Dziennik Ustaw 2000 Nr 27 poz. 324 - Ustanowienie automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI

z dnia 7 lutego 2000 r.

w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych.

(Dz. U. z dnia 12 kwietnia 2000 r.)


Na podstawie art. 8 ust. 2 pkt 3 i art. 10 ust. 4 ustawy z dnia 11 grudnia 1997 r. o administrowaniu obrotem z zagranicą towarami i usługami oraz o obrocie specjalnym (Dz. U. Nr 157, poz. 1026 oraz z 1999 r. Nr 55, poz. 587 i Nr 101, poz. 1178) zarządza się, co następuje:


§ 1. Do dnia 31 grudnia 2000 r. ustanawia się automatyczną rejestrację obrotu w przywozie na polski obszar celny niektórych towarów rolnych wymienionych w załączniku do rozporządzenia.

§ 2. Na osoby dokonujące przywozu na polski obszar celny towarów, o których mowa w § 1, nakłada się obowiązek składania, licząc od dnia wydania pozwolenia co 30 dni, sprawozdań z wykorzystania udzielonego pozwolenia.

§ 3. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE
 
Kod PCNWyszczególnienie
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:
 - Świeże lub chłodzone:
0203 11- - Tusze i półtusze:
0203 11 10 0- - - Ze świń domowych
0203 11 90 0- - - Pozostałe
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
 - - - Ze świń domowych:
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 12 90 0- - - Pozostałe
0203 19- - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
 - - - - Pozostałe:
0203 19 55 0- - - - - Bez kości
0203 19 59 0- - - - - Pozostałe
0203 19 90 0- - - Pozostałe
 - Mrożone:
0203 21- - Tusze i półtusze:
0203 21 10 0- - - Ze świń domowych
0203 21 90 0- - - Pozostałe
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
 - - - Ze świń domowych:
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 22 90 0- - - Pozostałe
0203 29- - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
 - - - - Pozostałe:
0203 29 55 0- - - - - Bez kości
0203 29 59 0- - - - - Pozostałe
0203 29 90 0- - - Pozostałe
0206Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone:
0206 10- Wołowe świeże lub chłodzone:
0206 10 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - Pozostałe:
0206 10 91 0- - - Wątroby
0206 10 95 0- - - Gruba przepona i cienka przepona
0206 10 99 0- - - Pozostałe
 - Wołowe mrożone:
0206 21 00 0- - Ozory
0206 22- - Wątroby:
0206 22 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
0206 22 90 0- - - Pozostałe
0206 29- - Pozostałe:
0206 29 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - - Pozostałe:
0206 29 91 0- - - - Gruba przepona i cienka przepona
0206 29 99 0- - - - Pozostałe
0206 30- Wieprzowe, świeże lub chłodzone:
0206 30 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
0206 30 21 0- - - - Wątroby
0206 30 31 0- - - - Pozostałe
0206 30 90 0- - - Pozostałe
 - Wieprzowe mrożone:
0206 41- - Wątroby:
0206 41 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - - Pozostałe:
0206 41 91 0- - - - Ze świń domowych
0206 41 99 0- - - - Pozostałe
0206 49- - Pozostałe:
0206 49 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - - Pozostałe:
0206 49 91 0- - - - Ze świń domowych
0206 49 99 0- - - - Pozostałe
0206 80- Inne, świeże lub chłodzone:
0206 80 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - Pozostałe:
0206 80 91 0- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów
0206 80 99 0- - - Baranie i kozie
0206 90- Inne, mrożone:
0206 90 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - Pozostałe:
0206 90 91 0- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów
0206 90 99 0- - - Baranie i kozie
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:
 - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:
0207 11- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako
     "kurczaki 83%"
0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki
     70%"
0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj,
     serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub
     inaczej prezentowane
0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki
     70%"
0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj,
     serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub
     inaczej prezentowane
0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
 - - - Kawałki:
0207 13 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 13 70 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 13 91 0- - - - Wątroby
0207 13 99 0- - - - Pozostałe
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:
 - - - Kawałki:
0207 14 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 14 70 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 14 91 0- - - - Wątroby
0207 14 99 0- - - - Pozostałe
 - Z indyków:
0207 24- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"
0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj,
     serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub
     inaczej prezentowane
0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"
0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj,
     serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub
     inaczej prezentowane
0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
 - - - Kawałki:
0207 26 10 0 -- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 26 20 0 -- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 26 30 0 -- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 26 40 0 -
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
0207 26 50 0 -- - - - - Piersi i ich kawałki
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 26 60 0 -- - - - - - Podudzia i ich kawałki
0207 26 70 0 -- - - - - - Pozostałe
0207 26 80 0 -- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 26 91 0- - - - Wątroby
0207 26 99 0- - - - Pozostałe
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:
 - - - Kawałki:
0207 27 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe
0207 27 80 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 27 91 0- - - - Wątroby
0207 27 99 0- - - - Pozostałe
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:
0207 32- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
 - - - Kaczki:
0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z
       głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%"
0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
       szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
       "kaczki 70%"
0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez
       szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki
       63%" lub inaczej prezentowane
 - - - Gęsi:
0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi
       75%" lub inaczej prezentowane
0207 32 90 0- - - Perliczki
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
 - - - Kaczki:
0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
       szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
       "kaczki 70%"
0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj,
       serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub
       inaczej prezentowane
 - - - Gęsi:
0207 33 51 0 -
- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
0207 33 59 0 -
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi
       75%" lub inaczej prezentowane
0207 33 90 0- - - Perliczki
0207 34- - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone:
0207 34 10 0- - - Z gęsi
0207 34 90 0- - - Z kaczek
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:
 - - - Kawałki:
 - - - - Bez kości:
0207 35 11 0- - - - - Z gęsi
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - Z kośćmi:
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
 - - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 35 79 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 35 91 0- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby
0207 35 99 0- - - - Pozostałe
0207 36- - Pozostałe, mrożone:
 - - - Kawałki:
 - - - - Bez kości:
0207 36 11 0- - - - - Z gęsi
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - Z kośćmi:
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
 - - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 36 71 0 -- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 36 79 0 -- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
 - - - - Wątroby:
0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kacze
0207 36 89 0- - - - - Pozostałe
0207 36 90 0- - - - Pozostałe
0210Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów:
 - Mięso wieprzowe:
0210 11- - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi:
 - - - Ze świń domowych:
 - - - - Solone lub w solance:
0210 11 11 0- - - - - Szynki i ich kawałki
0210 11 19 0- - - - - Łopatki i ich kawałki
 - - - - Suszone lub wędzone:
0210 11 31 0- - - - - Szynki i ich kawałki
0210 11 39 0- - - - - Łopatki i ich kawałki
0210 11 90 0- - - Pozostałe
0210 12- - Boczek i jego kawałki:
 - - - Ze świń domowych:
0210 12 11 0- - - - Solony lub w solance
0210 12 19 0- - - - Suszony lub wędzony
0210 12 90 0- - - Pozostały
0210 19- - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
 - - - - Solone lub w solance:
0210 19 10 0- - - - - Bok bekonowy lub szpencer
0210 19 20 0- - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki
0210 19 30 0- - - - - Przodki i ich kawałki
0210 19 40 0- - - - - Schaby i ich kawałki
 - - - - - Pozostałe:
0210 19 51 0- - - - - - Bez kości
0210 19 59 0- - - - - - Pozostałe
 - - - - Suszone lub wędzone:
0210 19 60 0- - - - - Przodki i ich kawałki
0210 19 70 0- - - - - Schaby i ich kawałki
 - - - - - Pozostałe:
0210 19 81 0- - - - - - Bez kości
0210 19 89 0- - - - - - Pozostałe
0210 19 90 0- - - Pozostałe
0210 20- Mięso wołowe:
0210 20 10 0- - Z kośćmi
0210 20 90 0- - Bez kości
0210 90
- Inne, łącznie z jadalnymi maczkami i grysikami z mięsa lub
 podrobów:
 - - Mięso:
0210 90 10 0- - - Mięso końskie solone, w solance lub suszone
 - - - Baranie i kozie:
0210 90 11 0- - - - Z kośćmi
0210 90 19 0- - - - Bez kości
0210 90 21 0- - - Z reniferów
0210 90 29 0- - - Pozostałe
 - - Podroby:
 - - - Wieprzowe:
0210 90 31 0- - - - Wątroby
0210 90 39 0- - - - Pozostałe
 - - - Wołowe:
0210 90 41 0- - - - Gruba przepona i cienka przepona
0210 90 49 0- - - - Pozostałe
0210 90 60 0- - - Baranie i kozie
 - - - Pozostałe:
 - - - - Wątroby drobiowe:
0210 90 71 0
- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w
         solance
0210 90 79 0- - - - - Pozostałe
0210 90 80 0- - - - Pozostałe
0210 90 90 0- - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów
0403Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:
0403 10- Jogurt:
 
- - Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców,
   orzechów lub kakao:
 
- - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka
     słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 10 11 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 10 13 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 10 19 0- - - - Powyżej 6%
 - - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 10 31 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 10 33 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 10 39 0- - - - Powyżej 6%
 
- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów
   lub kakao:
 
- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o
     zawartości tłuszczu mlecznego w masie:
0403 10 51 0- - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 10 53 0- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 10 59 0- - - - Powyżej 27%
 - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:
0403 10 91 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 10 93 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 10 99 0- - - - Powyżej 6%
0403 90- Pozostałe:
 
- - Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców,
   orzechów lub kakao:
 - - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci:
 
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka
       słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 11 0- - - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 90 13 0- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 90 19 0- - - - - Powyżej 27%
 - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 31 0- - - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 90 33 0- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 90 39 0- - - - - Powyżej 27%
 - - - Pozostałe:
 
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka
       słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 51 0- - - - - Nie przekraczającej 3%
0403 90 53 0- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 90 59 0- - - - - Powyżej 6%
 - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 61 0- - - - - Nie przekraczającej 3%
0403 90 63 0- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 90 69 0- - - - - Powyżej 6%
 
- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów
   lub kakao:
 
- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o
     zawartości tłuszczu mlecznego w masie:
0403 90 71 0- - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 90 73 0- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 90 79 0- - - - Powyżej 27%
 - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:
0403 90 91 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 90 93 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 90 99 0- - - - Powyżej 6%
0504 00 00Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:
0504 00 00 1- Żołądki drobiowe
0504 00 00 9- Pozostałe
1002 00 00 0Żyto
1003 00Jęczmień:
1003 00 10 0- Nasiona
1003 00 90 0- Pozostały
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:
1105 10 00 0- Mąka, grysik i puder
1105 20 00 0- Płatki, grudki i granulki ziemniaczane
1108Skrobie; inulina:
 - Skrobie:
1108 11 00 0- - Skrobia pszenna
1108 12 00 0- - Skrobia kukurydziana
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczana
1108 14 00 0- - Skrobia z manioku (cassava)
1108 19- - Pozostałe skrobie:
1108 19 10 0- - - Skrobia z ryżu
1108 19 90 0- - - Pozostałe
1108 20 00 0- Inulina
1205 00Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:
1205 00 90 0- Pozostałe
1507Olej sojowy i jego frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie:
1507 10- Olej surowy, odgumowany lub nie:
1507 10 10 0
- - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
   produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1507 10 90 0- - Pozostałe
1507 90- Pozostałe:
1507 90 10 0
- - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
   produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1507 90 90- - Pozostałe:
1507 90 90 1- - - Rafinowane, konfekcjonowane
1507 90 90 9- - - Pozostałe
1508Olej z orzeszków ziemnych i jego frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie:
1508 10- Olej surowy:
1508 10 10 0
- - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
   produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1508 10 90 0- - Pozostałe
1510 00Pozostałe oleje i ich frakcje, otrzymywane wyłącznie z oliwek, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie, łącznie z mieszaninami tych olejów lub ich frakcji z olejami lub frakcjami objętymi pozycją nr 1509:
1510 00 10 0- Oleje surowe
1510 00 90 0- Pozostałe
1511Olej palmowy i jego frakcje, rafinowany lub nie, ale nie modyfikowany chemicznie:
1511 10- Olej surowy:
1511 10 10 0
- - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
   produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1511 10 90 0- - Pozostały
1512Olej słonecznikowy, z krokosza balwierskiego i bawełniany oraz ich frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie:
 
- Olej słonecznikowy i z krokosza balwierskiego oraz ich
 frakcje:
1512 11- - Olej surowy:
1512 11 10 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
 - - - Pozostałe:
1512 11 91 0- - - - Olej słonecznikowy
1512 11 99 0- - - - Olej z krokosza balwierskiego
1512 19- - Pozostałe:
1512 19 10 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
 - - - Pozostałe:
1512 19 91- - - - Olej słonecznikowy:
1512 19 91 1- - - - - Rafinowany, konfekcjonowany
1512 19 91 9- - - - - Pozostały
1512 19 99- - - - Olej z krokosza balwierskiego:
1512 19 99 1- - - - - Rafinowany, konfekcjonowany
1512 19 99 9- - - - - Pozostały
 - Olej bawełniany i jego frakcje:
1512 21
- - Olej surowy, niezależnie czy gossypol został usunięty,
   czy nie:
1512 21 10 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1512 21 90 0- - - Pozostały
1512 29- - Pozostałe:
1512 29 10 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych
     niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1512 29 90 0- - - Pozostałe
1513Olej kokosowy (z kopry), olej z ziaren palmowych, olej babassu oraz ich frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie:
 - Olej kokosowy (z kopry) i jego frakcje:
1513 11- - Olej surowy:
1513 11 10 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
 - - - Pozostałe:
1513 11 91 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg
       lub mniej
1513 11 99 0- - - - Pozostałe
 - Olej z ziaren palmowych i olej babassu oraz ich frakcje:
1513 21- - Olej surowy:
 
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi:
1513 21 11 0- - - - Olej z ziaren palmowych
1513 21 19 0- - - - Olej babassu
 - - - Pozostałe:
1513 21 30 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg
       lub mniej
1513 21 90 0- - - - Pozostałe
1515Pozostałe nielotne tłuszcze i oleje roślinne (łącznie z olejem jojoba) i ich frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie:
 - Olej lniany i jego frakcje:
1515 11 00 0- - Olej surowy
1515 19- - Pozostałe:
1515 19 10 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1515 19 90 0- - - Pozostałe
 - Olej kukurydziany i jego frakcje:
1515 21- - Olej surowy:
1515 21 10 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1515 21 90 0- - - Pozostałe
1515 29- - Pozostałe:
1515 29 10 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1515 29 90 0- - - Pozostałe
1515 30- Olej rycynowy i jego frakcje:
1515 30 10 0
- - Do produkcji kwasu aminoundekanowego używanego do
   wytwarzania tekstylnych włókien syntetycznych lub tworzyw
   sztucznych
1515 30 90 0- - Pozostałe
1515 40 00 0- Olej tungowy i jego frakcje
1515 50- Olej sezamowy i jego frakcje:
 - - Olej surowy:
1515 50 11 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1515 50 19 0- - - Pozostałe
 - - Pozostałe:
1515 50 91 0
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż
     produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1515 50 99 0- - - Pozostałe
1515 60- Olej jojoba i jego frakcje:
1515 60 10 0- - Olej surowy
1515 60 90 0- - Pozostałe
1515 90- Pozostałe:
1515 90 10 0
- - Oleje oiticica (Licania rigida); woski mirtowy i
   japoński; ich frakcje
 - - Olej z nasion tytoniu i jego frakcje:
 - - - Olej surowy:
1515 90 21 0
- - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych
       niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1515 90 29 0- - - - Pozostałe
 - - - Pozostałe:
1515 90 31 0
- - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych
       niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
1515 90 39 0- - - - Pozostałe
 - - Pozostałe oleje i ich frakcje:
 - - - Oleje surowe:
1515 90 40 0
- - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych
       niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
 - - - - Pozostałe:
1515 90 51 0
- - - - - Stałe, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości
         netto 1 kg lub mniej
1515 90 59 0- - - - - Pozostałe stałe i płynne
 - - - Pozostałe:
1515 90 60 0
- - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych
       niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi
 - - - - Pozostałe:
1515 90 91 0
- - - - - Stałe, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości
         netto 1 kg lub mniej
1515 90 99 0- - - - - Pozostałe stałe i płynne
1517Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje z pozycji nr 1516:
1517 10- Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej:
1517 10 10 0
- - Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy
   tłuszczów z mleka
1517 10 90 0- - Pozostałe
1517 90- Pozostałe:
1517 90 10 0
- - Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy
   tłuszczów z mleka
 - - Pozostałe:
1517 90 91 0- - - Nielotne oleje roślinne, płynne, mieszane
1517 90 93 0
- - - Jadalne mieszaniny lub preparaty ułatwiające wyjmowanie
     z formy
1517 90 99 0- - - Pozostałe
1518 00Tłuszcze i oleje zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, gotowane, utlenione, odwodnione, siarkowane, dmuchane, polimeryzowane przez ogrzewanie w próżni lub w gazie obojętnym, lub inaczej modyfikowane chemicznie, z wyłączeniem objętych pozycją nr 1516; niejadalne mieszaniny lub przetwory z tłuszczów lub olejów zwierzęcych lub roślinnych albo z frakcji różnych tłuszczów lub olejów z niniejszego działu, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
1518 00 10 0- Linoksyn
 
- Nielotne oleje roślinne, płynne, zmieszane, do zastosowań
 technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja
 artykułów spożywanych przez ludzi:
1518 00 31 0- - Surowe
1518 00 39 0- - Pozostałe
 - Pozostałe:
1518 00 91 0
- - Tłuszcze i oleje zwierzęce lub roślinne i ich frakcje,
   gotowane, utlenione, odwodnione, siarkowane, dmuchane,
   polimeryzowane przez ogrzewanie w próżni lub w gazie
   obojętnym, lub inaczej modyfikowane chemicznie, z
   wyłączeniem objętych pozycją nr 1516
 - - Pozostałe:
1518 00 95 0
- - - Niejadalne mieszaniny lub przetwory z tłuszczów i
     olejów zwierzęcych lub z olejów zwierzęcych i olejów
     roślinnych i ich frakcje
1518 00 99 0- - - Pozostałe
1522 00Degras; pozostałości powstałe przy obróbce substancji tłuszczowych oraz wosków zwierzęcych lub roślinnych:
1522 00 10 0- Degras
 
- Pozostałości powstałe przy obróbce substancji tłuszczowych
 oraz wosków zwierzęcych lub roślinnych:
 - - Zawierające olej o charakterystyce oleju z oliwek:
1522 00 31 0- - - Sopstoki
1522 00 39 0- - - Pozostałe
 - - Pozostałe:
1522 00 91 0- - - Osady i szlamy olejowe; sopstoki
1522 00 99 0- - - Pozostałe
1702
Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub
barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:
 - Laktoza i syrop laktozowy:
1702 11 00 0
- - Zawierające wagowo 99% laktozy lub więcej, wyrażonej jako
   laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
1702 19 00 0- - Pozostałe
1702 30
- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub
 zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:
1702 30 10 0- - Izoglukoza
 - - Pozostałe:
 
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w
     masie:
1702 30 51 0
- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego
       lub nie
1702 30 59 0- - - - Pozostałe
 - - - Pozostałe:
1702 30 91 0
- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego
       lub nie
1702 30 99 0- - - - Pozostałe
1702 40
- Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co
 najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy:
1702 40 10 0- - Izoglukoza
1702 40 90 0- - Pozostałe
1702 50 00 0- Fruktoza chemicznie czysta
1702 60
- Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy zawierające w stanie
 suchym powyżej 50% fruktozy w masie:
1702 60 10 0- - Izoglukoza
1702 60 80 0- - Syrop inulinowy
1702 60 95 0- - Pozostałe
1702 90- Inne, łącznie z cukrem inwertowanym:
1702 90 30 0- - Izoglukoza
1702 90 50 0- - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy
 - - Karmel:
1702 90 71 0
- - - Zawierający w masie 50% sacharozy lub więcej w
     substancji suchej
 - - - Pozostały:
1702 90 75 0- - - - W postaci proszku, scalonego lub nie
1702 90 79 0- - - - Pozostały
1901Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od nr 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone:
1901 90- Pozostałe:
 - - Pozostałe:
1901 90 99- - - Pozostałe:
1901 90 99 9- - - - Pozostałe
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
2106 90- Pozostałe:
 - - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:
 - - - Pozostałe:
2106 90 51 0- - - - Syrop laktozowy
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny
2106 90 59 0- - - - Pozostałe
 - - Pozostałe:
2106 90 92 0
- - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy,
     glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż
     1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5%
     glukozy lub skrobi
2106 90 98 0- - - Pozostałe
2302Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:
2302 10- Kukurydziane:
2302 10 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%
2302 10 90 0- - Pozostałe
2302 20- Ryżowe:
2302 20 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%
2302 20 90 0- - Pozostałe
2302 30- Pszenne:
2302 30 10 0
- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%,
   których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie
   przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część,
   która przechodzi przez sito, zawiera w masie 1,5% lub
   więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt
2302 30 90 0- - Pozostałe
2302 40- Z innych zbóż:
2302 40 10 0
- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%,
   których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie
   przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część,
   która przechodzi przez sito, zawiera w masie 1,5% lub
   więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt
2302 40 90 0- - Pozostałe
2302 50 00 0- Z roślin strączkowych
2401Tytoń nie przetworzony; odpady tytoniowe:
2401 10- Tytoń nie odżyłowany:
 
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i suszony
   powietrzem na jasny tytoń typu Burley (łącznie z
   hybrydami tytoniu Burley); suszony powietrzem na jasny
   tytoń typu Maryland i tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:
2401 10 10 0- - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia
2401 10 20 0
- - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley (łącznie z jego
     hybrydami)
2401 10 30 0- - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland
 - - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:
2401 10 41 0- - - - Typu Kentucky
2401 10 49 0- - - - Pozostałe
 - - Pozostałe:
2401 10 50 0- - - Tytoń suszony powietrzem na jasny
2401 10 60 0- - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental
2401 10 70 0- - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny
2401 10 80 0- - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo
2401 10 90 0- - - Pozostałe tytonie
2401 20- Tytoń częściowo lub całkowicie odżyłowany:
 
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i suszony
   powietrzem na jasny tytoń typu Burley (łącznie z
   hybrydami tytoniu Burley); suszony powietrzem na jasny
   typu Maryland i tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:
2401 20 10 0- - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia
2401 20 20 0
- - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley (łącznie z jego
     hybrydami)
2401 20 30 0- - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland
 - - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:
2401 20 41 0- - - - Typu Kentucky
2401 20 49 0- - - - Pozostałe
 - - Pozostałe:
2401 20 50 0- - - Tytoń suszony powietrzem na jasny
2401 20 60 0- - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental
2401 20 70 0- - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny
2401 20 80 0- - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo
2401 20 90 0- - - Pozostałe tytonie
2401 30 00 0- Odpady tytoniowe
3505Dekstryny i inne skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub innych modyfikowanych skrobiach:
3505 10- Dekstryny i inne modyfikowane skrobie:
3505 10 10 0- - Dekstryny
 - - Inne modyfikowane skrobie:
3505 10 50 0- - - Skrobie, estryfikowane lub eteryfikowane
3505 10 90 0- - - Pozostałe
3505 20- Kleje:
3505 20 10 0
- - Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn,
   lub innych modyfikowanych skrobi
3505 20 30 0
- - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55%,
   skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi
3505 20 50 0
- - Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80%,
   skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi
3505 20 90 0
- - Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn,
   lub innych modyfikowanych skrobi
3809Środki wykańczalnicze, nośniki barwników przyśpieszające barwienie, utrwalacze barwników i inne preparaty (np. klejonki i zaprawy) w rodzaju stosowanych w przemysłach włókienniczym, papierniczym, skórzanym i podobnych, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
3809 10- Na bazie substancji skrobiowych:
3809 10 10 0- - Zawierające w masie poniżej 55% tych substancji
3809 10 30 0
- - Zawierające w masie 55% lub więcej tych substancji, ale
   mniej niż 70%
3809 10 50 0
- - Zawierające w masie 70% lub więcej tych substancji, ale
   mniej niż 83%
3809 10 90 0- - Zawierające w masie 83% lub więcej tych substancji

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142, 1143, 1144, 1145, 1146, 1147, 1148, 1149, 1150, 1151, 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233, 1234, 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247, 1248, 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1261, 1262, 1263, 1264, 1265, 1266, 1267, 1268, 1269, 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277, 1278, 1279, 1280, 1281, 1282, 1283, 1284, 1285, 1286, 1287, 1288, 1289, 1290, 1291, 1292, 1293, 1294, 1295, 1296, 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302, 1303, 1304, 1305, 1306, 1307, 1308, 1309, 1310, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1330, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1337, 1338, 1339, 1340, 1341, 1342, 1343, 1344, 1345, 1346

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2024
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt