|
|
Dziennik Ustaw 1997 Nr 97 poz. 601 - Określenie wielkości progowych i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 4 sierpnia 1997 r.
w sprawie określenia wielkości progowych i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
(Dz. U. z dnia 14 sierpnia 1997 r.)
Na podstawie art. 6 ust. 3 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:
§ 1. Ustala się do dnia 31 grudnia 1997 r. wielkości progowe i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.
§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.
ZAŁĄCZNIK
WIELKOŚCI PROGOWE I CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
Kod PCN | Nazwa towaru | Jedn. miary | Wielkość progowa w jedn. fizycznych | Cena progu w złotych na jedn. miary |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: | | | |
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze | t | nie obowiązuje | 7.276,00 |
0201 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | | | |
0201 20 20 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | t | nie obowiązuje | 7.276,00 |
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t | nie obowiązuje | 6.810,95 |
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t | nie obowiązuje | 9.502,37 |
0201 20 90 0 | - - Pozostałe | t | nie obowiązuje | 15.983,76 |
0201 30 00 0 | - Bez kości | t | nie obowiązuje | 20.476,79 |
0202 | Mięso wołowe mrożone: | | | |
0202 20 | - Tusze i półtusze | t | nie obowiązuje | 8.458,76 |
0202 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | | | |
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | t | nie obowiązuje | 8.788,32 |
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t | nie obowiązuje | 5.613,54 |
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t | nie obowiązuje | 6.327,59 |
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | t | nie obowiązuje | 9.993,05 |
0202 30 | - Bez kości: | | | |
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy | t | nie obowiązuje | 6.290,97 |
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki | t | nie obowiązuje | 9.436,46 |
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | t | nie obowiązuje | 10.904,84 |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | t | 73.427 | nie obowiązuje |
| - Świeże lub chłodzone: | | | |
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | | | |
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | | | |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | | | |
| - - - Ze świń domowych: | | | |
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | | | |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | | | |
0203 19 | - - Pozostałe: | | | |
| - - - Ze świń domowych: | | | |
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | | | |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki z kośćmi | | | |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | | | |
| - - - - Pozostałe: | | | |
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | | | |
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | | | |
| - Mrożone: | | | |
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | | | |
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | | | |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | | | |
| - - - Ze świń domowych: | | | |
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | | | |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | | | |
0203 29 | - - Pozostałe: | | | |
| - - - Ze świń domowych: | | | |
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | | | |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | | | |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | | | |
| - - - - Pozostałe: | | | |
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | | | |
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | | | |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | t | 57.796 | nie obowiązuje |
| - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | | | |
0207 11 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | | | |
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | | | |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | | | |
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%%" lub inaczej prezentowane | | | |
0207 12 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | | | |
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | | | |
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65" lub inaczej prezentowane | | | |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | | | |
| - - - Kawałki: | | | |
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | | | |
| - - - - Z kośćmi: | | | |
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | | | |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | | | |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | | | |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | | | |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | | | |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | | | |
| - - - Podroby: | | | |
0207 13 91 0 | - - - - Wątroby | | | |
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | | | |
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: | | | |
| - - - Kawałki: | | | |
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | | | |
| - - - - Z kośćmi: | | | |
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | | | |
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | | | |
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | | | |
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | | | |
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | | | |
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | | | |
| - - - Podroby: | | | |
0207 14 91 0 | - - - - Wątroby | | | |
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | | | |
| - Z indyków: | | | |
0207 24 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | | | |
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | | | |
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | | | |
0207 25 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | | | |
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | | | |
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | | | |
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | | | |
| - - - Kawałki: | | | |
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości | | | |
| - - - - Z kośćmi: | | | |
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | | | |
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | | | |
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | | | |
0207 26 50 | - - - - - Piersi i ich kawałki | | | |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: | | | |
0207 26 60 0 | - - - - - - Uda i ich kawałki | | | |
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe | | | |
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe | | | |
| - - - Podroby: | | | |
0207 26 91 0 | - - - - Wątroby | | | |
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe | | | |
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: | | | |
| - - - Kawałki: | | | |
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | | | |
| - - - - Z kośćmi: | | | |
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | | | |
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | | | |
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | | | |
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | | | |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: | | | |
0207 27 60 0 | - - - - - - Uda i ich kawałki | | | |
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | | | |
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | | | |
| - - - Podroby: | | | |
0207 27 91 0 | - - - - Wątroby | | | |
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe | | | |
| - Z kaczek, gęsi i perliczek: | | | |
0207 32 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | | | |
| - - - Kaczki: | | | |
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | | | |
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | | | |
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | | | |
| - - - Gęsi: | | | |
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | | | |
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | | | |
0207 32 90 0 | - - - Perliczki | | | |
0207 33 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | | | |
| - - - Kaczki: | | | |
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | | | |
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | | | |
| - - - Gęsi: | | | |
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | | | |
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | | | |
0207 33 90 0 | - - - Perliczki | | | |
0207 34 | - - Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone: | | | |
0207 34 10 0 | - - - Z gęsi | | | |
0207 34 90 0 | - - - Z kaczek | | | |
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub chłodzone: | | | |
| - - - Kawałki: | | | |
| - - - - Bez kości: | | | |
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi | | | |
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | | | |
| - - - - Z kośćmi: | | | |
| - - - - - Połówki lub ćwiartki: | | | |
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek | | | |
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi | | | |
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek | | | |
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | | | |
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | | | |
| - - - - - Piersi i ich kawałki: | | | |
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi | | | |
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | | | |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: | | | |
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi | | | |
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | | | |
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | | | |
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe | | | |
| - - - Podroby: | | | |
0207 35 91 0 | - - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby | | | |
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe | | | |
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: | | | |
| - - - Kawałki: | | | |
| - - - - Bez kości: | | | |
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | | | |
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | | | |
| - - - - Z kośćmi: | | | |
| - - - - - Połówki lub ćwiartki: | | | |
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | | | |
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | | | |
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | | | |
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | | | |
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | | | |
| - - - - - Piersi i ich kawałki: | | | |
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | | | |
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | | | |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: | | | |
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | | | |
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | | | |
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | | | |
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | | | |
| - - - Podroby: | | | |
| - - - - Wątroby: | | | |
0207 36 81 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie | | | |
0207 36 85 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby kacze | | | |
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe | | | |
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe | | | |
0405 | Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu: | t | 12.820 | nie obowiązuje |
0405 10 | - Masło: | | | |
| - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%: | | | |
| - - - Masło naturalne: | | | |
0405 10 11 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | | | |
0405 10 19 0 | - - - - Pozostałe | | | |
0405 10 30 0 | - - - Masło odtwarzane | | | |
0405 10 40 0 | - - - Masło z serwatki | | | |
0405 10 90 0 | - - Pozostałe | | | |
0405 20 | - Masło o obniżonej zawartości tłuszczu: | | | |
0405 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60% | | | |
0405 20 30 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75% | | | |
0405 20 90 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80% | | | |
0405 90 | - Pozostałe: | | | |
0405 90 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5% | | | |
0405 90 90 0 | - - Pozostałe | | | |
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: | | | |
| - Drobiu: | | | |
0407 00 30 0 | - - Pozostałe | tys. szt. | 220.000 | 99,94 |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: | | | |
| - Żółtka jaj: | | | |
0408 11 | - - Suszone: | | | |
0408 11 80 0 | - - - Pozostałe | t | 382 | 12.570,96 |
| - Pozostałe: | | | |
0408 91 | - - Suszone: | | | |
0408 91 80 0 | - - - Pozostałe | t | 243 | 9.938,13 |
0409 00 00 0 | Miód naturalny | t | 669 | 3.237,03 |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | | | |
0603 10 | - Świeże: | | | |
| - - Od 1 czerwca do 31 października: | | | |
0603 10 11 0 | - - - Róże | szt. | nie obowiązuje | 0,37 |
0603 10 25 0 | - - - Chryzantemy | szt. | nie obowiązuje | 0,62 |
| - - Od 1 listopada do 31 maja: | | | |
0603 10 51 0 | - - - Róże | szt. | nie obowiązuje | 0,62 |
0603 10 65 0 | - - - Chryzantemy | szt. | nie obowiązuje | 0,92 |
0702 00 | Pomidory świeże lub chłodzone: | t | 54399 | |
0702 00 15 0 | - Od 1 stycznia do 31 marca | t | | 2.526,64 |
0702 00 20 0 | - Od 1 do 30 kwietnia | t | | 2.526,64 |
0702 00 25 0 | - Od 1 do 14 maja | t | | 2.526,64 |
0702 00 30 0 | - Od 15 do 31 maja | t | | 2.211,73 |
0702 00 35 0 | - Od 1 czerwca do 30 września | t | | 2.211,73 |
0702 00 40 0 | - Od 1 do 31 października | t | | 2.211,73 |
0702 00 45 0 | - Od 1 listopada do 20 grudnia | t | | 2.211,73 |
0702 00 50 0 | - Od 21 do 31 grudnia | t | | 2.211,73 |
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: | | | |
| - Ogórki: | | | |
0707 00 10 0 | - - Od 1 stycznia do końca lutego | t | nie obowiązuje | 2.497,35 |
0707 00 15 0 | - - Od 1 marca do 30 kwietnia | t | nie obowiązuje | 2.497,35 |
0707 00 20 0 | - - Od 1 do 15 maja | t | nie obowiązuje | 2.497,35 |
0707 00 25 0 | - - Od 16 maja do 30 września | t | nie obowiązuje | 1.061,92 |
0707 00 30 0 | - - Od 1 do 31 października | t | nie obowiązuje | 1.061,92 |
0707 00 35 0 | - - Od 1 do 10 listopada | t | nie obowiązuje | 2.497,35 |
0707 00 40 0 | - - Od 11 listopada do 31 grudnia | t | nie obowiązuje | 2.497,35 |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: | | | |
0808 10 | - Jabłka: | t | 28.000 | |
| - - Pozostałe: | | | |
| - - - Od 1 stycznia do 31 marca: | | | |
0808 10 51 0 | - - - - Odmiany Golden Delicious | t | | 1.860,19 |
0808 10 53 0 | - - - - Odmiany Grany Smith | t | | 1.860,19 |
0808 10 59 0 | - - - - Pozostałe | t | | 1.860,19 |
| - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca: | | | |
0808 10 61 0 | - - - - Odmiany Golden Delicious | t | | 2.171,45 |
0808 10 63 0 | - - - - Odmiany Grany Smith | t | | 2.171,45 |
0808 10 69 0 | - - - - Pozostałe | t | | 2.171,45 |
| - - - Od 1 do 31 lipca: | | | |
0808 10 71 0 | - - - - Odmiany Golden Delicious | t | | 2.171,45 |
0808 10 73 0 | - - - - Odmiany Grany Smith | t | | 2.171,45 |
0808 10 79 0 | - - - - Pozostałe | t | | 2.171,45 |
| - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia: | | | |
0808 10 92 0 | - - - - Odmiany Golden Delicious | t | | 1.830,90 |
0808 10 94 0 | - - - - Odmiany Grany Smith | t | | 1.830,90 |
0808 10 98 0 | - - - - Pozostałe | t | | 1.830,90 |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna | t | 15.703 | |
| - Mąka pszenna: | | | |
1101 00 11 0 | - - Z pszenicy durum | t | | 1.424,44 |
1101 00 15 0 | - - Z pszenicy zwykłej i orkisza | t | | 1.424,44 |
1101 00 90 0 | - Mąka żytnio-pszenna | t | | 1.424,44 |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: | | | |
1102 10 00 0 | - Mąka żytnia | t | 1.290 | 4.394,16 |
1105 | Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane: | | | |
1105 10 00 0 | - Mąka, grysik i puder | t | 334 | 2.175,11 |
1108 | Skrobie; inulina: | | | |
| - Skrobie: | | | |
1108 13 00 0 | - - Skrobia ziemniaczana | t | 7.623 | 1.010,66 |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: | t | 74.875 (dotyczy wymienionych towarów z pozycji: 1701 oraz 1702) | |
| - Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: | | | |
1701 12 | - - Cukier buraczany: | | | |
1701 12 10 0 | - - - Do rafinacji | | | |
1701 12 90 0 | - - - Pozostały | | | |
| - Pozostały: | | | |
1701 99 | - - Pozostały: | | | |
1701 99 10 0 | - - - Cukier biały | t | | 1.464,72 |
1702 | Pozostałe cukry łącznie z chemiczne czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel: | | | |
1702 30 | - Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: | | | |
1702 30 10 0 | - - Izoglukoza | t | | 2.035,96 |
| - - Pozostałe: | | | |
| - - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: | | | |
1702 30 51 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t | | 2.200,74 |
1702 30 59 0 | - - - - Pozostałe | t | | 2.603,54 |
| - - - Pozostałe: | | | |
1702 30 91 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t | | 8.217,08 |
1702 30 99 0 | - - - - Pozostałe | | | |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: | t | 18.147 | |
2002 10 | - Pomidory, całe lub w kawałkach: | | | |
2002 10 10 0 | - - Bez skórek | | | nie obowiązuje |
2002 10 90 0 | - - Pozostałe | | | nie obowiązuje |
2002 90 | - Pozostałe: | | | |
| - - O zawartości suchej masy poniżej 12%: | | | |
2002 90 11 | - - - W bezpośrednich opakowaniach powyżej 1 kg: | | | |
2002 90 11 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | | | nie obowiązuje |
2002 90 11 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | | | nie obowiązuje |
2002 90 19 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | | | nie obowiązuje |
| - - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%: | | | |
2002 90 31 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | | | |
2002 90 31 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | | | nie obowiązuje |
2002 90 31 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | | | nie obowiązuje |
2002 90 39 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | | | nie obowiązuje |
| - - O zawartości suchej masy powyżej 30%: | | | |
2002 90 91 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | t | 8.454 | |
2002 90 91 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | | | nie obowiązuje |
2002 90 91 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t | | 2.911,13 |
2002 90 99 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | | 2.911,13 |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | | | |
2106 90 | - Pozostałe: | | | |
| - - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | t | 1.260 | |
2106 90 30 0 | - - - Syropy izoglukozowe | t | | 10.703,44 |
| - - - Pozostałe: | | | |
2106 90 55 0 | - - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny | t | | 5.353,55 |
Pozycje
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136
|