Dziennik Ustaw 1998 Nr 69 poz. 455 - Określenie wielkości progowej i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ

z dnia 1 czerwca 1998 r.

w sprawie określenia wielkości progowej i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

(Dz. U. z dnia 6 czerwca 1998 r.)


Na podstawie art. 6 ust. 3 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:


§ 1. Ustala się do dnia 31 grudnia 1998 r. wielkości progowe i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.

§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

WIELKOŚCI PROGOWE I CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
 
KOD PCNNazwa towaruJedn. miaryWielkość progowa w jednost. fiz.Cena progu w złotych za jednostk. miary
12345
0105Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:mln szt.41,0 
 - O masie nie przekraczającej 185 g:   
0105 11- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:   
 - - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu:   
0105 11 11 0- - - - Nioski   
0105 11 19 0- - - - Pozostałe   
 - - - Pozostałe:   
0105 11 91 0- - - - Nioski   
0105 11 99 0- - - - Pozostałe   
0105 12 00 0- - Indyki   
0105 19- - Pozostałe:   
0105 19 20 0- - - Gęsi   
0105 19 90 0- - - Kaczki i perliczki   
 - Pozostałe:   
0105 92 00 0- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2.000 g   
0105 93 00 0- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2.000 g   
0105 99- - Pozostałe:   
0105 99 10 0- - - Kaczki   
0105 99 20 0- - - Gęsi   
0105 99 30 0- - - Indyki   
0105 99 50 0- - - Perliczki   
0201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:t4.750 
0201 10 00 0- Tusze i półtuszet 7.636,44
0201 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:t  
0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"t 7.636,44
0201 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielonet 7.148,35
0201 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielonet 9.973,10
0201 20 90 0- - Pozostałet 16.775,57
0201 30 00 0- Bez kościt 21.491,17
0202Mięso wołowe mrożone:t14.751 
0202 10 00 0- Tusze i półtuszet 8.877,79
0202 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:t  
0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"t 9.223,68
0202 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielonet 5.891,63
0202 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielonet 6.641,05
0202 20 90 0- - Pozostałet 10.488,09
0202 30- Bez kości:t  
0202 30 10 0- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicyt 6.602,62
0202 30 50 0- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałkit 9.903,93
0202 30 90 0- - Pozostałet 11.445,05
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:t39.060 
 - Świeże lub chłodzone:   
0203 11- - Tusze i półtusze:t  
0203 11 10 0- - - Ze świń domowycht 4.777,10
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:t  
 - - - Ze świń domowych:   
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit 7.025,37
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit 8.036,13
0203 19- - Pozostałe:t  
 - - - Ze świń domowych:   
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit 6.425,83
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit 8.374,33
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit 4.519,60
 - - - - Pozostałe:   
0203 19 55 0- - - - - Bez kościt 8.166,80
0203 19 59 0- - - - - Pozostałet -
 - Mrożone:   
0203 21- - Tusze i półtusze:t  
0203 21 10 0- - - Ze świń domowycht 4.312,07
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:t  
 - - - Ze świń domowych:   
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit 6.863,96
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit 6.514,22
0203 29- - Pozostałe:t  
 - - - Ze świń domowych:   
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit 6.425,83
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit 8.036,13
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit 4.800,16
 - - - - Pozostałe:   
0203 29 55 0- - - - - Bez kościt 8.462,73
0203 29 59 0- - - - - Pozostałet -
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:t57.643 
 - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:t  
0207 11- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:t  
0207 11 10 0- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%"t 5.468,87
0207 11 30 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"  3.850,89
0207 11 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane  4.938,51
0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:t  
0207 12 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"t 3.797,08
0207 12 90 0- - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowanet 5.042,28
0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:t  
 - - - Kawałki:   
0207 13 10 0- - - - Bez kościt 13.059,19
 - - - - Z kośćmi:   
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit 3.843,20
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt 6.917,76
0207 13 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt 3.074,56
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit 8.727,91
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit 6.076,10
0207 13 70 0- - - - - Pozostałet 11.940,82
 - - - Podroby:   
0207 13 91 0- - - - Wątrobyt -
0207 13 99 0- - - - Pozostałet 3.843,20
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:t  
 - - - Kawałki:   
0207 14 10 0- - - - Bez kościt 12.817,07
 - - - - Z kośćmi:   
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit 9.650,27
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bezt 3.747,12
0207 14 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt 3.074,56
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit 9.058,42
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit 6.106,84
0207 14 70 0- - - - - Pozostałet 12.167,57
 - - - Podroby:   
0207 14 91 0- - - - Wątrobyt -
0207 14 99 0- - - - Pozostałet 5.511,15
 - Z indyków:   
0207 24- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:t  
0207 24 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"t 6.533,44
0207 24 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowanet 9.608,00
0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:t  
0207 25 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"t 6.829,37
0207 25 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowanet 6.910,07
0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:t  
 - - - Kawałki:   
0207 26 10 0- - - - Bez kościt 13.028,45
 - - - - Z kośćmi:   
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit 13.155,27
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bezt 3.920,06
0207 26 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt 3.105,31
0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit 10.757,12
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 26 60 0- - - - - - Uda i ich kawałkit 5.491,93
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałet 6.833,21
0207 26 80 0- - - - - Pozostałet 7.686,40
 - - - Podroby:   
0207 26 91 0- - - - Wątrobyt -
0207 26 99 0- - - - Pozostałet 8.328,21
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:t  
 - - - Kawałki:   
0207 27 10 0- - - - Bez kościt 12.678,72
 - - - - Z kośćmi:   
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit 12.982,33
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt 3.920,06
0207 27 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt 3.105,31
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit 10.760,96
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 27 60 0- - - - - - Uda i ich kawałkit 4.269,80
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałet 6.637,21
0207 27 80 0- - - - - Pozostałet 8.966,19
 - - - Podroby:   
0207 27 91 0- - - - Wątrobyt -
0207 27 99 0- - - - Pozostałet 5.046,12
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:   
0207 32- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:t  
 - - - Kaczki:   
0207 32 11 0- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%"t 6.103,00
0207 32 15 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"t 7.113.76
0207 32 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowanet 6.667,95
 - - - Gęsi:   
0207 32 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"t 7.959,27
0207 32 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowanet 9.888,55
0207 32 90 0- - - Perliczkit 6.656,42
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:t  
 - - - Kaczki:   
0207 33 11 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"t 6.537,28
0207 33 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowanet 6.452,73
 - - - Gęsi:   
0207 33 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"t 7.686,40
0207 33 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowanet 9.538,82
0207 33 90 0- - - Perliczkit 7.859,34
0207 34- - Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone:t  
0207 34 10 0- - - Z gęsit -
0207 34 90 0- - - Z kaczekt -
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:t  
 - - - Kawałki:   
 - - - - Bez kości:   
0207 35 11 0- - - - - Z gęsit 16.729,45
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt 16.264,42
 - - - - Z kośćmi:   
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczekt 3.843,20
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsit 5.122,99
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczekt 7.321,30
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt 3.843,20
0207 35 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt 3.009,23
 - - - - - Piersi i ich kawałki:   
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsit 17.809,39
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt 12.755,58
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsit 11.902,39
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt 6.310,53
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczet 9.012,30
0207 35 79 0- - - - - Pozostałet 19.216,00
 - - - Podroby:   
0207 35 91 0- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątrobyt -
0207 35 99 0- - - - Pozostałet 6.272,10
0207 36- - Pozostałe, mrożone:t  
 - - - Kawałki:   
 - - - - Bez kości:   
0207 36 11 0- - - - - Z gęsit 17.882,41
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt 13.624,14
 - - - - Z kośćmi:   
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczekt 3.843,20
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsit 5.122,99
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczekt 8.647,20
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt 4.142,97
0207 36 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt 3.116,84
 - - - - - Piersi i ich kawałki:   
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsit 16.618,00
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt 11.848,59
 - - - - - Nogi i ich kawałki:   
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsit 11.902,39
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt 6.379,71
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczekt 9.012,30
0207 36 79 0- - - - - Pozostałet 19.216,00
 - - - Podroby:   
 - - - - Wątroby:   
0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsiet -
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kaczet -
0207 36 89 0- - - - - Pozostałet -
0207 36 90 0- - - - Pozostałet -
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:t14.180 
0405 10- Masło:t  
 - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%:   
 - - - Masło naturalne:   
0405 10 11 0- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kgt  
0405 10 19 0- - - - Pozostałet  
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzanet  
0405 10 50 0- - - Masło z serwatkit  
0405 10 90 0- - Pozostałet  
0405 20- Masło o obniżonej zawartości tłuszczut  
0405 20 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60%t  
0405 20 30 0- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75%t  
0405 20 90 0- - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80%t  
0405 90- Pozostałe:t  
0405 90 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5%t  
0405 90 90 0- - Pozostałet  
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:   
 - Drobiu:   
0407 00 30 0- - Pozostałemln szt.222104,88
0408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:   
 - Żółtka jaj:   
0408 11- - Suszone:   
0408 11 80 0- - - Pozostałet33013.193,71
0408 19- - Pozostałe:   
 - - - Pozostałe:   
0408 19 81 0- - - - Ciekłet5352.674,87
0408 19 89 0- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymit154.300,54
 - Pozostałe:   
0408 91- - Suszone:   
0408 91 80 0- - - Pozostałet20210.430,44
0408 99- - Pozostałe:   
0408 99 80 0- - - Pozostałet752.294,39
0409 00 00 0Miód naturalnyt1.4083.397,39
0504 00 00Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:   
0504 00 00 1- Żołądki drobiowet281-
0603Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:   
0603 10- Świeże:   
 - - Od 1 czerwca do 31 października:   
0603 10 11 0- - - Różet1.1350,39/szt.
0603 10 13 0- - - Goździkit133-
0603 10 25 0- - - Chryzantemyt1.1720,65/szt.
 - - Od 1 listopada do 31 maja:   
0603 10 51 0- - - Różet1.7890,65/szt.
0603 10 53 0- - - Goździkit419-
0603 10 65 0- - - Chryzantemyt6510,96/szt.
0702 00 00Pomidory, świeże lub chłodzone:t67.7332.651,81
0702 00 00 1- Od 1 stycznia do 31 marcat 2.651,81
0702 00 00 2- Od 1 do 30 kwietniat 2.651,81
0702 00 00 3- Od 1 do 14 majat 2.321,29
0702 00 00 5- Od 15 do 31 majat 2.321,29
0702 00 00 7- Od 1 czerwca do 30 wrześniat 2.321,29
0702 00 00 8- Od 1 do 31 październikat 2.321,29
0702 00 00 9- Od 1 listopada do 31 grudniat -
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:t  
0707 00 05- Ogórki:   
0707 00 05 1- - Od 1 stycznia do końca lutegot-2.621,06
0707 00 05 3- - Od 1 marca do 30 kwietniat3.3492.621,06
0707 00 05 5- - Od 1 do 15 majat1.1652.621,06
0707 00 05 7- - Od 16 maja do 31 październikat9891.114,53
0707 00 05 8- - Od 1 do 10 listopadat-2.621,06
0707 00 05 9- - Od 11 listopada do 31 grudniat-2.621,06
0707 00 90 0- Korniszonyt3.874-
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:t  
0808 10- Jabłka:t  
0808 10 10 0- - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudniat10.700-
 - - Pozostałe:   
0808 10 20- - - Odmiany Golden Delicious:t  
0808 10 20 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat1.4821.952,35
0808 10 20 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat1.4822.279,02
0808 10 20 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.4701.921,60
0808 10 50- - - Odmiany Granny Smith:t  
0808 10 50 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat1.4821.952,35
0808 10 50 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat7.5212.279,02
0808 10 50 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.4701.921,60
0808 10 90- - - Pozostałe:t  
0808 10 90 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat2.3002.279,02
0808 10 90 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat12.6422.279,02
0808 10 90 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat3.8321.921,60
1001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:t1.527.355 
1001 90- Pozostałe:   
1001 90 10 0- - Orkisz do siewut -
 - - Pozostały orkisz, pszenica zwykła i mieszanka żyta z pszenicą:   
1001 90 91- - - Ziarno pszenicy zwykłej i mieszanki żyta z pszenicą:t  
1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwykłejt 568,79
1001 90 91 9- - - - Mieszanki żyta z pszenicąt -
1001 90 99 0- - - Pozostałet -
1002 00 00 0Żytot208.300488,09
1003 00Jęczmień:t337.313 
1003 00 10 0- Nasionat -
1003 00 90 0- Pozostałyt 426,60
1004 00 00 0Owiest8.957564,95
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:t9.949 
 - Mąka pszenna:   
1101 00 11 0- - Z pszenicy durumt 1.495,00
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwykłej i orkiszat 1.495,00
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszennat 1.495,00
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:t  
1102 10 00 0- Mąka żytniat1.4214.611,84
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:t960 
1105 10 00 0- Mąka, grysik i pudert 2.282,86
1105 20 00 0- Płatki, grudki i granulki ziemniaczanet -
1107Słód palony lub nie:t  
1107 10- Nie palony:   
 - - Pozostałe:   
1107 10 99 0- - - Pozostałet134.051860,88
1108Skrobie; inulina:t  
 - Skrobie:   
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczanat7.1131.060,72
1205 00Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:t181.509 
1205 00 10 0- Siewnet -
1205 00 90 0- Pozostałet -
1210Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:t  
1210 10 00 0- Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie w formie granulekt42455,80
1210 20- Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:t  
1210 20 10 0- - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny: lupulinat259-
1210 20 90 0- - Pozostałet132-
1302Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych:t  
 - Soki i ekstrakty roślinne:   
1302 13 00 0- - Z chmielut154-
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:t84.104 
 - Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących:   
1701 12- - Cukier buraczany:t  
1701 12 10 0- - - Do rafinacjit 1.587,24
1701 12 90 0- - - Pozostałyt 2.079,17
 - Pozostały:   
1701 99- - Pozostały:t  
1701 99 10 0- - - Cukier białyt 2.040,74
1702Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:t38.009 
1702 30- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:t  
1702 30 10 0- - Izoglukozat 2.136,82
 - - Pozostałe:   
 - - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:   
1702 30 51 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub niet 2.309,76
1702 30 59 0- - - - Pozostałet 2.732,52
 - - - Pozostałe:   
1702 30 91 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub niet 8.624,14
1702 30 99 0- - - - Pozostałet 1.913,91
2002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:t  
2002 10- Pomidory, całe lub w kawałkach:t2.162 
2002 10 10 0- - Bez skórekt -
2002 10 90 0- - Pozostałet -
2002 90- Pozostałe:t24.425 
 - - O zawartości suchej masy poniżej 12%:   
2002 90 11- - - W bezpośrednich opakowaniach powyżej 1 kg:t  
2002 90 11 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kgt -
2002 90 11 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kgt -
2002 90 19 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kgt -
 - - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%:   
2002 90 31- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:t  
2002 90 31 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kgt -
2002 90 31 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kgt -
2002 90 39 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kgt -
 - - O zawartości suchej masy powyżej 30%:   
2002 90 91- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:t  
2002 90 91 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kgt -
2002 90 91 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kgt 3.055,34
2002 90 99 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kgt 3.055,34
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:t44.586 
2106 90- Pozostałe:t  
 - - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:   
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowet 11.233,67
 - - - Pozostałe:   
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstrynyt 5.618,76
 - - Pozostałe:   
2106 90 92 0- - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobit -
2106 90 98 0- - - Pozostałet -
3502Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:t  
 - Albumina jaja:   
3502 11- - Suszona:t  
3502 11 90 0- - - Pozostałat914.531,13

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142, 1143, 1144, 1145, 1146, 1147, 1148, 1149, 1150, 1151, 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233, 1234, 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247, 1248, 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1261, 1262, 1263, 1264, 1265, 1266, 1267

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2025
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt