Dziennik Ustaw 1997 Nr 97 poz. 601 - Określenie wielkości progowych i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ

z dnia 4 sierpnia 1997 r.

w sprawie określenia wielkości progowych i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

(Dz. U. z dnia 14 sierpnia 1997 r.)


Na podstawie art. 6 ust. 3 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:


§ 1. Ustala się do dnia 31 grudnia 1997 r. wielkości progowe i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.

§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

WIELKOŚCI PROGOWE I CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
 
Kod PCNNazwa towaruJedn. miaryWielkość progowa w jedn. fizycznychCena progu w złotych na jedn. miary
12345
0201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:   
0201 10 00 0- Tusze i półtuszetnie obowiązuje7.276,00
0201 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:   
0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"tnie obowiązuje7.276,00
0201 20 30 0
- - Ćwierci przednie nie rozdzielone
   lub rozdzielone
tnie obowiązuje6.810,95
0201 20 50 0
- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub
   rozdzielone
tnie obowiązuje9.502,37
0201 20 90 0- - Pozostałetnie obowiązuje15.983,76
0201 30 00 0- Bez kościtnie obowiązuje20.476,79
0202Mięso wołowe mrożone:   
0202 20- Tusze i półtuszetnie obowiązuje8.458,76
0202 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:   
0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"tnie obowiązuje8.788,32
0202 20 30 0
- - Ćwierci przednie nie rozdzielone
   lub rozdzielone
tnie obowiązuje5.613,54
0202 20 50 0
- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub
   rozdzielone
tnie obowiązuje6.327,59
0202 20 90 0- - Pozostałetnie obowiązuje9.993,05
0202 30- Bez kości:   
0202 30 10 0
- - Ćwierci przednie całe lub
   pokrojone na maksymalnie pięć
   części, a każda ćwiartka stanowi
   pojedynczy blok; ćwierci
   "kompensowane" w dwóch blokach, z
   których jeden zawiera ćwierć
   przednią całą lub pokrojoną na
   maksymalnie pięć kawałków, a
   drugi ćwierć tylną w jednym
   kawałku, ale bez polędwicy
tnie obowiązuje6.290,97
0202 30 50 0
- - Rostbef, antrykot i szponder -
   kawałki
tnie obowiązuje9.436,46
0202 30 90 0- - Pozostałetnie obowiązuje10.904,84
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:t73.427nie obowiązuje
 - Świeże lub chłodzone:   
0203 11- - Tusze i półtusze:   
0203 11 10 0- - - Ze świń domowych   
0203 12
- - Szynki, łopatki i ich kawałki z
   kośćmi:
   
 - - - Ze świń domowych:   
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki   
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki   
0203 19- - Pozostałe:   
 - - - Ze świń domowych:   
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki   
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki z kośćmi   
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki   
 - - - - Pozostałe:   
0203 19 55 0- - - - - Bez kości   
0203 19 59 0- - - - - Pozostałe   
 - Mrożone:   
0203 21- - Tusze i półtusze:   
0203 21 10 0- - - Ze świń domowych   
0203 22
- - Szynki, łopatki i ich kawałki z
   kośćmi:
   
 - - - Ze świń domowych:   
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki   
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki   
0203 29- - Pozostałe:   
 - - - Ze świń domowych:   
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki   
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi   
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki   
 - - - - Pozostałe:   
0203 29 55 0- - - - - Bez kości   
0203 29 59 0- - - - - Pozostałe   
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:t57.796nie obowiązuje
 
- Z ptactwa z gatunku Gallus
 domesticus:
   
0207 11
- - Nie cięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
   
0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami
     i łapami, znane jako "kurczaki
     83%"
   
0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez
     głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami,
     znane jako "kurczaki 70%"
   
0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez
     głów i łap oraz bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków, znane jako
     "kurczaki 65%%" lub inaczej
     prezentowane
   
0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:   
0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez
     głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami,
     znane jako "kurczaki 70%"
   
0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez
     głów i łap, bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków, znane jako
     "kurczaki 65" lub inaczej
     prezentowane
   
0207 13
- - Kawałki i podroby, świeże lub
   chłodzone:
   
 - - - Kawałki:   
0207 13 10 0- - - - Bez kości   
 - - - - Z kośćmi:   
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki   
0207 13 30 0
- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub
         bez
   
0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         łącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
   
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki   
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki   
0207 13 70 0- - - - - Pozostałe   
 - - - Podroby:   
0207 13 91 0- - - - Wątroby   
0207 13 99 0- - - - Pozostałe   
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:   
 - - - Kawałki:   
0207 14 10 0- - - - Bez kości   
 - - - - Z kośćmi:   
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki   
0207 14 30 0
- - - - - Całe skrzydła z końcami lub
         bez
   
0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         łącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
   
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki   
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki   
0207 14 70 0- - - - - Pozostałe   
 - - - Podroby:   
0207 14 91 0- - - - Wątroby   
0207 14 99 0- - - - Pozostałe   
 - Z indyków:   
0207 24
- - Nie cięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
   
0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez
     głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami,
     znane jako "indyki 80%"
   
0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez
     głów i łap i bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków, znane jako
     "indyki 73%" lub inaczej
     prezentowane
   
0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:   
0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez
     głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami,
     znane jako "indyki 80%"
   
0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez
     głów i łap oraz bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków, znane jako
     "indyki 73%" lub inaczej
     prezentowane
   
0207 26
- - Kawałki i podroby, świeże lub
   chłodzone:
   
 - - - Kawałki:   
0207 26 10 0- - - - Bez kości   
 - - - - Z kośćmi:   
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki   
0207 26 30 0
- - - - - Całe skrzydła z końcami lub
         bez
   
0207 26 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         łącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
   
0207 26 50- - - - - Piersi i ich kawałki   
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 26 60 0- - - - - - Uda i ich kawałki   
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałe   
0207 26 80 0- - - - - Pozostałe   
 - - - Podroby:   
0207 26 91 0- - - - Wątroby   
0207 26 99 0- - - - Pozostałe   
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:   
 - - - Kawałki:   
0207 27 10 0- - - - Bez kości   
 - - - - Z kośćmi:   
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki   
0207 27 30 0
- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub
         bez
   
0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         łącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
   
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki   
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 27 60 0- - - - - - Uda i ich kawałki   
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe   
0207 27 80 0- - - - - Pozostałe   
 - - - Podroby:   
0207 27 91 0- - - - Wątroby   
0207 27 99 0- - - - Pozostałe   
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:   
0207 32
- - Nie cięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
   
 - - - Kaczki:   
0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit,
       ale nie wypatroszone, z
       głowami i łapami, znane jako
       "kaczki 85%"
   
0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap, ale z szyjami,
       sercami, wątrobami i
       żołądkami, znane jako "kaczki
       70%"
   
0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap oraz bez szyj,
       serc, wątrób i żołądków, znane
       jako "kaczki 63%" lub inaczej
       prezentowane
   
 - - - Gęsi:   
0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie
       wypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
   
0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i
       żołądków, znane jako "gęsi
       75%" lub inaczej prezentowane
   
0207 32 90 0- - - Perliczki   
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:   
 - - - Kaczki:   
0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone,
       bez głów i łap, ale
       z szyjami, sercami, wątrobami
       i żołądkami, znane jako
       "kaczki 70%"
   
0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap oraz bez szyj,
       serc, wątrób i żołądków, znane
       jako "kaczki 63%" lub inaczej
       prezentowane
   
 - - - Gęsi:   
0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie
       wypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
   
0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i
       żołądków, znane jako "gęsi
       75%" lub inaczej prezentowane
   
0207 33 90 0- - - Perliczki   
0207 34
- - Otłuszczone wątroby świeże lub
   chłodzone:
   
0207 34 10 0- - - Z gęsi   
0207 34 90 0- - - Z kaczek   
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:   
 - - - Kawałki:   
 - - - - Bez kości:   
0207 35 11 0- - - - - Z gęsi   
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek   
 - - - - Z kośćmi:   
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek   
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi   
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek   
0207 35 31 0
- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub
         bez
   
0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         łącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
   
 - - - - - Piersi i ich kawałki:   
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi   
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek   
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi   
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek   
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze   
0207 35 79 0- - - - - Pozostałe   
 - - - Podroby:   
0207 35 91 0
- - - - Wątroby drobiowe inne niż
       otłuszczone wątroby
   
0207 35 99 0- - - - Pozostałe   
0207 36- - Pozostałe, mrożone:   
 - - - Kawałki:   
 - - - - Bez kości:   
0207 36 11 0- - - - - Z gęsi   
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek   
 - - - - Z kośćmi:   
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek   
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsi   
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek   
0207 36 31 0
- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub
         bez
   
0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         łącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
   
 - - - - - Piersi i ich kawałki:   
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi   
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek   
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi   
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek   
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze   
0207 36 79 0- - - - - Pozostałe   
 - - - Podroby:   
 - - - - Wątroby:   
0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie   
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kacze   
0207 36 89 0- - - - - Pozostałe   
0207 36 90 0- - - - Pozostałe   
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:t12.820nie obowiązuje
0405 10- Masło:   
 
- - O zawartości tłuszczu w masie nie
   przekraczającej 85%:
   
 - - - Masło naturalne:   
0405 10 11 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie
     przekraczającej 1 kg
   
0405 10 19 0- - - - Pozostałe   
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzane   
0405 10 40 0- - - Masło z serwatki   
0405 10 90 0- - Pozostałe   
0405 20
- Masło o obniżonej zawartości
 tłuszczu:
   
0405 20 10 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 39%
   i więcej, ale poniżej 60%
   
0405 20 30 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 60%
   i więcej, ale poniżej 75%
   
0405 20 90 0
- - O zawartości tłuszczu w masie
   powyżej 75%, ale nie
   przekraczającej 80%
   
0405 90- Pozostałe:   
0405 90 10 0
- - O zawartości tłuszczu w masie
   99,3% i więcej oraz o zawartości
   wody w masie poniżej 0,5%
   
0405 90 90 0- - Pozostałe   
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:   
 - Drobiu:   
0407 00 30 0- - Pozostałetys. szt.220.00099,94
0408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:   
 - Żółtka jaj:   
0408 11- - Suszone:   
0408 11 80 0- - - Pozostałet38212.570,96
 - Pozostałe:   
0408 91- - Suszone:   
0408 91 80 0- - - Pozostałet2439.938,13
0409 00 00 0Miód naturalnyt6693.237,03
0603Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:   
0603 10- Świeże:   
 - - Od 1 czerwca do 31 października:   
0603 10 11 0- - - Różeszt.nie obowiązuje0,37
0603 10 25 0- - - Chryzantemyszt.nie obowiązuje0,62
 - - Od 1 listopada do 31 maja:   
0603 10 51 0- - - Różeszt.nie obowiązuje0,62
0603 10 65 0- - - Chryzantemyszt.nie obowiązuje0,92
0702 00Pomidory świeże lub chłodzone:t54399 
0702 00 15 0- Od 1 stycznia do 31 marcat 2.526,64
0702 00 20 0- Od 1 do 30 kwietniat 2.526,64
0702 00 25 0- Od 1 do 14 majat 2.526,64
0702 00 30 0- Od 15 do 31 majat 2.211,73
0702 00 35 0- Od 1 czerwca do 30 wrześniat 2.211,73
0702 00 40 0- Od 1 do 31 październikat 2.211,73
0702 00 45 0- Od 1 listopada do 20 grudniat 2.211,73
0702 00 50 0- Od 21 do 31 grudniat 2.211,73
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:   
 - Ogórki:   
0707 00 10 0- - Od 1 stycznia do końca lutegotnie obowiązuje2.497,35
0707 00 15 0- - Od 1 marca do 30 kwietniatnie obowiązuje2.497,35
0707 00 20 0- - Od 1 do 15 majatnie obowiązuje2.497,35
0707 00 25 0- - Od 16 maja do 30 wrześniatnie obowiązuje1.061,92
0707 00 30 0- - Od 1 do 31 październikatnie obowiązuje1.061,92
0707 00 35 0- - Od 1 do 10 listopadatnie obowiązuje2.497,35
0707 00 40 0- - Od 11 listopada do 31 grudniatnie obowiązuje2.497,35
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:   
0808 10- Jabłka:t28.000 
 - - Pozostałe:   
 - - - Od 1 stycznia do 31 marca:   
0808 10 51 0- - - - Odmiany Golden Delicioust 1.860,19
0808 10 53 0- - - - Odmiany Grany Smitht 1.860,19
0808 10 59 0- - - - Pozostałet 1.860,19
 - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca:   
0808 10 61 0- - - - Odmiany Golden Delicioust 2.171,45
0808 10 63 0- - - - Odmiany Grany Smitht 2.171,45
0808 10 69 0- - - - Pozostałet 2.171,45
 - - - Od 1 do 31 lipca:   
0808 10 71 0- - - - Odmiany Golden Delicioust 2.171,45
0808 10 73 0- - - - Odmiany Grany Smitht 2.171,45
0808 10 79 0- - - - Pozostałet 2.171,45
 - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia:   
0808 10 92 0- - - - Odmiany Golden Delicioust 1.830,90
0808 10 94 0- - - - Odmiany Grany Smitht 1.830,90
0808 10 98 0- - - - Pozostałet 1.830,90
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszennat15.703 
 - Mąka pszenna:   
1101 00 11 0- - Z pszenicy durumt 1.424,44
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwykłej i orkiszat 1.424,44
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszennat 1.424,44
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:   
1102 10 00 0- Mąka żytniat1.2904.394,16
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:   
1105 10 00 0- Mąka, grysik i pudert3342.175,11
1108Skrobie; inulina:   
 - Skrobie:   
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczanat7.6231.010,66
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:t
74.875
(dotyczy wymienionych towarów z pozycji: 1701 oraz 1702)
 
 
- Cukier surowy nie zawierający
 dodatku środków aromatyzujących
 ani barwiących:
   
1701 12- - Cukier buraczany:   
1701 12 10 0- - - Do rafinacji   
1701 12 90 0- - - Pozostały   
 - Pozostały:   
1701 99 - - Pozostały:   
1701 99 10 0- - - Cukier białyt 1.464,72
1702Pozostałe cukry łącznie z chemiczne czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:   
1702 30
- Glukoza i syrop glukozowy nie
 zawierające fruktozy lub
 zawierające w stanie suchym mniej
 niż 20% fruktozy w masie:
   
1702 30 10 0- - Izoglukozat 2.035,96
 - - Pozostałe:   
 
- - - Zawierające w stanie suchym 99%
     lub więcej glukozy w masie:
   
1702 30 51 0
- - - - W postaci białego
       krystalicznego proszku,
       scalonego lub nie
t 2.200,74
1702 30 59 0- - - - Pozostałet 2.603,54
 - - - Pozostałe:   
1702 30 91 0
- - - - W postaci białego
       krystalicznego proszku,
       scalonego lub nie
t 8.217,08
1702 30 99 0- - - - Pozostałe   
2002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:t18.147 
2002 10- Pomidory, całe lub w kawałkach:   
2002 10 10 0- - Bez skórek  nie obowiązuje
2002 10 90 0- - Pozostałe  nie obowiązuje
2002 90- Pozostałe:   
 
- - O zawartości suchej masy poniżej
   12%:
   
2002 90 11
- - - W bezpośrednich opakowaniach
     powyżej 1 kg:
   
2002 90 11 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto powyżej 1 kg,
       ale nie przekraczającej 199 kg
  nie obowiązuje
2002 90 11 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto powyżej 199
       kg
  nie obowiązuje
2002 90 19 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie
     przekraczającej 1 kg
  nie obowiązuje
 
- - O zawartości suchej masy nie
   mniejszej niż 12%, ale nie
   przekraczającej 30%:
   
2002 90 31
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto powyżej 1 kg:
   
2002 90 31 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto powyżej 1 kg,
       ale nie przekraczającej 199 kg
  nie obowiązuje
2002 90 31 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto powyżej 199
       kg
  nie obowiązuje
2002 90 39 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie
     przekraczającej 1 kg
  nie obowiązuje
 
- - O zawartości suchej masy powyżej
   30%:
   
2002 90 91
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto powyżej 1 kg:
t8.454 
2002 90 91 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto powyżej 1 kg,
       ale nie przekraczającej 199 kg
  nie obowiązuje
2002 90 91 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto powyżej 199
       kg
t 2.911,13
2002 90 99 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie
     przekraczającej 1 kg
t 2.911,13
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:   
2106 90- Pozostałe:   
 
- - Aromatyzowane lub barwione syropy
   cukrowe:
t1.260 
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowet 10.703,44
 - - - Pozostałe:   
2106 90 55 0
- - - - Syrop glukozowy i z
       maltodekstryny
t 5.353,55

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2025
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt