsa z pozycji nr 0304: | | 200 t |
| - Pozostałe ryby z wyłączeniem wątróbek, ikry i mleczu: | | |
0302 69 | - - Pozostałe: | | |
| - - - Ryby morskie: | | |
0302 69 61 0 | - - - - Leszcz morski (Dentex dentex i Pagellus spp.) | 0 | |
0302 69 94 0 | - - - - Okoń morski (Dicentrarchus labrax) | 0 | |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | | |
0603 10 | - Świeże: | | 500 t |
| - - Od 1 czerwca do 31 października: | | |
0603 10 15 0 | - - - Orchidee | 17,5 | |
0603 10 21 0 | - - - Gladiole | 17,5 | |
0603 10 29 0 | - - - Pozostałe | 17,5 | |
| - - Od 1 listopada do 31 maja: | | |
0603 10 55 0 | - - - Orchidee | 17,5 | |
0603 10 61 0 | - - - Gladiole | 17,5 | |
0603 10 69 0 | - - - Pozostałe | 17,5 | |
0603 90 00 0 | - Pozostałe | 0 | 50 t |
0604 | Liście, gałęzie i inne części roślin, bez kwiatów lub pączków kwiatowych oraz trawy, mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | | 250 t |
0604 10 | - Mchy i porosty: | | |
0604 10 10 0 | - - Mech reniferowy | 0 | |
0604 10 90 0 | - - Pozostałe | 0 | |
| - Pozostałe: | | |
0604 91 | - - Świeże: | | |
| - - - Choinki gwiazdkowe: | | |
0604 91 21 0 | - - - - Jodła kaukaska (Abies nordmanniana (Stev.) Spach) lub jedna z jodeł amerykańskich (Abies procera Rehd.) | 0 | |
0604 91 29 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - Gałązki iglaste: | | |
0604 91 41 0 | - - - - Z jodły kaukaskiej (Abies nordmanniana (Stev.) Spach) lub jednej z jodeł amerykańskich (Abies procera Rehd.) | 0 | |
0604 91 49 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
0604 91 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0604 99 | - - Pozostałe: | | |
0604 99 10 0 | - - - Przygotowane tylko przez suszenie | 0 | |
0604 99 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0701 | Ziemniaki, świeże lub chłodzone: | | |
0701 90 | - Pozostałe: | | |
| - - Pozostałe: | | |
| - - - Młode: | | |
0701 90 51 0 | - - - - Od 1 stycznia do 15 maja | 10 | 500 t |
0702 00 00 0 | Pomidory, świeże lub chłodzone: | | 1.000 t |
0702 00 00 1 | - Od 1 stycznia do 31 marca | 10 | |
0702 00 00 9 | - Od 1 listopada do 31 grudnia | 10 | |
0703 | Cebula, szalotka, czosnek, pory oraz inne warzywa cebulowe świeże lub chłodzone: | | |
0703 10 | - Cebula i szalotka: | | |
| - - Cebula: | | |
0703 10 19 0 | - - - Pozostałe | | |
ex 0703 10 19 0 | Szczypiorek | 12,5 | 300 t |
0704 | Kapusta, kalafiory, kalarepa, kapusta włoska i podobne jadalne warzywa kapustne, świeże lub chłodzone: | | |
0704 90 | - Pozostałe: | | |
0704 90 90 0 | - - Pozostałe | | |
ex 0704 90 90 0 | Kapusta pekińska | 0 | 500 t |
0709 | Inne warzywa, świeże lub chłodzone: | | |
0709 60 | - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta: | | |
0709 60 10 0 | - - Słodka papryka | 5,5 | 200 t |
0709 90 | - Pozostałe: | | |
0709 90 90 0 | - - Pozostałe | | |
ex 0709 90 90 0 | Świeże zioła od 1 października do 31 maja | 8,3 | 400 t |
0710 | Warzywa (niegotowane lub gotowane na parze albo w wodzie), mrożone: | | |
0710 40 00 0 | - Kukurydza cukrowa | | |
ex 0710 40 00 0 | Kukurydza słodka mrożona | 0 | 250 t |
0804 | Daktyle, figi, ananasy, avokado, guawa, mango i smaczelina, świeże lub suszone: | | |
0804 10 00 0 | - Daktyle | 0 | 500 t |
0805 | Owoce cytrusowe, świeże lub suszone: | | |
0805 10 | - Pomarańcze: | | 20.000 t |
| - - Pomarańcze słodkie, świeże: | | |
0805 10 10 0 | - - - Krwiste i półkrwiste | 5 | |
| - - - Pozostałe: | | |
0805 10 30 0 | - - - - Nawele, Naweliny, Nawelaty, Salustiany, Vernasy, Valencjany Maltańskie, Szamutiasy, Ovalisy, Trovita i Hamliny | 5 | |
0805 10 50 0 | - - - - Pozostałe | 5 | |
0805 20 | - Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas); klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe | | 10.000 t |
0805 20 10 0 | - - Klementynki | 10 | |
0805 20 30 0 | - - Monrealesy i satsumas | 10 | |
0805 20 50 0 | - - Mandarynki i wilkingi | 10 | |
0805 20 70 0 | - - Tangeryny | 10 | |
0805 20 90 0 | - - Pozostałe | 10 | |
0805 30 | - Cytryny (Citrus limon, Citrus limonum) i limy (Citrus aurantifolia): | | 6.000 t |
0805 30 10 0 | - - Cytryny (Citrus limon, Citrus limonum) | 0 | |
0805 30 90 0 | - - Limy (Citrus aurantifolia) | 0 | |
0807 | Melony (łącznie z arbuzami) i papaje, świeże: | | |
| - Melony (łącznie z arbuzami): | | |
0807 19 00 0 | - - Pozostałe | | |
ex 0807 19 00 0 | Melony | 5 | 4.000 t |
0811 | Owoce i orzechy, niegotowane lub gotowane na parze albo w wodzie, mrożone, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | | |
0811 90 | - Pozostałe: | | |
| - - Pozostałe: | | |
0811 90 85 0 | - - - Owoce tropikalne i orzechy tropikalne | | |
ex 0811 90 85 0 | Daktyle mrożone | 0 | 500 t |
1704 | Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao: | | 1.000 t |
1704 10 | - Guma do żucia, również pokryta cukrem: | | |
| - - Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): | | |
1704 10 11 0 | - - - Guma w paskach | 15 + DCC | |
1704 10 19 0 | - - - Pozostała | 15 + DCC | |
| - - Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): | | |
1704 10 91 0 | - - - Guma w paskach | 15 + DCC | |
1704 10 99 0 | - - - Pozostała | 15 + DCC | |
1704 90 | - Pozostałe: | | |
1704 90 10 0 | - - Wyciąg (ekstrakt) z lukrecji zawierający w masie więcej niż 10% sacharozy, ale nie zawierający innych dodanych substancji | 15 + DCC | |
1704 90 30 0 | - - Biała czekolada | 17,5 + DCC | |
| - - Pozostałe | | |
1704 90 51 0 | - - - Pasty, łącznie z marcepanem, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg lub więcej | 17,5 + DCC | |
1704 90 55 0 | - - - Pastylki od bólu gardła i od kaszlu | 17,5 + DCC | |
1704 90 61 0 | - - - Wyroby pokryte cukrem | 17,5 + DCC | |
| - - - Pozostałe: | | |
1704 90 65 0 | - - - - Wyroby żelowe i galaretki, łącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych | 17,5 + DCC | |
1704 90 71 0 | - - - - Cukierki z masy gotowanej, również z nadzieniem | 17,5 + DCC | |
1704 90 75 0 | - - - - Cukierki toffi, karmelki i podobne | 17,5 + DCC | |
| - - - - Pozostałe: | | |
1704 90 81 0 | - - - - - Tabletki prasowane | 17,5 + DCC | |
1704 90 99 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 + DCC | |
ex 1704 90 99 0 | Chałwa | 26,2 + DCC1 | |
1806 | Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: | | |
1806 10 | - Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | | |
1806 10 15 0 | - - Nie zawierający sacharozy lub zawierający w masie mniej niż 5% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 15 + DCC | |
1806 10 20 0 | - - Zawierający w masie 5% lub więcej, ale mniej niż 65% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 15 + DCC | |
1806 10 30 0 | - - Zawierający w masie 65% lub więcej, ale mniej niż 80% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 15 + DCC | |
1806 10 90 0 | - - Zawierający w masie 80% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 15 + DCC | |
1806 20 | - Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach o masie powyżej 2 kg lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości powyżej 2 kg: | | |
1806 20 10 0 | - - Zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego albo zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie | 15 + DCC | |
1806 20 30 0 | - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 31% masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie | 15 + DCC | |
| - - Pozostałe: | | |
1806 20 50 0 | - - - Zawierające w masie 18% lub więcej masła kakaowego | 15 + DCC | |
1806 20 70 0 | - - - Okruchy mleczno-czekoladowe | 15 + DCC | |
1806 20 80 0 | - - - Polewa czekoladowa smakowa | 15 + DCC | |
1806 20 95 0 | - - - Pozostałe | 15 + DCC | |
| - Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach: | | |
1806 31 00 0 | - - Nadziewane | 22,5 + DCC | |
1806 32 | - - Bez nadzienia: | | |
1806 32 10 0 | - - - Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów | 22,5 + DCC | |
1806 32 90 0 | - - - Pozostałe | 22,5 + DCC | |
1806 90 | - Pozostałe: | | |
| - - Czekolada i produkty czekoladowe: | | |
| - - - Czekolady, z nadzieniem lub bez: | | |
1806 90 11 0 | - - - - Zawierające alkohol | 22,5 + DCC | |
1806 90 19 0 | - - - - Pozostałe | 22,5 + DCC | |
| - - - Pozostałe: | | |
1806 90 31 0 | - - - - Z nadzieniem | 22,5 + DCC | |
1806 90 39 0 | - - - - Bez nadzienia | 22,5 + DCC | |
1806 90 50 0 | - - Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao | 22,5 + DCC | |
1806 90 60 0 | - - Pasty do smarowania zawierające kakao | 22,5 + DCC | |
1806 90 70 0 | - - Przetwory zawierające kakao do sporządzania napojów | 22,5 + DCC | |
1806 90 90 0 | - - Pozostałe | 22,5 + DCC | |
ex 1806 90 90 0 | Chałwa zawierająca kakao | 33,7 + DCC1 | |
1901 | Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od nr 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone: | | 200 t |
1901 10 00 0 | - Przetwory dla niemowląt przygotowane do sprzedaży detalicznej | 0 | |
1901 90 | - Pozostałe: | | |
| - - Pozostałe: | | |
1901 90 99 | - - - Pozostałe: | | |
1901 90 99 1 | - - - - Mieszanki mleczne przeznaczone do produkcji odżywek dla niemowląt | 0 | |
2004 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, mrożone, inne niż produkty objęte pozycją nr 2006: | | |
2004 90 | - Pozostałe warzywa i mieszanki warzywne: | | |
2004 90 10 0 | - - Słodka kukurydza (Zea mays var. saccharata) | | |
ex 2004 90 10 0 | Kukurydza słodka mrożona | 0 | 250 t |
2005 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, nie mrożone, inne niż produkty objęte pozycją nr 2006: | | |
2005 80 00 0 | - Słodka kukurydza (Zea mays var. saccharata) | | |
ex 2005 80 00 0 | Słodka kukurydza zakonserwowana | 0 | 300 t |
2008 | Owoce, orzechy i inne jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej lub alkoholu, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | | 100 t |
| - Orzechy, orzeszki ziemne i inne nasiona, zmieszane razem lub nie: | | |
2008 11 | - - Orzeszki ziemne | | |
2008 11 10 0 | - - - Masło orzechowe | 17,5 | |
| - - - Pozostałe, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto: | | |
| - - - - Powyżej 1 kg: | | |
2008 11 92 0 | - - - - - Prażone | 17,5 | |
2008 11 94 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
| - - - - Nie przekraczającej 1 kg: | | |
2008 11 96 0 | - - - - - Prażone | 17,5 | |
2008 11 98 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
2009 | Soki owocowe (łącznie z moszczem winogronowym) i soki warzywne nie sfermentowane i nie zawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej: | | 8.200 t2 |
| - Sok pomarańczowy: | | |
2009 11 | - - Mrożony: | | |
| - - - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
2009 11 11 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 11 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - O gęstości nie przekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
2009 11 91 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 11 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
2009 19 | - - Pozostałe: | | |
| - - - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
2009 19 11 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 19 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - O gęstości nie przekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
2009 19 91 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 19 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
2009 20 | - Sok grejpfrutowy: | | |
| - - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
2009 20 11 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 20 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - O gęstości nie przekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
2009 20 91 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 20 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
2009 30 | - Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu cytrusowego: | | |
| - - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
2009 30 11 0 | - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 30 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
| - - O gęstości nie przekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
| - - - O wartości powyżej 30 ECU za 100 kg masy netto: | 0 | |
2009 30 31 0 | - - - - Zawierający dodatek cukru | 0 | |
2009 30 39 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto: | | |
| - - - - Sok cytrynowy: | | |
2009 30 51 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 30 55 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30% | 0 | |
2009 30 59 0 | - - - - - Nie zawierający dodatku cukru | 0 | |
| - - - - Pozostałe soki z owoców cytrusowych: | | |
2009 30 91 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 30 95 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30% | 0 | |
2009 30 99 0 | - - - - - Nie zawierające dodatku cukru | 0 | |
2009 60 | - Sok z winogron (łącznie z moszczem winogronowym) | | |
| - - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
2009 60 11 0 | - - - O wartości nie przekraczającej 22 ECU za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 60 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
| - - O gęstości nie przekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
| - - - O wartości powyżej 18 ECU za 100 kg masy netto: | | |
2009 60 51 0 | - - - - Stężony | 0 | |
2009 60 59 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - O wartości nie przekraczającej 18 ECU za 100 kg masy netto: | | |
| - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30%: | | |
2009 60 71 0 | - - - - - Stężony | 0 | |
2009 60 79 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |
2009 60 90 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
2009 90 | - Mieszanki soków: | | |
| - - O gęstości nie przekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | | |
| - - - Pozostałe: | | |
| - - - - O wartości powyżej 30 ECU za 100 kg masy netto: | | |
| - - - - - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego: | | |
2009 90 41 0 | - - - - - - Zawierające dodatek cukru | 0 | |
2009 90 49 0 | - - - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - - - Pozostałe: | | |
2009 90 51 0 | - - - - - - Zawierające dodatek cukru | 0 | |
2009 90 59 0 | - - - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto: | | |
| - - - - - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego: | | |
2009 90 71 0 | - - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 90 73 0 | - - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30% | 0 | |
2009 90 79 0 | - - - - - - Nie zawierające dodatku cukru | 0 | |
| - - - - - Pozostałe: | | |
| - - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30%: | | |
2009 90 92 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 0 | |
2009 90 94 0 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30%: | | |
2009 90 95 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 0 | |
2009 90 96 0 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | |
| - - - - - - Nie zawierające dodatku cukru: | | |
2009 90 97 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 0 | |
2009 90 98 0 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | |
2101 | Ekstrakty, esencje i koncentraty kawy, herbaty lub herbaty paragwajskiej oraz przetwory na bazie tych produktów lub na bazie kawy, herbaty lub herbaty paragwajskiej; cykoria palona i inne palone namiastki kawy oraz ich ekstrakty, esencje i koncentraty: | | 250 t |
| - Ekstrakty, esencje i koncentraty kawy oraz przetwory na bazie tych ekstraktów, esencji lub koncentratów lub na bazie kawy: | | |
2101 11 | - - Ekstrakty, esencje lub koncentraty: | | |
2101 11 11 0 | - - - O zawartości suchej masy na bazie kawy wynoszącej 95% lub więcej w masie | 0 | |
2101 11 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
2101 12 | - - Przetwory na bazie ekstraktów, esencji lub koncentratów lub na bazie kawy: | | |
2101 12 92 0 | - - - Produkty na bazie ekstraktów, esencji lub koncentratów na bazie kawy | 0 | |
2101 12 98 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
2101 20 | - Ekstrakty, esencje i koncentraty herbaty lub herbaty paragwajskiej i przetwory na bazie tych ekstraktów, esencji lub koncentratów lub na bazie herbaty lub herbaty paragwajskiej: | | |
2101 20 20 0 | - - Ekstrakty, esencje lub koncentraty | 0 | |
| - - Przetwory: | | |
2101 20 92 0 | - - - Na bazie ekstraktów, esencji lub koncentratów herbaty lub herbaty paragwajskiej (maté) | 0 | |
2101 20 98 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
2101 30 | - Cykoria palona i inne palone namiastki kawy oraz ich ekstrakty, esencje i koncentraty: | | |
| - - Cykoria palona i inne palone namiastki kawy: | | |
2101 30 11 0 | - - - Cykoria palona | 0 | |
2101 30 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
| - - Ekstrakty, esencje i koncentraty z cykorii palonej i innych palonych namiastek kawy: | | |
2101 30 91 0 | - - - Z cykorii palonej | 0 | |
2101 30 99 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | | 100 t |
2106 90 | - Pozostałe: | | |
2106 90 10 0 | - - - Fondue z sera | 10 | |
2106 90 20 0 | - - Złożone preparaty alkoholowe, inne niż na bazie substancji zapachowych, w rodzaju używanych do produkcji napojów | 162,05 minimum 3,68 ECU %hl | |
| - - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | | |
2106 90 30 0 | - - - Syropy izoglukozowe | 10 minimum 0,14 ECU/kg | |
| - - - Pozostałe: | | |
2106 90 51 0 | - - - - Syrop laktozowy | 10 | |
2106 90 55 0 | - - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny | 10 minimum 0,14 ECU/kg | |
2106 90 59 0 | - - - - Pozostałe | 10 | |
| - - Pozostałe: | | |
2106 90 92 0 | - - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi | 10 | |
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe | 15 minimum 0,13 ECU/kg | |
2204 | Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji nr 2009: | | 20.000 hl |
2204 10 | - Wino musujące: | | |
| - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.: | | |
2204 10 11 | - - - Szampan: | | |
2204 10 11 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 ECU/hl | |
2204 10 19 | - - - Pozostałe: | | |
2204 10 19 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 ECU/hl | |
| - - Pozostałe: | | |
2204 10 91 0 | - - - Asti spumante | 15 minimum 21 ECU/hl | |
2204 10 99 0 | - - - Pozostałe | 15 minimum 21 ECU/hl | |
| - Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nie rozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu: | | |
2204 21 | - - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | | |
2204 21 10 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | | |
2204 21 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 ECU/hl | |
| - - - Pozostałe: | | |
| - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przewyższającej 13% obj.: | | |
| - - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych rejonach: | | |
| - - - - - - Białe: | | |
2204 21 11 0 | - - - - - - - Alsace | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 18 0 | - - - - - - - Mosel-Saar-Ruwer | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 19 0 | - - - - - - - Pfalz | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 22 0 | - - - - - - - Rheinhessen | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 24 0 | - - - - - - - Lazio (Latium) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 26 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 27 0 | - - - - - - - Trentino, Alto Adige i Friuli | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 28 0 | - - - - - - - Veneto | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 32 0 | - - - - - - - Vinho Verde | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 34 0 | - - - - - - - Penedes | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 36 0 | - - - - - - - Rioja | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 37 0 | - - - - - - - Valencia | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 38 0 | - - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
| - - - - - - Pozostałe: | | |
2204 21 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 43 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 46 0 | - - - - - - - Cotes de Rhone | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 47 0 | - - - - - - - Languedoc-Rousillon | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 62 0 | - - - - - - - Piemonte (Piemont) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 66 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 67 0 | - - - - - - - Trentino i Alto Adige | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 68 0 | - - - - - - - Veneto | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 69 0 | - - - - - - - Dao, Bairrada i Douro | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 71 0 | - - - - - - - Navarra | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 74 0 | - - - - - - - Penedes | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 76 0 | - - - - - - - Rioja | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 77 0 | - - - - - - - Valdepenas | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 78 0 | - - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
| - - - - - Pozostałe: | | |
2204 21 79 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 80 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
| - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 13%, ale nie przewyższającej 15% obj.: | | |
| - - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | | |
2204 21 81 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
| - - - - - Pozostałe: | | |
2204 21 83 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
| - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 15% obj., ale nie przewyższającej 18% obj.: | | |
2204 21 87 0 | - - - - - Marsala | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 88 0 | - - - - - Samos i Muscat de Lemnos | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 89 0 | - - - - - Port | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 91 0 | - - - - - Madeira i Setubal Muscatel | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 92 0 | - - - - - Sherry | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 93 0 | - - - - - Tokay (Aszu i Szamorodni) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 94 0 | - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
| - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj., ale nie przewyższającej 22% obj.: | | |
2204 21 95 0 | - - - - - Port | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 96 0 | - - - - - Madeira, sherry i Setubal muscatel | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 97 0 | - - - - - Tokay (Aszu i Szamorodni) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 98 0 | - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 29 | - - Pozostałe: | | |
2204 29 10 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | | |
2204 29 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 12,5 minimum 21 ECU/hl | |
| - - - Pozostałe: | | |
| - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przewyższającej 13% obj.: | | |
| - - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | | |
| - - - - - - Białe: | | |
2204 29 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 18 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
| - - - - - - Pozostałe: | | |
2204 29 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 43 0 | - - - - - - - Bourogne (Burgundy) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 46 0 | - - - - - - - Cotes du Rhone | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 47 0 | - - - - - - - Languedoc-Roussillon | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 58 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
| - - - - - Pozostałe: | | |
| - - - - - - Białe: | | |
2204 29 62 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 64 0 | - - - - - - - Veneto | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 65 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
| - - - - - - Pozostałe: | | |
2204 29 71 0 | - - - - - - - Puglia (Apuglia) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 72 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 75 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
| - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 13% obj., ale nie przewyższającej 15% obj.: | | |
| - - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | | |
2204 29 81 0 | - - - - - - Białe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | |
2204 29 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | |
| - - - - - Pozostałe: | | |
2204 29 83 0 | - - - - - - Białe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | |
2204 29 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | |
| - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 15% obj., ale nie przewyższającej 18% obj.: | | |
2204 29 87 0 | - - - - - Marsala | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 88 0 | - - - - - Samos i Muscat de Lemnos | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 28 89 0 | - - - - - Port | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 91 0 | - - - - - Madeira i Setubal muscatel | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 92 0 | - - - - - Shery | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 93 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 94 0 | - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
| - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj., ale nie przewyższającej 22% obj.: | | |
2204 29 95 0 | - - - - - Port | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 96 0 | - - - - - Madeira, sherry i Setubal muscatel | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 97 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 98 0 | - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 30 | - Pozostały moszcz winogronowy: | | |
2204 30 10 | - - W trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu: | | |
2204 30 10 1 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 22,5 | |
| - - Pozostały: | | |
| - - - O gęstości 1,33 g/cm3 lub mniejszej w 20°C i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przewyższającej 1% obj.: | | |
2204 30 92 0 | - - - - Skoncentrowany | 32,5 | |
2204 30 94 0 | - - - - Pozostały | 32,5 | |
| - - - Pozostały: | | |
2204 30 96 | - - - - Skoncentrowany: | | |
2204 30 96 0 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 1%, ale nie większej niż 22% obj. | | |
2204 30 98 | - - - - Pozostały: | | |
2204 30 98 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 1%, ale nie większej niż 22% obj. | 32,5 | |
2205 | Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: | | |
2205 10 | - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | | |
2205 10 10 0 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 minimum 6,25 ECU/hl | |
2205 10 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj.: | | |
2205 10 90 1 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18%, ale nie większej niż 22% obj. | 28,5 minimum 8,15 ECU/hl + 0,76 ECU %hl | |
2205 90 | - Pozostałe: | | |
2205 90 10 0 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 minimum 5 ECU/hl | |
2205 90 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj.: | | |
2205 90 90 1 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18%, ale nie większej niż 22% obj. | 28,5 minimum 8,15 ECU/hl + 0,76 ECU %hl | |
1 Dodatkowe cło za cukier pobierane w wysokości 0,00085 ECU za każdy 1 dag lub 1% cukru w 1 kg produktu 2 W ilości 8.200 t zgodnie z Protokołem 2 do Umowy o Wolnym Handlu między Rzecząpospolitą Polską a Państwem Izrael wysokość kontyngentu dla pozycji 2009 60 - sok z winogron - wynosi 200 t
Pozycje
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136
|