Dziennik Ustaw 1996 Nr 72 poz. 348 - Ustanowienie kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Słowenii


ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW

z dnia 25 czerwca 1996 r.

w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Słowenii.

(Dz. U. z dnia 28 czerwca 1996 r.)


Na podstawie art. 9 pkt 2 oraz art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312 oraz z 1995 r. Nr 85, poz. 427 i Nr 87, poz. 434) zarządza się, co następuje:


§ 1. Do dnia 31 grudnia 1996 r. ustanawia się kontyngenty celne ilościowe na przywóz towarów pochodzących z Republiki Słowenii, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się preferencyjne stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku.

§ 2. Preferencyjne stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi odrębnie.

§ 3. W zakresie uregulowanym w § 1 i 2 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik nr 1 do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 14 grudnia 1995 r. w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 151, poz. 737 i z 1996 r. Nr 68, poz. 331).

§ 4. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 lipca 1996 r.

ZAŁĄCZNIK

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI CELNYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYMI Z REPUBLIKI SŁOWENII
 
Kod PCNWyszczególnieniePreferencyjna stawka celna
Kon-
tyn-
gent
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone 250 ton
 - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:  
0207 11
- - Nie cięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
  
0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i
     łapami, znane jako "kurczaki 83%"
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
     i łap, ale z szyjami, sercami,
     wątrobami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
     i łap oraz bez szyj, serc, wątrób
     i żołądków, znane jako "kurczaki
     65%" lub inaczej prezentowane
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:  
0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
     i łap, ale z szyjami, sercami,
     wątrobami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
     i łap, i bez szyj, serc, wątrób i
     żołądków, znane jako "kurczaki
     65%" lub inaczej prezentowane
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:  
 - - - Kawałki:  
0207 14 10 0- - - - Bez kości30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - - - - Z kośćmi:  
0207 14 20 0- - - - - Połówki i ćwiartki30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 14 30 0
- - - - - Całe skrzydła z końcami lub
         bez
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         łącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 14 70 0- - - - - Pozostałe30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - - - Podroby:  
0207 14 99 0- - - - Pozostałe30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - Z indyków:  
0207 24
- - Nie cięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
  
0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
     i łap, ale z szyjami, sercami,
     wątrobami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
     i łap i bez szyj, serc, wątrób i
     żołądków, znane jako "indyki 73%"
     lub inaczej prezentowane
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:  
0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
     i łap, ale z szyjami, sercami,
     wątrobami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
     i łap oraz bez szyj, serc, wątrób
     i żołądków, znane jako "indyki
     73%" lub inaczej prezentowane
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:  
 - - - Kawałki:  
0207 27 10 0- - - - Bez kości30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - - - - Z kośćmi:  
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 27 30 0
- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub
         bez
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         łącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 27 60 0- - - - - - Uda i ich kawałki30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 27 80 0- - - - - Pozostałe30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:  
0207 32
- - Nie cięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
  
 - - - Kaczki:  
0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale
       nie wypatroszone, z głowami i
       łapami, znane jako "kaczki 85%"
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap, ale z szyjami,
       sercami, wątrobami i żołądkami,
       znane jako "kaczki 70%"
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap oraz bez szyj, serc,
       wątrób i żołądków, znane jako
       "kaczki 63%" lub inaczej
       prezentowane
30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - - - Gęsi:  
0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi,
       niewypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i
       żołądków, znane jako "gęsi 75%"
       lub inaczej prezentowane
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 32 90 0- - - Perliczki30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:  
 - - - Kaczki:  
0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap, ale z szyjami,
       sercami, wątrobami i żołądkami,
       znane jako "kaczki 70%"
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów
       i łap oraz bez szyj, serc,
       wątrób i żołądków, znane jako
       "kaczki 63%" lub inaczej
       prezentowane
30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - - - Gęsi:  
0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie
       wypatroszone z głowami i łapami,
       znane jako "gęsi 82%"
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez
       głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i
       żołądków, znane jako "gęsi 75%"
       lub inaczej prezentowane
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 33 90 0- - - Perliczki30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36- - Pozostałe, mrożone:  
 - - - Kawałki:  
 - - - - Bez kości:  
0207 36 11 0- - - - - Z gęsi30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - - - - Z kośćmi:  
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:  
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsi30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 31 0
- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub
         bez
30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         łącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - - - - - Piersi i ich kawałki:  
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek30 minimum 0,30 ECU/kg 
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 79 0- - - - - Pozostałe30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 89 0- - - - - Pozostałe30 minimum 0,30 ECU/kg 
0207 36 90 0- - - - Pozostałe30 minimum 0,30 ECU/kg 
0402Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: 50 ton
0402 10
- W proszku, granulkach lub w innej
 stałej postaci, o zawartości tłuszczu
 w masie nie przekraczającej 1,5%
  
 
- - Nie zawierające dodatku cukru ani
   innego środka słodzącego
  
0402 10 11 0
- - - W bezpośrednim opakowaniu o
     zawartości netto nie
     przekraczającej 2,5 kg
35 
0402 10 19 0- - - Pozostałe35 
 - - Pozostałe:  
0402 10 91 0
- - - W bezpośrednim opakowaniu o
     zawartości netto nie
     przekraczającej 2,5 kg
35 
0402 10 99 0- - - Pozostałe35 
 
- W proszku, granulkach lub w innej
 stałej postaci, o zawartości tłuszczu
 w masie powyżej 1,5%:
  
0402 29- - Pozostałe:  
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie
     przekraczającej 27%:
  
0402 29 11 0
- - - - Mleko specjalne dla niemowląt,
       w hermetycznie zamkniętych
       pojemnikach, o zawartości netto
       nie przekraczającej 500 g i o
       zawartości tłuszczu w masie
       powyżej 10%
5 
 - - - - Pozostałe:  
0402 29 15 0
- - - - - W bezpośrednim opakowaniu o
         zawartości netto nie
         przekraczającej 2,5 kg
5 
0402 29 19 0- - - - - Pozostałe5 
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie
     powyżej 27%:
  
0402 29 91 0
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o
       zawartości netto nie
       przekraczającej 2,5 kg
5 
0402 29 99 0- - - - Pozostałe5 
0406Sery i twarogi: 100 ton
0406 90- Pozostałe sery:  
 - - Pozostałe:  
 
- - - Emmentaler, Gruyere, Sbrinz,
     Bergkase i Appenzell:
  
 - - - - Pozostałe:  
0406 90 12 0- - - - - Emmentaler17,5 
0406 90 23 0- - - Edam17,5 
 - - - Pozostałe:  
 - - - - Pozostałe:  
 
- - - - - O zawartości tłuszczu w masie
         nie przekraczającej 40% i o
         zawartości masy wody w
         substancji beztłuszczowej:
  
 
- - - - - - Powyżej 47%, ale nie
           przekraczającej 72%:
  
0406 90 78 0- - - - - - - Gouda17,5 
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: 30 ton
 - Drobiu:  
 - - Wylęgowe:  
0407 00 11 0- - - Indycze albo gęsie12,5 minimum 0,015 ECU/szt. 
0407 00 19 0- - - Pozostałe12,5 minimum 0,015 ECU/szt. 
0407 00 30 0- - Pozostałe12,5 minimum 0,015 ECU/szt. 
0407 00 90 0- Pozostałe12,5 minimum 0,015 ECU/szt. 
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: 200 ton
0808 10- Jabłka:  
0808 10 10 0
- - Jabłka na sok, luzem, od 16 września
   do 15 grudnia
30 
 - - Pozostałe:  
 - - - Od 1 stycznia do 31 marca:  
0808 10 51 0- - - - Odmiany Golden Delicious30 
0808 10 53 0- - - - Odmiany Grany Smith30 
0808 10 59 0- - - - Pozostałe30 
 - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca:  
0808 10 61 0- - - - Odmiany Golden Delicious10 
0808 10 63 0- - - - Odmiany Grany Smith10 
0808 10 69 0- - - - Pozostałe10 
 - - - Od 1 do 31 lipca:  
0808 10 71 0- - - - Odmiany Golden Delicious5 
0808 10 73 0- - - - Odmiany Grany Smith5 
0808 10 79 0- - - - Pozostałe5 
 - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia:  
0808 10 92 0- - - - Odmiany Golden Delicious30 
0808 10 94 0- - - - Odmiany Grany Smith30 
0808 10 98 0- - - - Pozostałe30 
0808 20- Gruszki i pigwy: 50 ton
 - - Gruszki:  
0808 20 10 0
- - - Na wino gruszkowe, luzem, od 1
     sierpnia do 31 grudnia
25 
 - - - Pozostałe:  
0808 20 31 0- - - - Od 1 stycznia do 31 marca5 
0808 20 37 0- - - - Od 1 do 30 kwietnia5 
0808 20 41 0- - - - Od 1 maja do 30 czerwca5 
0808 20 47 0- - - - Od 1 do 15 lipca5 
0808 20 51 0- - - - Od 15 do 31 lipca5 
0808 20 57 0- - - - Od 1 sierpnia do 31 października25 
0808 20 67 0- - - - Od 1 listopada do 31 grudnia25 
0808 20 90 0- - Pigwy12,5 
1209Nasiona, owoce i zarodniki, siewne: 50 ton
 - Nasiona buraków:  
1209 11 00 0- - Nasiona buraków cukrowych7,5 
1209 19 00 0- - Pozostałe7,5 
 
- Nasiona roślin pastewnych inne niż
 nasiona buraków:
  
1209 21 00 0- - Nasiona lucerny (alfa alfa)5 
1209 22- - Nasiona koniczyny (Trifolium spp.):  
1209 22 10 0
- - - Koniczyny czerwonej (Trifolium
     pratense L.)
5 
1209 22 80 0- - - Pozostałej5 
1209 23- - Nasiona kostrzewy:  
1209 23 11 0
- - - Kostrzewy łąkowej (Festuca
     pratensis Huds.)
5 
1209 23 15 0
- - - Kostrzewy czerwonej (Festuca rubra
     L.)
5 
1209 23 80 0- - - Pozostałe5 
1209 24 00 0
- - Nasiona wiechliny łąkowej (Poa
   pratensis L.)
5 
1209 25
- - Nasiona rajgrasu (Lolium multiflorum
   Lam., Lolium perenne L.):
  
1209 25 10 0
- - - Rajgras włoski (życica
     wielkokwiatowa) (łącznie z
     rajgrasem westerwoldzkim) (Lolium
     multiflorum Lam.)
5 
1209 25 90 0
- - - Rajgras angielski (życica trwała)
     (Lolium perenne L.)
5 
1209 26 00 0- - Nasiona tymotki5 
1209 29- - Pozostałe:  
1209 29 10 0
- - - Nasiona wyki; nasiona wiechliny
     (błotnej, zwyczajnej) (Poa
     palustris L., Poa trivalis L.):
     nasiona kupkówki (Dactylis
     glomerata L.); nasiona mietlicy
     (Agrostis)
5 
1209 29 50- - - Ziarno łubinu:  
1209 29 50 1- - - - Siewne5 
1209 29 50 9- - - - Pozostałe5 
1209 29 80 0- - - Pozostałe5 
1209 30 00 0
- Nasiona roślin zielnych (ziołowych)
 hodowanych głównie dla ich kwiatów
5 
 - Pozostałe:  
1209 91- - Nasiona warzyw:  
1209 91 10 0
- - - Nasiona kalarepy (Brassica
     oleracea L. var. caulorapa i
     gongylodes L.)
5 
1209 91 90 0- - - Pozostałe5 
1209 99- - Pozostałe:  
1209 99 10 0- - - Nasiona drzew leśnych5 
 - - - Pozostałe:  
1209 99 91 0
- - - - Nasiona roślin hodowanych
       głównie dla ich kwiatów oprócz
       objętych podpozycją nr 1209 30
5 
1209 99 99 0- - - - Pozostałe5 
1211Rośliny i ich części (łącznie z nasionami i owocami) używane głównie w perfumerii, farmacji lub używane do celów owadobójczych lub podobnych, świeże lub suszone, krojone, kruszone, nawet proszkowane: 50 ton
1211 10 00 0- Korzenie lukrecji0 
1211 20 00 0- Korzenie żeńszenia5 
1211 90- Pozostałe:  
1211 90 10 0
- - Maruna (kwiaty, liście, łodygi,
   skórki i korzenie)
5 
1211 90 30 0- - Fasola tonkińska5 
1211 90 40 0- - Mięta (łodygi i liście)5 
1211 90 60 0- - Lipa (kwiaty i liście)5 
1211 90 65 0- - Werbena (liście i wierzchołki)5 
1211 90 70 0
- - Lebiodka pospolita (Origanum
   vulgare) (gałązki, łodyżki i liście)
5 
1211 90 75 0
- - Szałwia (Salvia officinalis)
   (liście i kwiaty)
5 
1211 90 80 0- - Pozostałe5 
1601 00Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: 20 ton
1601 00 10 0- Z wątroby17,5 
 - Pozostałe:  
1601 00 91 0
- - Kiełbasy, suche lub do okładania,
   nie gotowane
17,5 
1601 0 99 0- - Pozostałe17,5 
1602Pozostałe przetwory lub konserwowane mięso, podroby lub krew: 500 ton
1602 10 00 0- Przetwory homogenizowane20 
1602 20- Z wątroby dowolnych zwierząt:  
 - - Z wątroby gęsiej lub kaczej:  
1602 20 11 0
- - - Zawierające w masie 75% lub więcej
     otłuszczonej wątroby
20 
1602 20 19 0- - - Pozostałe20 
1602 20 90 0- - Pozostałe20 
 - Z drobiu objętego pozycją nr 0105:  
1602 31- - Z indyków:  
 
- - - Zawierające w masie 57% lub więcej
     mięsa lub podrobów:
  
1602 31 11 0
- - - - Zawierające wyłącznie nie
       gotowane mięso indycze
20 
1602 31 19 0- - - - Pozostałe20 
1602 31 30 0
- - - Zawierające w masie 25% lub
     więcej, ale mniej niż 57% mięsa
     lub podrobów
20 
1602 31 90 0- - - Pozostałe20 
1602 39- - Pozostałe:  
 
- - - Zawierające w masie 57% lub więcej
     mięsa lub podrobów:
  
1602 39 21 0- - - - Nie gotowane20 
1602 39 29 0- - - - Pozostałe20 
1602 39 40 0
- - - Zawierające w masie 25% lub
     więcej, ale mniej niż 57% mięsa
     drobiowego lub podrobów
20 
1602 39 80 0- - - Pozostałe20 
 - Z wieprzowiny:  
1602 41- - Szynki i ich części:  
1602 41 10 0- - - Ze świń domowych20 
1602 41 90 0- - - Pozostałe20 
1602 42- - Łopatki i ich części:  
1602 42 10 0- - - Ze świń domowych20 
1602 42 90 0- - - Pozostałe20 
1602 49- - Pozostałe łącznie z mieszankami:  
 - - - Ze świń domowych:  
 
- - - - Zawierające w masie 80% lub
       więcej mięsa lub dowolnego
       rodzaju podrobów, włącznie z
       tłuszczami dowolnego rodzaju i
       pochodzenia:
  
1602 49 11 0
- - - - - Schaby (bez karkowych) i ich
         części łącznie z mieszankami
         schabów i szynek
20 
1602 49 13 0
- - - - - Karki i ich części łącznie z
         mieszankami obojczyków i
         łopatek
20 
1602 49 15 0
- - - - - Pozostałe mieszanki
         zawierające szynki, łopatki,
         schaby lub karki oraz ich
         części
20 
1602 49 19 0- - - - - Pozostałe20 
1602 49 30 0
- - - - Zawierające w masie 40% lub
       więcej, ale mniej niż 80% mięsa
       lub dowolnego rodzaju podrobów
       łącznie z tłuszczami dowolnego
       rodzaju i pochodzenia
20 
1602 49 50 0
- - - - Zawierające w masie mniej niż
       40% mięsa lub dowolnego rodzaju
       podrobów łącznie z tłuszczami
       dowolnego rodzaju i pochodzenia
20 
1602 49 90 0- - - Pozostałe20 
1602 50- Z wołowiny:  
1602 50 10 0
- - Nie gotowane; mieszanki gotowanego
   mięsa lub podrobów z nie gotowanym
   mięsem lub podrobami
20 
 - - Pozostałe:  
 - - - W opakowaniach hermetycznych:  
1602 50 31 0
- - - - Wołowina gotowana konserwowana
       solą
20 
1602 50 39 0- - - - Pozostałe20 
1602 50 80 0- - - Pozostałe20 
1602 90
- Pozostałe łącznie z przetworami z krwi
 dowolnych zwierząt:
  
1602 90 10 0- - Przetwory z krwi dowolnych zwierząt20 
 - - Pozostałe:  
1602 90 31 0- - - Z dziczyzny lub królików20 
 - - - Pozostałe:  
1602 90 51 0
- - - - Zawierające mięso lub podroby ze
       świń domowych
20 
 - - - - Pozostałe:  
 
- - - - - Zawierające mięso wołowe lub
         podroby:
  
1602 90 61 0
- - - - - - Nie gotowane; mieszanki
           gotowanego mięsa lub
           podrobów z nie gotowanym
           mięsem lub podrobami
20 
1602 90 69 0- - - - - - Pozostałe20 
 - - - - - Pozostałe:  
 - - - - - - Z baraniny lub koziny:  
 
- - - - - - - Nie gotowane; mieszanki
             gotowanego mięsa lub
             podrobów z nie gotowanym
             mięsem lub podrobami:
  
1602 90 72 0- - - - - - - - Z baraniny20 
1602 90 74 0- - - - - - - - Z koziny20 
 - - - - - - - Pozostałe:  
1602 90 76 0- - - - - - - - Z baraniny20 
1602 90 78 0- - - - - - - - Z koziny20 
1602 90 98 0- - - - - - - Pozostałe20 
1604Przetworzone i konserwowane ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej: 200 ton
 
- Ryby, całe lub w kawałkach, ale nie
 mielone:
  
1604 13- - Sardynki, sardynele i szproty:  
 - - - Sardynki:  
1604 13 11 0- - - - W oliwie z oliwek17,5 
1604 13 19 0- - - - Pozostałe17,5 
1604 13 90 0- - - Pozostałe17,5 
 - - Makrele:  
 
- - - Z gatunków Scomber scombrus i
     Scomber japonicus:
  
1604 15 11 0- - - - Filety17,5 
1604 15 19 0- - - - Pozostałe17,5 
1604 15 90 0- - - Z gatunku Scomber australasicus17,5 
1604 20
- Pozostałe przetwory lub konserwy z
 ryb:
  
1604 20 05 0- - Przetwory z surimi17,5 
 - - Pozostałe:  
1604 20 10 0- - - Z łososia17,5 
1604 20 30 0- - - Z łososiowatych innych niż łosoś17,5 
1604 20 40 0- - - Z sardeli17,5 
1604 20 50 0
- - - Z sardynek, bonito
     środziemnomorskiego, makreli z
     gatunków Scomber scombrus i
     Scomber japonicus, ryb z gatunku
     Orcynopsis unicolor
17,5 
1604 20 70 0
- - - Z tuńczyków, bonito latających lub
     pozostałych ryb z rodzaju
     Euthynnus
17,5 
1604 20 90 0- - - Z pozostałych ryb17,5 
1704Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao: 15 ton
1704 10- Guma do żucia, również pokryta cukrem:  
 
- - Zawierająca w masie mniej niż 60%
   sacharozy (łącznie z cukrem
   inwertowanym wyrażonym jako
   sacharoza):
  
1704 10 11 0- - - Guma w paskach15 + DCC 
1704 10 19 0- - - Pozostała15 + DCC 
 
- - Zawierająca w masie 60% lub więcej
   sacharozy (łącznie z cukrem
   inwertowanym wyrażonym jako
   sacharoza):
  
1704 10 91 0- - - Guma w paskach15 + DCC 
1704 10 99 0- - - Pozostała15 + DCC 
1806Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: 100 ton
1806 90- Pozostałe:  
1806 90 60 0
- - Pasty do smarowania zawierające
   kakao
22,5 + DCC 
1902Ciasto makaronowe, również gotowane lub nadziewane (mięsem lub innymi substancjami) lub przygotowane inaczej, takie jak spaghetti, makaron, nitki, lasagne, gnocchi, ravioli,   cannelloni; kuskus, przygotowany lub nie: 100 ton
 
- Ciasto makaronowe nie gotowane, nie
 nadziewane ani nie przygotowane
 inaczej:
  
1902 11 00 0- - Zawierające jaja20 
1902 19- - Pozostałe:  
1902 19 10 0
- - - Nie zawierające mąki lub grysiku
     ze zwykłej pszenicy
20 
1902 19 90 0- - - Pozostałe20 
1905Chleb, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki (biskwity) i inne wyroby piekarnicze, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby:  
1905 90- Inne:  
1905 90 10 0- - Mace12,5 
1905 90 20 0
- - Opłatki sakralne, puste kapsułki
   stosowane do celów farmaceutycznych,
   wafle wytłaczane, papier ryżowy i
   podobne produkty
12,5 
 - - Pozostałe:  
1905 90 30 0
- - - Chleb nie zawierający dodatku
     miodu, jajek, sera lub owoców, a
     zwierający w suchej masie nie
     więcej niż 5% cukru i nie więcej
     niż 5% tłuszczu
12,5 + DCC 
1905 90 40 0
- - - Wafle i opłatki o zawartości wody
     w masie powyżej 10%
17,5 + DCC 
1905 90 45 0- - - Herbatniki (biskwity)12,5 + DCC 
1905 90 55 0
- - - Produkty wytłaczane lub
     ekspandowane, pikantne lub solone
12,5 
 - - - Pozostałe:  
1905 90 60 0- - - - Z dodatkiem środka słodzącego20 + DCC 
1905 90 90 0- - - - Pozostałe17,5 
2005Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, nie mrożone, inne niż produkty objęte pozycją nr 2006: 30 ton
2005 90
- Pozostałe warzywa i mieszanki
 warzywne:
  
2005 90 10 0
- - Owoce z rodzaju Capsicum inne niż
   słodka papryka lub pieprz angielski
15 
2009Soki owocowe (łącznie z moszczem winogronowym) i soki warzywne nie sfermentowane i nie zawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej: 100 ton
2009 80
- Sok z dowolnego innego pojedynczego
 owocu lub z dowolnego warzywa:
  
 
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy
   20oC:
  
2009 80 11 0
- - - - O wartości nie przekraczającej
       22 ECU za 100 kg masy netto
25 + DCC 
2009 80 19 0- - - - Pozostałe25 + DCC 
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - O wartości nie przekraczającej
       30 ECU za 100 kg masy netto:
  
2009 80 32 0
- - - - - Soki z owoców męczennicy i
         guawy
17,5 + DCC 
2009 80 33 0
- - - - - Soki z mango, owoców
         smaczeliny, papaya, owoców
         tamaryndy, owoców nerkowca,
         lychees (Lyphii chinensis),
         jackfruit (owoców indyjskiego
         drzewa chlebowego), owoców
         sączyńca, owoców oskomianu
         (carambola) i pitahaya
17,5 + DCC 
2009 80 35 0- - - - - Pozostałe17,5 + DCC 
 - - - - Pozostałe:  
2009 80 36 0- - - - - Soki z owoców tropikalnych25 + DCC 
2009 80 38 0- - - - - Pozostałe25 + DCC 
 
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33
   g/cm3 przy 20oC:
  
 - - - Sok z gruszek:  
2009 80 50 0
- - - - O wartości powyżej 18 ECU za 100
       kg masy netto, zawierający
       dodatek cukru
17,5 + DCC 
 - - - - Pozostałe:  
2009 80 61 0
- - - - - Z dodatkiem cukru o zawartości
         powyżej 30% w masie
17,5 + DCC 
2009 80 63 0
- - - - - O zawartości dodatku cukru nie
         przekraczającej 30% w masie
17,5 + DCC 
2009 80 69 0- - - - - Nie zawierający dodatku cukru17,5 
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - O wartości powyżej 30 ECU za 100
       kg masy netto, zawierający
       dodatek cukru:
  
2009 80 71 0- - - - - Sok wiśniowy i czereśniowy17,5 + DCC 
2009 80 73 0- - - - - Sok z owoców tropikalnych17,5 + DCC 
2009 80 79 0- - - - - Pozostałe17,5 + DCC 
 - - - - Pozostałe:  
 
- - - - - O zawartości dodatku cukru w
         masie powyżej 30%:
  
2009 80 83 0
- - - - - - Soki z owoców męczennicy i
           guawy
17,5 + DCC 
2009 80 84 0
- - - - - Soki z mango, owoców
         smaczeliny, papaya, owoców
         tamaryndy, owoców nerkowca,
         liczi (śliwki chińskie),
         jackfruit (owoców indyjskiego
         drzewa chlebowego), owoców
         sączyńca, owoców oskomianu
         (carambola) i pitahaya
17,5 + DCC 
2009 80 86 0- - - - - Pozostałe17,5 + DCC 
 
- - - - O zawartości dodatku cukru w
       masie nie przekraczającej 30%:
17,5 + DCC 
2009 80 88 0- - - - - - Soki z owoców tropikalnych17,5 + DCC 
2009 80 89 0- - - - - - Pozostałe17,5 + DCC 
 - - - - - Nie zawierający dodatku cukru:  
2009 80 95 0
- - - - - - Soki z owoców z gatunku
           Vaccinium macrocarpon
17,5 
2009 80 96 0- - - - - - Sok wiśniowy i czereśniowy17,5 
2009 80 97 0- - - - - - Soki z owoców tropikalnych25 
2009 80 99- - - - - - Pozostałe:  
2009 80 99 1- - - - - - - Soki owocowe17,5 
2009 80 99 9- - - - - - - Pozostałe17,5 
2009 90- Mieszanki soków:  
 
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy
   20oC:
  
 
- - - Mieszanki soków jabłkowego i
     gruszkowego:
  
2009 90 11 0
- - - - O wartości nie przekraczającej
       22 ECU za 100 kg masy netto
25 + DCC 
2009 90 19 0- - - - Pozostałe25 + DCC 
 - - - Pozostałe:  
2009 90 21 0
- - - - O wartości nie przekraczającej
       30 ECU za 100 kg masy netto
25 + DCC 
2009 90 29 0- - - - Pozostałe25 + DCC 
 
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33
   g/cm3 przy 20oC:
  
 
- - - Mieszanki soków jabłkowego i
     gruszkowego:
  
2009 90 31 0
- - - - O wartości nie przekraczającej
       18 ECU za 100 kg masy netto i o
       zawartości dodatku cukru w masie
       powyżej 30%
17,5 + DCC 
2009 90 39 0- - - - Pozostałe17,5 + DCC 
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - O wartości powyżej 30 ECU za 100
       kg masy netto:
  
 
- - - - - Mieszanki soków owoców
         cytrusowych i soku
         ananasowego:
  
2009 90 41 0- - - - - - Zawierające dodatek cukru17,5 + DCC 
2009 90 49 0- - - - - - Pozostałe17,5 
 - - - - - Pozostałe:  
2009 90 51 0- - - - - - Zawierające dodatek cukru17,5 + DCC 
2009 90 59 0- - - - - - Pozostałe17,5 
 
- - - - O wartości nie przekraczające 30
       ECU za 100 kg masy netto:
  
 
- - - - - Mieszanki soków owoców
         cytrusowych i soku
         ananasowego:
  
2009 90 71 0
- - - - - - O zawartości dodatku cukru
           w masie powyżej 30%
17,5 + DCC 
2009 90 73 0
- - - - - - O zawartości dodatku cukru
           w masie nie przekraczającej
           30%
17,5 + DCC 
2009 90 79 0
- - - - - - Nie zawierające dodatku
           cukru
17,5 
 - - - - - Pozostałe:  
 
- - - - - - O zawartości dodatku cukru
           w masie powyżej 30%:
  
2009 90 92 0
- - - - - - - Mieszanki soków z owoców
             tropikalnych
17,5 + DCC 
2009 90 94 0- - - - - - - Pozostałe17,5 + DCC 
 
- - - - - - O zawartości dodatku cukru
           w masie nie przekraczającej
           30%:
  
2009 90 95 0
- - - - - - - Mieszanki soków z owoców
             tropikalnych
17,5 + DCC 
2009 90 96 0- - - - - - - Pozostałe17,5 + DCC 
 
- - - - - - Nie zawierające dodatku
           cukru:
  
2009 90 97 0
- - - - - - - Mieszani soków z owoców
             tropikalnych
17,5 
2009 90 98 0- - - - - - - Pozostałe17,5 
2103Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa musztarda: 150 ton
2103 10 00 0- Sos sojowy10 
2103 20 00 0
- Ketchup pomidorowy i inne sosy
 pomidorowe
17,5 minimum 0,175 ECU/kg 
2103 30
- Mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa
 musztarda:
  
2103 30 10 0- - Mąka i grysik z gorczycy17,5 
2103 30 9 0- - Gotowa musztarda22,5 
2103 90- Pozostałe:  
2103 90 10 0- - Ostry sos z mango w płynie15 
2103 90 30 0
- - Gorzkie aromatyczne zaprawy o
   objętościowej mocy alkoholu od 44,2
   do 49,2% obj., zawierające w masie
   od 1,5 do 6% goryczki, przypraw i
   różnych składników oraz 4 do 10%
   cukru, w pojemnikach zawierających
   0,5 litra lub mniej
61,5 minimum 0,6 ECU/kg 
2103 90 90 0- - Pozostałe15 
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: 100 ton
2106 10
- Koncentrat proteinowy i teksturowane
 substancje proteinowe:
  
2106 10 20 0
- - Nie zawierające tłuszczów mleka,
   sacharozy, izoglukozy, glukozy lub
   skrobi lub zawierające mniej niż
   1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy
   lub izoglukozy, 5% glukozy lub
   skrobi
10 
2106 10 80 0- - Pozostałe10 
2106 90- Pozostałe  
2106 90 10 0- - Ser fondue10 
2106 90 20 0
- - Złożone preparaty alkoholowe, inne
   niż na bazie substancji zapachowych,
   w rodzaju używanych do produkcji
   napojów
181,95 minimum 4,35 ECU/% hl 
 
- - Aromatyzowane lub barwione syropy
   cukrowe:
  
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowe10 minimum 0,085 ECU/kg 
 - - - Pozostałe:  
2106 90 51 0- - - - Syrop laktozowy10 
2106 90 55 0
- - - - Syrop glukozowy i z
       maltodekstryny
10 minimum 0,085 ECU/kg 
2106 90 59 0- - - - Pozostałe10 
 - - Pozostałe  
2106 90 92 0
- - - Nie zawierające tłuszczów mleka,
     sacharozy, izoglukozy, glukozy lub
     skrobi lub zawierające mniej niż
     1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy
     lub izoglukozy, 5% glukozy lub
     skrobi
10 
2106 90 98 0- - - Pozostałe10 
2203 00Piwo otrzymywane ze słodu: 2.500 hl
 
- W pojemnikach zawierających nie więcej
 niż 10 litrów:
  
2203 00 01 0- - W butelkach15 minimum 0,125 ECU/l 
2203 00 09 0- - Pozostałe15 minimum 0,125 ECU/l 
2203 00 10 0
- W pojemnikach zawierających więcej niż
 10 litrów
15 minimum 0,125 ECU/l 
2204Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji nr 2009: 8.500 hl
2204 10- Wino musujące:  
 
- - O rzeczywistej objętościowej mocy
   alkoholu nie mniejszej niż 8,5%
   obj.:
  
2204 10 11- - - Szampan:  
2204 10 11 1
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu nie mniejszej niż
       8,5% ale nie większej niż 22%
       obj.
15 minimum 21 ECU/hl 
2204 10 11 9
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu powyżej 22% obj.
33 + 66,35 ECU/hl + 0,11 ECU/kg 
2204 10 19- - - Pozostałe:  
2204 10 19 1
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu nie mniejszej niż
       8,5%, ale nie większej niż 22%
       obj.
15 minimum 21 ECU/hl 
2204 10 19 9
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu powyżej 22% obj.
33 + 66,35 ECU/hl + 0,11 ECU/kg 
 - - Pozostałe:  
2204 10 91 0- - - Asti spumante15 minimum 21 ECU/hl 
2204 10 99 0- - - Pozostałe15 minimum 21 ECU/hl 
 
- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z
 fermentacją nie rozpoczętą lub
 zatrzymaną przez dodanie alkoholu:
  
2204 21
- - W pojemnikach zawierających 2 litry
   lub mniej:
  
2204 21 10
- - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10
     w butelkach z korkami
     "grzybkowymi" przytrzymywanymi
     przewiązkami lub zapięciami; wina
     dostarczane inaczej, pozostające
     dzięki obecności dwutlenku węgla w
     roztworze pod nadciśnieniem nie
     mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym
     niż 3 bary, mierzonym w
     temperaturze 20oC:
  
2204 21 10 1
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu nie większej niż
       22% obj.
15 minimum 21 ECU/hl 
2204 21 10 9
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu powyżej 22% obj.
33 + 66,35 ECU/hl + 0,11 ECU/kg 
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       alkoholu nie przewyższającej 13%
       obj.:
  
 
- - - - - Wina jakościowe produkowane w
         określonych rejonach:
  
 - - - - - - Białe:  
2204 21 11 0- - - - - - - Alsace15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 12 0- - - - - - - Bordeaux15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 13 0- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 17 0
- - - - - - - Val de Loire (Loire
             valley)
15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 18 0- - - - - - - Mosel-Saar-Ruwer15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 19 0- - - - - - - Pfalz15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 22 0- - - - - - - Rheinhessen15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 24 0- - - - - - - Lazio (Latium)15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 26 0- - - - - - - Toscana (Tuscany)15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 27 0
- - - - - - - Trentino, Alto Adige i
             Friuli
15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 28 0- - - - - - - Veneto15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 32 0- - - - - - - Vinho Verde15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 34 0- - - - - - - Penedes15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 36 0- - - - - - - Rioja15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 37 0- - - - - - - Valencia15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 38 0- - - - - - - Pozostałe15 minimum 12,5 ECU/hl 
 - - - - - - Pozostałe:  
2204 21 42 0- - - - - - - Bordeaux15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 43 0- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 44 0- - - - - - - Beaujolais15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 46 0- - - - - - - Cotes du Rhone15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 47 0- - - - - - - Languedoc-Rousillon15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 48 0
- - - - - - - Val de Loire (Loire
             valley)
15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 62 0- - - - - - - Piemonte (Piemont)15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 66 0- - - - - - - Toscana (Tuscany)15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 67 0- - - - - - - Trentiono i Alto Adige15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 68 0- - - - - - - Veneto15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 69 0- - - - - - - Dao, Bairrada i Douro15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 71 0- - - - - - - Navarra15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 74 0- - - - - - - Penedes15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 76 0- - - - - - - Rioja15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 77 0- - - - - - - Valdepenas15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 78 0- - - - - - - Pozostałe15 minimum 12,5 ECU/hl 
 - - - - - Pozostałe:  
2204 21 79 0- - - - - - Białe15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 80 0- - - - - - Pozostałe15 minimum 12,5 ECU/hl 
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu powyżej 13% obj.,
       ale nie przewyższającej 15%
       obj.:
  
 
- - - - - Wina jakościowe produkowane w
         określonych regionach:
  
2204 21 81 0- - - - - - Białe15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 82 0- - - - - - Pozostałe15 minimum 12,5 ECU/hl 
 - - - - - Pozostałe:  
2204 21 83 0- - - - - - Białe:15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 84 0- - - - - - Pozostałe15 minimum 12,5 ECU/hl 
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu powyżej 15% obj.,
       ale nie przewyższającej 18%
       obj.:
  
2204 21 89 0- - - - - Port15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 21 94 0- - - - - Pozostałe15 minimum 12,5 ECU/hl 
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu powyżej 18% obj.,
       ale nie przekraczającej 22%
       obj.:
  
2204 21 95 0- - - - - Port15 minimum 12,5 ECU/hl 
2204 29- - Pozostałe:  
2204 29 10
- - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10
     z korkami "grzybkowymi"
     przytrzymywanymi przewiązkami lub
     zapięciami; wina dostarczane
     inaczej, pozostające w wyniku
     obecności dwutlenku węgla w
     roztworze, pod nadciśnieniem nie
     mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym
     niż 3 bary, mierzonym w
     temperaturze 20oC:
  
2204 29 10 1
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu nie większej niż
       22% obj.
12,5 minimum 21 ECU/hl 
2204 29 10 9
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu powyżej 22% obj.
33 + 66,35 ECU/hl + 0,11 ECU/kg 
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - O rzeczywistej mocy alkoholu nie
       przewyższającej 13% obj.:
  
 
- - - - - Wina jakościowe produkowane w
         określonych regionach:
  
 - - - - - - Białe:  
2204 29 12 0- - - - - - - Bordeaux12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 13 0- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 17 0
- - - - - - - Val de Loire (Loire
             valley)
12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 18 0- - - - - - - Pozostałe12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
 - - - - - - Pozostałe:  
2204 29 42 0- - - - - - - Bordeaux12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 43 0- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 44 0- - - - - - - Beaujolais12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 46 0- - - - - - - Cotes du Rhone12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 47 0- - - - - - - Languedoc-Roussillon12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 48 0
- - - - - - - Val de Loire (Loire
             valley)
12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 58 0- - - - - - - Pozostałe12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
 - - - - - Pozostałe:  
 - - - - - - Białe:  
2204 29 62 0- - - - - - - Sicilia (Sicily)12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 64 0- - - - - - - Veneto12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 65 0- - - - - - - Pozostałe12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
 - - - - - - Pozostałe:  
2204 29 71 0- - - - - - - Pugila (Apugila)12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 72 0- - - - - - - Sicilia (Sicily)12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
2204 29 75 0- - - - - - - Pozostałe12,5 minimum 2,5 ECU/hl 
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu powyżej 13% obj.,
       ale nie przewyższającej 15%
       obj.:
  
 
- - - - - Wina jakościowe produkowane w
         określonych regionach:
  
2204 29 81 0- - - - - - Białe12,5 minimum 3,5 ECU/hl 
2204 29 82 0- - - - - - Pozostałe12,5 minimum 3,5 ECU/hl 
 - - - - - Pozostałe:  
2204 29 83 0- - - - - - Białe12,5 minimum 3,5 ECU/hl 
2204 29 84 0- - - - - - Pozostałe12,5 minimum 3,5 ECU/hl 
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej
       mocy alkoholu powyżej 15% obj.,
       ale nie przewyższającej 18%
       obj.:
  
2204 29 89 0- - - - - Port12,5 minimum 10,5 ECU/hl 
2204 29 94 0- - - - - Pozostałe12,5 minimum 10,5 ECU/hl 
2205Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: 2.500 hl
2205 10
- W pojemnikach zawierających 2 litry
 lub mniej:
  
2205 10 10 0
- - O rzeczywistej objętościowej mocy
   alkoholu wynoszącej 18% obj. lub
   mniejszej
15 minimum 6,25 ECU/hl 
2205 90 - Pozostałe:  
2205 90 10 0
- - O rzeczywistej objętościowej mocy
   alkoholu wynoszącej 18% obj. lub
   mniejszej
15 minimum 5 ECU/hl 

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2025
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt