Dziennik Ustaw 1998 Nr 59 poz. 378 - Określenie wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ

z dnia 4 maja 1998 r.

w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe.

(Dz. U. z dnia 15 maja 1998 r.)


Na podstawie art. 1 ust. 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:


§ 1. Ustala się wykaz towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe, stanowiący załącznik do rozporządzenia.

§ 2. Traci moc rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 4 sierpnia 1997 r. w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe (Dz. U. Nr 97, poz. 600).

§ 3. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

WYKAZ TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY, NA KTÓRE MOGĄ BYĆ NAŁOŻONE OPŁATY CELNE DODATKOWE
 
Kod PCNNazwa towaru
12
0105Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:
 - O masie nie przekraczającej 185 g:
0105 11- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:
 
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i
     trzecim pokoleniu:
0105 11 11 0- - - - Nioski
0105 11 19 0- - - - Pozostałe
 - - - Pozostałe:
0105 11 91 0- - - - Nioski
0105 11 99 0- - - - Pozostałe
0105 12 00 0- - Indyki
0105 19- - Pozostałe:
0105 19 20 0- - - Gęsi
0105 19 90 0- - - Kaczki i perliczki
 - Pozostałe:
0105 92 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie
   przekraczającej 2.000 g
0105 93 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej
   2.000 g
0105 99- - Pozostałe:
0105 99 10 0- - - Kaczki
0105 99 20 0- - - Gęsi
0105 99 30 0- - - Indyki
0105 99 50 0- - - Perliczki
0201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:
0201 10 00 0- Tusze i półtusze
0201 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:
0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"
0201 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone
0201 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone
0201 20 90 0- - Pozostałe
0201 30 00 0- Bez kości
0202Mięso wołowe mrożone:
0202 10 00 0- Tusze i półtusze
0202 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:
0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"
0202 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone
0202 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone
0202 20 90 0- - Pozostałe
0202 30- Bez kości:
0202 30 10 0
- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć
   części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok;
   ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden
   zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na
   maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym
   kawałku, ale bez polędwicy
0202 30 50 0- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki
0202 30 90 0- - Pozostałe
0203 Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:
 - Świeże lub chłodzone:
0203 11- - Tusze i półtusze:
0203 11 10 0- - - Ze świń domowych
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
 - - - Ze świń domowych:
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 19- - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
 - - - - Pozostałe:
0203 19 55 0- - - - - Bez kości
0203 19 59 0- - - - - Pozostałe
 - Mrożone:
0203 21- - Tusze i półtusze:
0203 21 10 0- - - Ze świń domowych
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
 - - - Ze świń domowych:
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 29- - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
 - - - - Pozostałe:
0203 29 55 0- - - - - Bez kości
0203 29 59 0- - - - - Pozostałe
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:
 - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:
0207 11- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako
     "kurczaki 83%"
0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
     z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, bez szyj,
     serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub
     inaczej prezentowane
0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
     z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj,
     serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub
     inaczej prezentowane
0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
 - - - Kawałki:
0207 13 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 13 70 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 13 91 0- - - - Wątroby
0207 13 99 0- - - - Pozostałe
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:
 - - - Kawałki:
0207 14 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 14 70 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 14 91 0- - - - Wątroby
0207 14 99 0- - - - Pozostałe
 - Z indyków:
0207 24- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
     szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj,
     serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub
     inaczej prezentowane
0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
     z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj,
     serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub
     inaczej prezentowane
0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
 - - - Kawałki:
0207 26 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 26 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 26 60 0- - - - - - Uda i ich kawałki
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałe
0207 26 80 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 26 91 0- - - - Wątroby
0207 26 99 0- - - -  Pozostałe
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:
 - - - Kawałki:
0207 27 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 27 60 0- - - - - - Uda i ich kawałki
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe
0207 27 80 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 27 91 0- - - - Wątroby
0207 27 99 0- - - - Pozostałe
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:
0207 32- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
 - - - Kaczki:
0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone,
       z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%"
0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
       z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane
       jako "kaczki 70%"
0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez
       szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki
       63%" lub inaczej prezentowane
 - - - Gęsi:
0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone, z głowami
       i łapami, znane jako "gęsi 82%"
0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi
       75%" lub inaczej prezentowane
0207 32 90 0- - - Perliczki
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
 - - - Kaczki:
0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
       z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane
       jako "kaczki 70%"
0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez
       szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki
       63%" lub inaczej prezentowane
 - - - Gęsi:
0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami
       i łapami, znane jako "gęsi 82%"
0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi
       75%" lub inaczej prezentowane
0207 33 90 0- - - Perliczki
0207 34- - Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone:
0207 34 10 0- - - Z gęsi
0207 34 90 0- - - Z kaczek
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:
 - - - Kawałki:
 - - - - Bez kości:
0207 35 11 0- - - - - Z gęsi
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - Z kośćmi:
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
 - - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 35 79 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 35 91 0- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby
0207 35 99 0- - - - Pozostałe
0207 36- - Pozostałe, mrożone:
 - - - Kawałki:
 - - - - Bez kości:
0207 36 11 0- - - - - Z gęsi
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - Z kośćmi:
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry
         i końce skrzydeł
 - - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 36 79 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
 - - - - Wątroby:
0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kacze
0207 36 89 0- - - - - Pozostałe
0207 36 90 0- - - - Pozostałe
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:
0405 10- Masło:
 - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%:
 - - - Masło naturalne:
0405 10 11 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie
       przekraczającej 1 kg
0405 10 19 0- - - - Pozostałe
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzane
0405 10 50 0- - - Masło z serwatki
0405 10 90 0- - Pozostałe
0405 20- Masło o obniżonej zawartości tłuszczu:
0405 20 10 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej
   60%
0405 20 30 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej
   75%
0405 20 90 0
- - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie
   przekraczającej 80%
0405 90- Pozostałe:
0405 90 10 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz
   o zawartości wody w masie poniżej 0,5%
0405 90 90 0- - Pozostałe
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:
 - Drobiu:
0407 00 30 0- - Pozostałe
0408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:
 - Żółtka jaj:
0408 11- - Suszone:
0408 11 80 0- - - Pozostałe
0408 19- - Pozostałe:
 - - - Pozostałe:
0408 19 81 0- - - - Ciekłe
0408 19 89 0- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi
 - Pozostałe:
0408 91- - Suszone:
0408 91 80 0- - - Pozostałe
0408 99- - Pozostałe:
0408 99 80 0- - - Pozostałe
0409 00 00 0Miód naturalny
0504 00 00Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:
0504 00 00 1- Żołądki drobiowe
0603Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:
0603 10- Świeże:
 - - Od 1 czerwca do 31 października:
0603 10 11 0- - - Róże
0603 10 13 0- - - Goździki
0603 10 25 0- - - Chryzantemy
 - - Od 1 listopada do 31 maja:
0603 10 51 0- - - Róże
0603 10 53 0- - - Goździki
0603 10 65 0- - - Chryzantemy
0702 00 00Pomidory, świeże lub chłodzone:
0702 00 00 1- Od 1 stycznia do 31 marca
0702 00 00 2- Od 1 do 30 kwietnia
0702 00 00 3- Od 1 do 14 maja
0702 00 00 5- Od 15 do 31 maja
0702 00 00 7- Od 1 czerwca do 30 września
0702 00 00 8- Od 1 do 31 października
0702 00 00 9- Od 1 listopada do 31 grudnia
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:
0707 00 05- Ogórki:
0707 00 05 1- - Od 1 stycznia do końca lutego
0707 00 05 3- - Od 1 marca do 30 kwietnia
0707 00 05 5- - Od 1 do 15 maja
0707 00 05 7- - Od 16 maja do 31 października
0707 00 05 8- - Od 1 do 10 listopada
0707 00 05 9- - Od 11 listopada do 31 grudnia
0707 00 90 0- Korniszony
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:
0808 10- Jabłka:
0808 10 10 0- - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudnia
 - - Pozostałe:
0808 10 20- - - Odmiany Golden Delicious:
0808 10 20 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marca
0808 10 20 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca
0808 10 20 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia
0808 10 50- - - Odmiany Granny Smith:
0808 10 50 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marca
0808 10 50 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca
0808 10 50 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia
0808 10 90- - - Pozostałe:
0808 10 90 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marca
0808 10 90 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca
0808 10 90 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia
1001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:
1001 90- Pozostałe:
1001 90 10 0- - Orkisz do siewu
 
- - Pozostały orkisz, pszenica zwykła i mieszanka żyta
   z pszenicą:
1001 90 91- - - Ziarno pszenicy zwykłej i mieszanki żyta z pszenicą:
1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwykłej
1001 90 91 9- - - - Mieszanki żyta z pszenicą
1001 90 99 0- - - Pozostałe
1002 00 00 0Żyto
1003 00Jęczmień:
1003 00 10 0- Nasiona
1003 00 90 0- Pozostały
1004 00 00 0Owies
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:
 - Mąka pszenna:
1101 00 11 0- - Z pszenicy durum
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwykłej i orkisza
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszenna
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:
1102 10 00 0- Mąka żytnia
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:
1105 10 00 0- Mąka, grysik i puder
1105 20 00 0- Płatki, grudki i granulki ziemniaczane
1107Słód palony lub nie:
1107 10 99 0- - - Pozostałe
1108Skrobie; inulina:
 - Skrobie:
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczana
1205 00Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:
1205 00 10 0- Siewne
1205 00 90 0- Pozostałe
1210Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:
1210 10 00 0
- Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie
 w formie granulek
1210 20
- Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie
 granulek; lupulina:
1210 20 10 0
- - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie
   granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny; lupulina
1210 20 90 0- - Pozostałe
1302Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych:
 - Soki i ekstrakty roślinne:
1302 13 00 0- - Z chmielu
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:
 
- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków
 aromatyzujących ani barwiących:
1701 12- - Cukier buraczany:
1701 12 10 0- - - Do rafinacji
1701 12 90 0- - - Pozostały
 - Pozostały:
1701 99- - Pozostały:
1701 99 10 0- - - Cukier biały
1702Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:
1702 30
- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub
 zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy
 w masie:
1702 30 10 0- - Izoglukoza
 - - Pozostałe:
 
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy
     w masie:
1702 30 51 0
- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego
       lub nie
1702 30 59 0- - - - Pozostałe
 - - - Pozostałe:
1702 30 91 0
- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego
       lub nie
1702 30 99 0- - - - Pozostałe
2002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:
2002 10- Pomidory, całe lub w kawałkach:
2002 10 10 0- - Bez skórek
2002 10 90 0- - Pozostałe
2002 90- Pozostałe:
 - - O zawartości suchej masy poniżej 12%:
2002 90 11- - - W bezpośrednich opakowaniach powyżej 1 kg:
2002 90 11 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
       powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg
2002 90 11 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
       powyżej 199 kg
2002 90 19 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie
     przekraczającej 1 kg
 
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie
   przekraczającej 30%:
2002 90 31
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
     powyżej 1 kg:
2002 90 31 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
       powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg
2002 90 31 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
       powyżej 199 kg
2002 90 39 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie
     przekraczającej 1 kg
 - - O zawartości suchej masy powyżej 30%:
2002 90 91
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
     powyżej 1 kg:
2002 90 91 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
       powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg
2002 90 91 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
       powyżej 199 kg
2002 90 99 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie
     przekraczającej 1 kg
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
2106 90- Pozostałe:
 - - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowe
 - - - Pozostałe:
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny
 - - Pozostałe:
2106 90 92 0
- - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy,
     izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie
     mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub
     izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi
2106 90 98 0- - - Pozostałe
3502Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:
 - Albumina jaja:
3502 11- - Suszona:
3502 11 90 0- - Pozostała

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142, 1143, 1144, 1145, 1146, 1147, 1148, 1149, 1150, 1151, 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233, 1234, 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247, 1248, 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1261, 1262, 1263, 1264, 1265, 1266, 1267

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2025
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt