Dziennik Ustaw 1995 Nr 72 poz. 360 - Ustanowienie kontyngentów celnych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy


ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW

z dnia 13 czerwca 1995 r.

w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy.

(Dz. U. z dnia 27 czerwca 1995 r.)


Na podstawie art. 9 pkt 2 oraz art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312) zarządza się, co następuje:


§ 1. Do dnia 31 grudnia 1995 r. ustanawia się kontyngenty celne ilościowe na przywóz towarów wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się preferencyjne stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku.

§ 2. W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik nr 1 do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 13 czerwca 1995 r. w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 72, poz. 357).

§ 3. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 lipca 1995 r.

Załącznik

WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ KONTYNGENTY CELNE ILOŚCIOWE

 
Pozy-cjaKod PCNWyszczególnienieStawka celnaIlość
12345
02010201Mięso wołowe świeże lub chłodzone: 1 700 t
 0201 10 00 0- Tusze i półtusze30 
 0201 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:  
 0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"30 
 0201 20 30 0
- - Ćwierci przednie nie
   rozdzielone lub
   rozdzielone
30 
 0201 20 50 0
- - Ćwierci tylne nie roz-
   dzielone lub rozdzielo-
   ne
30 
 0201 20 90 0- - Pozostałe30 
 0201 30 00 0- Bez kości30 
02020202Mięso wołowe mrożone: 5 280 t
 0202 10 00 0- Tusze i półtusze30 
 0202 20
- Inne kawałki mięsa z
 kośćmi:
  
 0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"30 
 0202 20 30 0
- - Ćwierci przednie nie
   rozdzielone lub roz-
   dzielone
30 
 0202 20 50 0
- - Ćwierci tylne nie
   rozdzielone lub
   rozdzielone
30 
 0202 20 90 0- - Pozostałe30 
 0202 30- Bez kości:  
 0202 30 10 0
- - Ćwierci przednie całe
   lub pokrojone na mak-
   symalnie pięć części,
   a każda ćwiartka stano-
   wi pojedynczy blok;
   ćwierci "kompensowane"
   w dwóch blokach, z
   których jeden
   zawiera ćwierć
   przednią całą lub po-
   krojoną na maksymalnie
   5 kawałków, a drugi
   ćwierć tylną w jednym
   kawałku, ale bez po-
   lędwicy.
30 
 0202 30 50 0
- - Rostbef, antrykot i
   szponder - kawałki
30 
 0202 30 90 0- - Pozostałe30 
02030203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: 13 965 t
  - Świeże lub chłodzone:  
 0203 11- - Tusze i półtusze:  
 0203 11 10 0- - - Ze świń domowych30 
 0203 12
- - Szynki, łopatki i ich
   kawałki z kośćmi:
  
  - - - Ze świń domowych:  
 0203 12 11 0
- - - - Szynki i ich
       kawałki
30 
 0203 12 19 0
- - - - Łopatki i ich
       kawałki
30 
 0203 19- - Pozostałe:  
  - - - Ze świń domowych:  
 0203 19 11 0
- - - - Przodki i ich
       kawałki
30 
 0203 19 13 0
- - - - Schaby i ich
       kawałki, z kośćmi
30 
 0203 19 15 0
- - - - Boczek i jego
       kawałki
30 
  - - - - Pozostałe:  
 0203 19 55 0- - - - - Bez kości30 
 0203 19 59 0- - - - - Pozostałe30 
  - Mrożone:  
 0203 21- - Tusze i półtusze:  
 0203 21 10 0- - - Ze świń domowych30 
 0203 22
- - Szynki, łopatki i ich
   kawałki z kośćmi:
  
  - - - Ze świń domowych:  
 0203 22 11 0
- - - - Szynki i ich
       kawałki
30 
 0203 22 19 0
- - - - Łopatki i ich
       kawałki
30 
 0203 29- - Pozostałe:  
  - - - Ze świń domowych:  
 0203 29 11 0
- - - - Przodki i ich
       kawałki
30 
 0203 29 13 0
- - - - Schaby i ich
       kawałki, z kośćmi
30 
 0203 29 15 0
- - - - Boczek i jego
       kawałki
30 
  - - - - Pozostałe:  
 0203 29 55 0- - - - - Bez kości30 
 0203 29 59 0- - - - - Pozostałe30 
02070207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 105, świeże, chłodzone lub mrożone: 21 750 t
 0207 10
- Drób nie cięty na
 kawałki, świeży lub
 chłodzony:
  
  
- - Ptactwo gatunku Gallus
   domesticus:
  
 0207 10 11 0
- - - Oskubane i bez jelit,
     z głowami i łapami,
     znane jako "kurczaki
     83%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 10 15 0
- - - Oskubane i wypatro-
     szone, bez głów i
     łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i
     żołądkami znane jako
     "kurczaki 70%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 10 19 0
- - - Oskubane i wypatro-
     szone, bez głów i łap
     oraz bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków,
     znane jako "kurczaki
     65%" lub inaczej
     prezentowane
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - Indyki:  
 0207 10 31 0
- - - Oskubane i
     wypatroszone, bez
     głów i łap, ale z
     szyjami, sercami,
     wątrobami i
     żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 10 39 0
- - - Oskubane i wypatro-
     szone, bez głów i łap
     oraz bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków,
     znane jako "indyki
     73%" lub inaczej
     prezentowane
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - Kaczki:  
 0207 10 51 0
- - - Oskubane, bez krwi
     i jelit, ale nie wy-
     patroszone, z głowami
     i łapami, znane jako
     "kaczki 85%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 10 55 0
- - - Oskubane i wypatro-
     szone, bez głów
     i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami
     i żołądkami, znane
     jako "kaczki 70%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 10 59 0
- - - Oskubane i
     wypatroszone, bez
     głów i łap oraz
     szyj, serc, wątrób i
     żołądków, znane jako
     "kaczki 63%" lub
     inaczej prezentowane
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - Gęsi:  
 0207 10 71 0
- - - Oskubane, bez krwi,
     nie wypatroszone,
     z głowami i łapami,
     znane jako "gęsi 82%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 10 79 0
- - - Oskubane i
     wypatroszone, bez
     głów i łap, z sercami
     i żołądkami lub bez
     serc i żołądków,
     znane jako "gęsi 75%"
     lub inaczej
     prezentowane
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 10 90 0- - Perliczki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- Drób nie cięty na
 kawałki, mrożony:
  
 0207 21
- - Ptactwo gatunku Gallus
   domesticus:
  
 0207 21 10 0
- - - Oskubane i wypatro-
     szone, bez głów
     i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i
     żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 21 90 0
- - - Oskubane i wypatro-
     szone, bez głów i łap
     i bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków,
     znane jako "kurczaki
     65%" lub inaczej
     prezentowane
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 22- - Indyki:  
 0207 22 10 0
- - - Oskubane i
     wypatroszone, bez
     głów i łap, ale z
     szyjami, sercami,
     wątrobami i
     żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 22 90 0
- - - Oskubane i
     wypatroszone, bez
     głów i łap i bez
     szyj, serc, wątrób i
     żołądków, znane jako
     "indyki 73%" lub
     inaczej prezentowane
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 23
- - Kaczki, gęsi i
   perliczki:
  
  - - - Kaczki:  
 0207 23 11 0
- - - - Oskubane i wypatro-
       szone, bez głów i
       łap, ale z szyjami,
       sercami, wątrobami
       i żołądkami, znane
       jako "kaczki 70%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 23 19 0
- - - - Oskubane i
       wypatroszone, bez
       głów i łap oraz bez
       szyj, serc, wątrób
       i żołądków, znane
       jako "kaczki 63%"
       lub inaczej
       prezentowane
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - - Gęsi:  
 0207 23 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi,
       nie wypatroszone,
       z głowami i łapami,
       znane jako "gęsi
       82%"
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 23 59 0
- - - - Oskubane i
       wypatroszone, bez
       głów i łap, z
       sercami i żołądkami
       lub bez serc i
       żołądków, znane
       jako "gęsi 75 %"
       lub inaczej prezen-
       towane
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 23 90 0- - - Perliczki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- Drób w kawałkach i podro-
 by (łącznie z wątrobami),
 świeże lub chłodzone:
  
 0207 31
- - Otłuszczone wątroby
    gęsi i kaczek
  
 0207 31 10 0- - - Z gęsi
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 31 90 0- - - Z kaczek
30
minimum
0,3 EC/kg
 
 0207 39- - Pozostałe:  
  
- - - Z ptactwa gatunku
     Gallus domesticus:
  
  - - - - Kawałki:  
 0207 39 11 0- - - - - Bez kości
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 13 0
- - - - - - Połówki i
           ćwiartki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 15 0
- - - - - - Całe skrzydła,
          z końcami lub
          bez
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 17 0
- - - - - - Grzbiety,
           szyje, grzbiety
           łącznie z
           szyjami, kupry
           i końce skrzy-
           deł
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 21 0
- - - - - - Piersi i ich
           kawałki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 23 0
- - - - - - Nogi i ich
           kawałki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 25 0- - - - - - Pozostałe
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 27 0
- - - - Podroby inne niż
       wątroby
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - - Z indyków:  
  - - - - Kawałki:  
 0207 39 31 0- - - - - Bez kości
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - - - - Z kośćmi:  
 0207 39 33 0
- - - - - - Połówki albo
           ćwiartki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 35 0
- - - - - - Całe skrzydła,
           z końcami lub
           bez
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 37 0
- - - - - - Grzbiety,
           szyje, grzbiety
           łącznie z szy-
           jami, kupry i
           końce skrzydeł
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 41 0
- - - - - - Piersi i ich
           kawałki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- - - - - - Nogi i ich
           kawałki:
  
 0207 39 43 0
- - - - - - - Uda i ich
             kawałki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 45 0- - - - - - - Pozostałe
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 47 0- - - - - - Pozostałe
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 51 0
- - - - Podroby inne niż
       wątroby
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- - - Z kaczek, gęsi i
     perliczek:
  
  - - - - Kawałki:  
  - - - - - Bez kości:  
 0207 39 53 0- - - - - - Z gęsi
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 55 0
- - - - - - Z kaczek i
           perliczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - - - - Z kośćmi:  
  
- - - - - - Połówki i
           ćwiartki:
  
 0207 39 57 0- - - - - - - Z kaczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 61 0- - - - - - - Z gęsi
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 63 0- - - - - - - Z perliczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 65 0
- - - - - - Całe skrzydła,
           z końcami lub
           bez
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 67 0
- - - - - - Grzbiety, szy-
           je, grzbiety
           łącznie z szy-
           jami, kupry i
           końce skrzydeł
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- - - - - - Piersi i ich
           kawałki:
  
 0207 39 71 0- - - - - - - Z gęsi
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 73 0
- - - - - - - Z kaczek i
             perliczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- - - - - - Nogi i ich
           kawałki:
  
 0207 39 75 0- - - - - - - Z gęsi
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 77 0
- - - - - - - Z kaczek i
             perliczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 81 0
- - - - - - Tusze gęsie i
           kacze
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 83 0- - - - - - Pozostałe
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 85 0
- - - - Podroby inne niż
       wątroby
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 39 90 0
- - - Wątroby drobiowe inne
     niż otłuszczone
     wątroby gęsie i kacze
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- Drób w kawałkach i
 podroby inne niż wątroby,
 mrożone:
  
 0207 41
- - Z ptactwa gatunku
   Gallus domesticus:
  
  - - - Kawałki:  
 0207 41 10 0- - - - Bez kości
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - - - Z kośćmi:  
 0207 41 11 0
- - - - - Połówki i
         ćwiartki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 41 21 0
- - - - - Całe skrzydła, z
         końcami lub bez
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 41 31 0
- - - - - Grzbiety, szyje,
         grzbiety łącznie
         z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 41 41 0
- - - - - Piersi i ich
         kawałki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 41 51 0
- - - - - Nogi i ich
         kawałki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 41 71 0- - - - - Pozostałe
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 41 90 0
- - - Podroby inne niż
     wątroby
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 42- - Z indyków:  
  - - - Kawałki:  
 0207 42 10 0- - - - Bez kości
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - - - Z kośćmi:  
 0207 42 11 0
- - - - - Połówki i
         ćwiartki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 42 21 0
- - - - - Całe skrzydła,
         z końcami lub bez
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 42 31 0
- - - - - Grzbiety, szyje,
         grzbiety łącznie
         z szyjami, kupry
         i końce szkrzydeł
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 42 41 0
- - - - - Piersi i ich
         kawałki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- - - - - Nogi i ich
         kawałki:
  
 0207 42 51 0
- - - - - - Uda i ich
           kawałki
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 42 59 0- - - - - - Pozostałe
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 42 71 0- - - - - Pozostałe
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 42 90 0
- - - Podroby inne niż
     wątroby
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43
- - Z kaczek, gęsi i
   perliczek:
  
  - - - Kawałki:  
  - - - - Bez kości:  
 0207 43 11 0- - - - - Z gęsi
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 15 0
- - - - - Z kaczek
         i perliczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  - - - - Z kośćmi:  
  
- - - - - Połówki i
         i ćwiartki:
  
 0207 43 21 0- - - - - - Kaczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 23 0- - - - - - Gęsi
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 25 0- - - - - - Perliczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 31 0
- - - - - Całe skrzydła, z
         końcami lub bez
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje,
         grzbiety łącznie
         z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- - - - - Piersi i ich
         kawałki:
  
 0207 43 51 0- - - - - - Z gęsi
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 53 0
- - - - - - Z kaczek i
           perliczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
  
- - - - - Nogi i ich
         kawałki:
  
 0207 43 61 0- - - - - - Z gęsi
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 63 0
- - - - - - Z kaczek i
           perliczek
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 71 0
- - - - - Tusze gęsie i
         kacze
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 81 0- - - - - Pozostałe
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 43 90 0
- - - Podroby inne niż
     wątroby
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 50
- Wątroby drobiowe, mro-
 żone:
  
 0207 50 10 0
- - Otłuszczone wątroby
   gęsie i kacze
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
 0207 50 90 0- - Pozostałe
30
minimum
0,3 ECU/kg
 
04020402Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: 1 650 t
 0402 10
- W proszku, granulkach lub
 w innej stałej postaci, o
 zawartości tłuszczu w ma-
 sie nie przekraczającej
 1,5%:
  
  
- - Nie zawierające dodatku
   cukru ani innego środka
   słodzącego:
  
 0402 10 11 0
- - - W bezpośrednim opako-
     waniu o zawartości
     netto nie prze-
     kraczającej 2,5 kg
30 
 0402 10 19 0- - - Pozostałe30 
  - - Pozostałe:30 
 0402 10 91 0
- - - W bezpośrednim
     opakowaniu o
     zawartości netto
     nie przekraczającej
     2,5 kg
30 
 0402 10 99 0- - - Pozostałe  
  
- W proszku, granulkach lub
 w innej stałej postaci, o
 zawartości tłuszczu w
 masie powyżej 1,5%:
  
 0402 21
- - Nie zawierające dodatku
   cukru ani innego
   środka słodzącego:
  
  
- - - O zawartości tłuszczu
     w masie nie
     przekraczającej 27%:
  
 0402 21 11
- - - - W bezpośrednim opa-
       kowaniu o
       zawartości netto
       nie przekraczającej
       2,5 kg:
  
 0402 21 11 9- - - - - Pozostałe40 
  - - - - Pozostałe:  
 0402 21 17
- - - - - O zawartości
         tłuszczu w masie
         nie przekra-
         czającej 11%:
  
 0402 21 17 9- - - - - - Pozostałe40 
 0402 21 19
- - - - - O zawartości
         tłuszczu w masie
         powyżej 11%, ale
         nie przekraczają-
         cej 27%:
  
 0402 21 19 9- - - - - - Pozostałe40 
  
- - - O zawartości tłuszczu
     w masie powyżej 27%:
  
 0402 21 91
- - - - W bezpośrednim
       opakowaniu o zawar-
       tości netto nie
       przekraczającej
       2,5 kg:
  
 0402 21 91 9- - - - - Pozostałe40 
 0402 21 99- - - - Pozostałe:  
 0402 21 99 9- - - - - Pozostałe40 
  - Pozostałe:  
 0402 91
- - Nie zawierające dodatku
   cukru ani innego środka
   słodzącego:
  
  
- - - O zawartości tłuszczu
     w masie nie
     przekraczającej 8%:
  
 0402 91 11 0
- - - - W bezpośrednim
       opakowaniu o
       zawartości netto
       nie przekraczającej
       2,5 kg
40 
 0402 91 19 0- - - - Pozostałe40 
  
- - - O zawartości tłuszczu
     w masie powyżej 8%:
     nie przekraczającej
     10%:
  
 0402 91 31 0
- - - - W bezpośrednim
       opakowaniu o
       zawartości netto
       nie przekraczającej
       2,5 kg
40 
 0402 91 39 0- - - - Pozostałe40 
  - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%, ale nie przekraczającej 45%:  
 0402 91 51 0
- - - - W bezpośrednim
       opakowaniu o
       zawartości netto
       nie przekra-
       czającej 2,5 kg
40 
 0402 91 59 0- - - - Pozostałe40 
  
- - - O zawartości
     tłuszczu w masie
     powyżej 45%:
  
 0402 91 91 0
- - - - W bezpośrednim opa-
       kowaniu o zawarto-
       ści netto nie
       przekraczającej
       2,5 kg
40 
 0402 91 99 0- - - - Pozostałe40 
 0402 99- - Pozostałe:  
  
- - - O zawartości tłuszczu
     w masie nie przekra-
     czającej 9,5%:
  
 0402 99 11 0
- - - - W bezpośrednim opa-
       kowaniu o zawarto-
       ści netto nie
       przekraczającej
       2,5 kg
40 
 0402 99 19 0- - - - Pozostałe40 
  
- - - O zawartości tłuszczu
     w masie powyżej 9,5%,
     ale nie
     przekraczającej 45%:
 
  
 0402 99 31 0
- - - - W bezpośrednim
       opakowaniu o
       zawartości netto
       nie przekraczającej
       2,5 kg
 
40 
 0402 99 39 0- - - - Pozostałe40 
  
- - - O zawartości tłuszczu
     w masie powyżej 45%:
  
 0402 99 91 0
- - - - W bezpośrednim opa-
       kowaniu o zawarto-
       ści netto nie
       przekraczającej
       2,5 kg
40 
 0402 99 99 0- - - - Pozostałe40 
04080408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: 25 t
  - Żółtka jaj:  
 0408 11- - Suszone:  
 0408 11 20 0
- - - Nie nadające się do
     spożycia przez ludzi
25
minimum
2 ECU/kg
 
 0408 11 80 0- - - Pozostałe
25
minimum
2 ECU/kg
 
  - Pozostałe:  
 0408 91- - Suszone:  
 0408 91 20 0
- - - Nie nadające się do
     spożycia przez ludzi
35
minimum
2 ECU/kg
 
 0408 91 80 0- - - Pozostałe
35
minimum
2 ECU/kg
 
04090409 00 00 0Miód naturalny35102 t
05040504 00 00Jelita, pęcherze i żołądki zwierzęce (oprócz rybich), całe lub w kawałkach: 100 t
 0504 00 00 1- Żołądki drobiowe15 
05060506Kości i rdzenie rogów, nie obrobione, odtłuszczone, wstępnie przygotowane (ale nie przecięte dla nadania kształtu), poddane działaniu kwasu lub odżelatynowane; proszek i odpadki tych produktów:  
 0506 10 00 0- Osseina i kości poddane działaniu kwasu06 tys. t
 0506 90 00 0- Pozostałe012 tys. t
07070707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:  
  - Ogórki:  
 0707 00 19 0
- - Od 16 maja do 31 paź-
   dziernika
6050 t
08100810Pozostałe owoce, świeże: 4 t
 0810 10- Truskawki i poziomki:  
 0810 10 10 0- - Od 1 maja do 31 lipca20 
09100910Imbir, szafran, kurkuma, tymianek, liście laurowe, curry i inne przyprawy korzenne: 25 t
 0910 10 00 0- Imbir10 
 0910 20- Szafran:  
 0910 20 10 0
- - Nie rozgniatany ani nie
   mielony
10 
 0910 20 90 0- - Rozgniatany lub mielony10 
 0910 30 00 0- Kurkuma10 
 0910 40- Tymianek; liście laurowe:  
  - - Tymianek: 3 t
  
- - - Nie rozgniatany ani
     nie mielony:
  
 0910 40 11 0
- - - - Tymianek dziki
       (Thymus serpyllum)
10 
 0910 40 13 0- - - - Pozostały10 
 0910 40 19 0
- - - Rozgniatany lub
     mielony
10 
 0910 40 90 0- - Liście laurowe1018,85 t
 0910 50 00 0- Curry10 
  - Inne przyprawy korzenne:  
 0910 91
- - Mieszanki wymienione w
   uwadze 1 (b) do
   niniejszego działu:
  
 0910 91 10 0
- - - Nie rozgniatane ani
     nie mielone
10 
 0910 91 90 0
- - - Rozgniatane lub
     mielone
10 
 0910 99- - Pozostałe:  
 0910 99 10 0- - - Nasiona kozieradki100,15 t
  - - - Pozostałe:  
 0910 99 91 0
- - - - Nie rozgniatane ani
       nie mielone
105 t
 0910 99 99 0
- - - - Rozgniatane lub
       mielone
10 
11011101 00 00 0Mąka pszenna i żytnio-pszenna253 300 t
11021102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:  
 1102 10 00 0- Mąka żytnia25570 t
12091209Nasiona, owoce i zarodniki, siewne: 2 t
  - Nasiona buraków:  
 1209 11 00 0
- - Nasiona buraków cukro-
   wych
10 
 1209 19 00 0- - Pozostałe10 
15141514Olej rzepakowy, rzepikowy i gorczycowy oraz ich frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie: 3 700 t
 1514 10- Olej surowy:  
 1514 10 10 0
- - Do zastosowań
   technicznych lub prze-
   mysłowych innych niż
   produkcja artykułów
   spożywanych przez ludzi
35 
 1514 10 90 0- - Pozostały35 
 1514 90- Pozostałe:  
 1514 90 10 0
- - Do zastosowań
   technicznych lub
   przemysłowych innych
   niż produkcja artykułów
   spożywanych przez ludzi
35 
 1514 90 90- - Pozostałe: 300 t
 1514 90 90 1
- - - Rafinowane,
     konfekcjonowane
45 
 1514 90 90 9- - - Pozostałe40 
19011901Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub ekstraktu słodowego, nie zawierające proszku kakaowego lub zawierające w masie proszek kakaowy w ilości mniejszej niż 50%, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, nie zawierające proszku kakaowego lub zawierające w masie proszek kakaowy w ilości mniejszej niż 10%, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:  
 1901 90- Pozostałe:  
 1901 90 90 0- - Pozostałe54 000 t
20022002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: 1 000 t
 2002 90- Pozostałe:  
  
- - O zawartości suchej ma-
   sy poniżej 12%:
  
 2002 90 11
- - - W bezpośrednich opa-
     kowaniach o
     zawartości netto
     powyżej 1 kg:
  
 2002 90 11 1
- - - - W bezpośrednich
       opakowaniach o za-
       wartości netto po-
       wyżej 1 kg, ale nie
       przekraczającej
       199 kg
30
minimum
0,35 ECU/kg
 
 2002 90 11 9
- - - - W bezpośrednich
       opakowaniach o
       zawartości netto
       powyżej 199 kg
25
minimum
0,3 ECU/kg
 
 2002 90 19 0
- - - W bezpośrednich
     opakowaniach o
     zawartości netto
     nie przekraczającej
     1 kg
30
minimum
0,35 ECU/kg
 
  
- - O zawartości suchej ma-
   sy nie mniejszej niż
   12%, ale nie przekra-
   czającej 30%:
  
 2002 90 31
- - - W bezpośrednich opa-
     kowaniach o zawarto-
     ści netto powyżej
     1 kg:
  
 2002 90 31 1
- - - - W bezpośrednich
       opakowaniach o za-
       wartości netto po-
       wyżej 1 kg, ale nie
       przekraczającej
       199 kg
30
minimum
0,35 ECU/kg
 
 2002 90 31 9
- - - - W bezpośrednich
       opakowaniach o
       zawartości netto
       powyżej 199 kg
25
minimum
0,3 ECU/kg
 
 2002 90 39 0
- - - W bezpośrednich opa-
     kowaniach o
     zawartości netto nie
     przekraczającej 1 kg
30
minimum
0,35 ECU/kg
 
  
- - O zawartości suchej
   masy powyżej 30%:
  
 2002 90 91
- - - W bezpośrednich
     opakowaniach o
     zawartości netto
     powyżej 1 kg:
  
 2002 90 91 1
- - - - W bezpośrednich
       opakowaniach
       o zawartości netto
       powyżej 1 kg, ale
       nie przekra -
       czającej 199 kg
30
minimum
0,35 ECU/kg
 
 2002 90 91 9
- - - - W bezpośrednich
       opakowaniach o za-
       wartości netto po-
       wyżej 199 kg
25
minimum
0,3 ECU/kg
 
 2002 90 99 0
- - - W bezpośrednich opa-
     kowaniach o zawarto-
     ści netto nie prze-
     kraczającej 1 kg
30
minimum
0,35 ECU/kg
 
20052005Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, nie mrożone: 40 t
 2005 20- Ziemniaki:  
  - - Pozostałe:  
 2005 20 20 0
- - - Pocięte w cienkie
     plasterki, smażone
     lub pieczone, także
     solone lub z
     przyprawami, w
     hermetycznych
     opakowaniach, nadają-
     ce się do bezpośre-
     dniego spożycia
50 
 2005 20 80 0- - - Pozostałe50 
21032103Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa musztarda:  
 2103 90- Pozostałe:  
 2103 90 30 0
- - Gorzkie aromatyczne za-
   prawy o objętościowej
   mocy alkoholu od 44,2
   do 49,2% obj., zawie-
   rające w masie od 1,5
   do 6% goryczki, przy-
   praw i różnych składni-
   ków oraz 4 do 10%
   cukru, w pojemnikach
   zawierających 0,5 litra
   lub mniej
35
minimum
0,35 ECU/kg
wielkość kontyngentu włączona do kodu
2208 10 00 0
22042204Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji nr 2009: 3 500 hl
 2204 10- Wino musujące:  
  
- - O rzeczywistej objęto-
   ściowej mocy alkoholu
   nie mniejszej niż 8,5 %
   objętościowych:
  
 2204 10 11- - - Szampan:  
 2204 10 11 9
- - - - O rzeczywistej
       objętości mocy
       alkoholu powyżej
       22% objętościowych
30 (a)
minimum
42 ECU/hl
 
 2204 10 19- - - Pozostałe:  
 2204 10 19 9
- - - - O rzeczywistej
       objętościowej mocy
       alkoholu powyżej
       22% objętościowych
30 (a)
minimum
42 ECU/hl
 
  
- Pozostałe wina; moszcz
 winogronowy z fermentacją
 nie rozpoczętą lub za-
 trzymaną przez dodanie
 alkoholu:
  
 2204 21
- - W pojemnikach zawiera-
   jących 2 litry lub
   mniej:
  
 2204 21 10
- - - Wina inne niż z pod-
     pozycji 2204 10 w bu-
     telkach z korkami
     "grzybkowymi"
     przytrzymywanymi
     przewiązkami lub za-
     pięciami; wina do-
     starczane inaczej,
     pozostające dzięki
     obecności dwutlenku
     węgla w roztworze
     pod nadciśnieniem nie
     mniejszym niż 1 bar,
     ale mniejszym niż 3
     bary, mierzonym w
     temperaturze 20oC:
  
 2204 21 10 9
- - - - O rzeczywistej
       objętościowej mocy
       alkoholu powyżej
       22% objętościowych
30 (a)
minimum
42 ECU/hl
 
  - - - Pozostałe:  
 2204 21 90 0
- - - - O rzeczywistej
       objętościowej mocy
       alkoholu powyżej
       22% obj.
75 (b)
minimum
17ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
 2204 29- - Pozostałe:  
 2204 29 10
- - - Wina inne niż z
     podpozycji 2204 10 w
     butelkach z korkami
     "grzybkowymi" przy-
     trzymywanymi
     przewiązkami lub za-
     pięciami; wina
     dostarczone inaczej,
     pozostające w wyniku
     obecności dwutlenku
     węgla w roztworze,
     pod nadciśnieniem nie
     mniejszym niż 1 bar,
     ale mniejszym niż 3
     bary, mierzonym w
     temperaturze 20oC:
  
 2204 29 10 9
- - - - O rzeczywistej
       objętościowej mocy
       alkoholu powyżej
       22% obj.
25
minimum
42 ECU/hl
 
  - - - Pozostałe:  
 2204 29 90 0
- - - - O rzeczywistej
       objętości mocy
       alkoholu powyżej
       22% obj.
75
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
 2204 30
- Pozostały moszcz
 winogronowy:
  
 2204 30 10
- - W trakcie fermentacji
   lub z fermentacją za-
   trzymaną inaczej niż
   przez dodanie alkoholu:
  
 2204 30 10 9
- - - - O rzeczywistej
       objętościowej mocy
       alkoholu powyżej
       22% obj.
45 (c) 
  - - Pozostałe:  
 2204 30 99- - - Pozostałe:  
 2204 30 99 9
- - - - O rzeczywistej
       objętościowej mocy
       alkoholu powyżej
       22% obj.
65 (d) 
22052205Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: 
wielkość kontyngentu włączona do kodu
2208 20
 2205 10
- W pojemnikach zawierają-
 cych 2 litry lub mniej:
  
 2205 10 90
- - O rzeczywistej
   objętościowej mocy
   alkoholu powyżej 18%
   obj.:
  
 2205 10 90 9
- - - O rzeczywistej
     objętościowej mocy
     alkoholu powyżej 22%
     objętościowych
75
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
 2205 90- Pozostałe:  
 2205 90 90
- - O rzeczywistej
   objętościowej mocy
   alkoholu powyżej 18%
   obj.
  
 2205 90 90 9
- - - O rzeczywistej obję-
     tościowej mocy
     alkoholu powyżej 22%
     objętościowych
75
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
22062206 00Pozostałe napoje fermentowane (na przykład jabłecznik, moszcz gruszkowy i miód pitny); mieszanki napojów fermentowanych oraz mieszanki napojów fermentowanych i napojów bezalkoholowych nie wymienione ani nie włączone gdzie indziej:  
 2206 00 10- Wzbudzone:  
 2206 00 10 9
- - O rzeczywistej obję-
   tościowej mocy alkoholu
   powyżej 22% objętościo-
   wych
45
minimum
14 ECU/hl
 
  - Pozostałe:  
  - - Musujące:  
 2206 00 31- - - Z jabłek lub gruszek:  
 2206 00 31 9
- - - - O rzeczywistej
       objętościowej mocy
       alkoholu powyżej
       22% objętościowych
45
minimum
14 ECU/hl
 
 2206 00 39- - - Pozostałe:  
 2206 00 39 9
- - - - O rzeczywistej
       objętościowej mocy
       alkoholu powyżej
       22% objętościowych
45
minimum
14 ECU/hl
 
  
- - Spokojne, w pojemnikach
   zawierających:
  
  - - - 2 litry lub mniej:  
 2206 00 51
- - - - Z jabłek lub
       gruszek:
  
 2206 00 51 9
- - - - - O rzeczywistej
         objętościowej
         mocy alkoholu
         powyżej 22% obję-
         tościowych
45
minimum
14 ECU/hl
 
 2206 00 59- - - - Pozostałe:  
 2206 00 59 9
- - - - - O rzeczywistej
         objętościowej
         mocy alkoholu
         powyżej 22%
         objętościowych
45
minimum
14 ECU/hl
 
  - - - Więcej niż 2 litry:  
 2206 00 81
- - - - Z jabłek lub gru-
       szek:
  
 2206 00 81 9
- - - - - O rzeczywistej
         objętościowej mo-
         cy alkoholu po-
         wyżej 22% objęto-
         ściowych
45
minimum
14 ECU/hl
 
 2206 00 89- - - - Pozostałe:  
 2206 00 89 9
- - - - - O rzeczywistej
         objętościowej mo-
         cy alkoholu po-
         wyżej 22%
         objętościowych
45
minimum
14 ECU/hl
 
22072207Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 80% obj. lub więcej; alkohol etylowy i pozostałe alkohole, skażone, o dowolnej mocy:  
 2207 10 00 0
- Alkohol etylowy
 nieskażony
 o objętościowej mocy
 alkoholu wynoszącej 80%
 obj. lub więcej
105
minimum
58 ECU/hl
100 000 dm3
 2207 20 00 0
- Alkohol etylowy i
 pozostałe alkohole,
 skażone, o dowolnej mocy
65
minimum
50 ECU/hl
50 hl
22082208Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu mniejszej niż 80% obj.; wódki, likiery i inne napoje alkoholowe; złożone preparaty alkoholowe w rodzaju używanych do produkcji napojów: 
290 000 dm3
100%, łącznie z kodem
2103 90 30 0
 2208 10 00 0
- Złożone preparaty
 alkoholowe w rodzaju
 używanych do produkcji
 napojów
55
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 20
- Napoje alkoholowe otrzy-
 mywane przez destylację
 wina z winogron lub
 wytłoków z winogron:
 
1 900 000 dm3 100%, łącznie z pozycjami
2205 i 2206
  
- - W pojemnikach
   zawierających 2 litry
   lub mniej:
  
 2208 20 12 0- - - Cognac
75
minimum
21 ECU/hl
+2 ECU%/hl
 
 2208 20 14 0- - - Armagnac
75
minimum
21 ECU/hl
+2 ECU%/hl
 
 2208 20 26 0- - - Grappa
75
minimum
21 ECU/hl
+2 ECU%/hl
 
 2208 20 28 0- - - Pozostałe
75
minimum
21 ECU/hl
+2 ECU%/hl
 
  
- - W pojemnikach zawiera-
   jących więcej niż 2
   litry
  
 2208 20 40 0- - - Surowy destylat
75
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
  - - - Pozostałe:  
 2208 20 62 0- - - - Cognac
75
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
 2208 20 64 0- - - - Armagnac
75
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
 2208 20 86 0- - - - Grappa
75
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
 2208 20 88 0- - - - Pozostałe
75
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
 2208 30- Whisky: 
550 000 dm3
100%
  
- - Whisky burbońskie,
   w pojemnikach zawiera-
   jących:
 
  
 2208 30 11 0- - - 2 litry lub mniej
85
minimum
21 ECU/hl
+2 ECU%/hl
 
 
 2208 30 19 0- - - Więcej niż 2 litry
85
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
  
- - Whisky "pure malt", w
   pojemnikach
   zawierających:
  
 2208 30 31 0- - - 2 litry lub mniej
85
minimum
21 ECU/hl
+2 ECU%/hl
 
 2208 30 39 0- - - Więcej niż 2 litry
85
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
  
- - Whisky "blended", w po-
   jemnikach zawierają-
   cych:
  
 2208 30 51 0- - - 2 litry lub mniej
85
minimum
21 ECU/hl
+2 ECU%/hl
 
 2208 30 59 0- - - Więcej niż 2 litry
85
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
  
- - Pozostałe, w pojemni-
   kach zawierających:
  
 2208 30 81 0- - - 2 litry lub mniej
85
minimum
21 ECU/hl
+2 ECU%/hl
 
 2208 30 89 0- - - Więcej niż 2 litry
85
minimum
17 ECU/hl
+1,7 ECU%/hl
 
 2208 40- Rumy: 
148 000 dm3
100%
 2208 40 10 0
- - W pojemnikach
   zawierających 2 litry
   lub mniej
80
minimum
12,5 ECU/hl
+1,3 ECU%/hl
 
 2208 40 90 0
- - W pojemnikach
   zawierających więcej
   niż 2 litry
80
minimum
9 ECU/hl
+0,9 ECU%/hl
 
 2208 50- Giny i gin Geneva: 
292 000 dm3
100%
 
  
- Gin w pojemnikach
 zawierających:
 
292 000 dm3
100%
 
 2208 50 11 0- - - 2 litry lub mniej
85
minimum
12,5 ECU/hl
+1,3 ECU%/hl
 
 2208 50 19 0- - - Więcej niż 2 litry
85
minimum
9 ECU/hl
+0,9 ECU%/hl
 
  
- - Gin Geneva, w pojemni-
   kach zawierających:
  
 2208 50 91 0- - - 2 litry lub mniej
85
minimum
12,5 ECU/hl
+1,3 ECU%/hl
 
 2208 50 99 0- - - Więcej niż 2 litry
85
minimum
9 ECU/hl
+0,9 ECU%/hl
 
 2208 90- Pozostałe 
292 000 dm3
100%
  
- - Arak, w pojemnikach za-
   wierających:
  
 2208 90 11 0- - -  2 litry lub mniej
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 19 0- - - Więcej niż 2 litry
105
+2,5 ECU%/hl
 
  
- - Wódka czysta o
   objętościowej mocy
   alkoholu wynoszącej
   45,4% obj. lub mniej
   oraz napoje alkoholowe
   śliwkowe, gruszkowe lub
   wiśniowe (z wyłączeniem
   likierów), w
   pojemnikach
   zawierających:
  
  - - - 2 litry lub mniej:  
 2208 90 31 0- - - - Wódka czysta
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 33 0
- - - - Napoje alkoholowe,
       śliwkowe, gruszkowe
       i wiśniowe
       (z wyłączeniem li-
       kierów)
105
+2,5 ECU%/hl
 
  - - - Więcej niż 2 litry:  
 2208 90 35 0- - - - Wódka czysta
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 38 0
- - - - Napoje alkoholowe
       śliwkowe, gruszkowe
       i wiśniowe (z
       wyłączeniem
       likierów)
105
+2,5 ECU%/hl
 
  
- - Pozostałe wódki, likie-
   ry i inne napoje al-
   koholowe, w pojemnikach
   zawierających:
  
  - - - 2 litry lub mniej:  
 2208 90 41 0- - - - Ouzo
105
+2,5 ECU%/hl
 
  - - - - Pozostałe:  
  
- - - - - Wódki i napoje
         alkoholowe (z wy-
         łączeniem
         likierów):
  
  
- - - - - - Destylowane z
           owoców:
  
 2208 90 45 0- - - - - - - Calvados
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 48 0- - - - - - - Pozostałe
105
+2,5 ECU%/hl
 
  - - - - - - Pozostałe:  
 2208 90 52 0- - - - - - - Korn
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 58 0- - - - - - - Pozostałe
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 65 0- - - - - Likiery
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 69 0
- - - - - Pozostałe napoje
         alkoholowe
105
+2,5 ECU%/hl
 
  - - - Więcej niż 2 litry:  
  
- - - - Wódki (z
       wyłączeniem
       likierów):
  
 2208 90 71 0
- - - - - Destylowane z
         owoców
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 73 0- - - - - Pozostałe
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 79 0
- - - - Likiery i inne na-
       poje alkoholowe
105
+2,5 ECU%/hl
 
  
- - Alkohol etylowy nieska-
   żony o objętościowej
   mocy alkoholu mniejszej
   niż 80% obj., w poje-
   mnikach zawierających:
  
 2208 90 91 0- - - 2 litry lub mniej
105
+2,5 ECU%/hl
 
 2208 90 99 0- - - Więcej niż 2 litry
105
+2,5 ECU%/hl
 
24022402Cygara, również z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z tytoniu lub namiastek tytoniu:  
 2402 10 00 0
- Cygara, również z obcię-
 tymi końcami i cygaretki,
 z tytoniu
 
5510 mln szt.
 2402 20 00 0- Papierosy z tytoniu
90
minimum
9 ECU/tys.szt.
3 mln szt.
 2402 90 00 0- Pozostałe9010 mln szt.
24032403Pozostały przetworzony tytoń i przetworzone namiastki tytoniu; tytoń "homogenizowany" i "odtworzony"; ekstrakty i esencje tytoniowe: 150 t
 2403 10
- Tytoń do palenia, nawet
 zawierający namiastki
 tytoniu w dowolnej
 proporcji:
  
 2403 10 10 0
- - W bezpośrednich
   opakowaniach o
   zawartości netto nie
   przekraczającej 500 g
120 
 2403 10 90 0- - Pozostałe120 
  - Pozostałe:  
 2403 91 00 0
- - Tytoń "homogenizowany"
   lub "odtworzony"
55
minimum
1,13 ECU/kg
 
 2403 99- - Pozostałe:  
 2403 99 10 0
- - - Tytoń do żucia i ta-
     baka
65 
 2403 99 90 0- - - Pozostałe
55
minimum
1,13 ECU/kg
 
35033503 00Żelatyna (łącznie z żelatyną w arkuszach prostokątnych/nawet kwadratowych/, barwionych lub nie i obrobionych powierzchniowo lub nie) oraz pochodne żelatyny; karuk; inne kleje pochodzenia zwierzęcego, wyłączając kleje kazeinowe z pozycji nr 3501:  
 3503 00 10 0- Żelatyna i jej pochodne1520,5 t
 3503 00 80 0- Pozostałe1520,5 t
 
(a) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia zgodnie z wymogami określonymi odrębnie, stawkę celną w wysokości 20% minimum 42 ECU/hl.
(b) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia zgodnie z wymogami określonymi odrębnie, stawkę celną w wysokości 65% minimum 21 ECU/hl+2 ECU%/hl.
(c) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia zgodnie z wymogami określonymi odrębnie, stawkę celną w wysokości 35%.
(d) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia zgodnie z wymogami określonymi odrębnie, stawkę celną w wysokości 55%.

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2025
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt