Dziennik Ustaw 2003 Nr 30 poz. 250 - Cena progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1)

z dnia 12 lutego 2003 r.

w sprawie ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy

(Dz. U. z dnia 21 lutego 2003 r.)


Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 oraz z 1999 r. Nr 45. poz. 435) zarządza się, co następuje:


§ 1. Ustala się, do dnia 31 grudnia 2003 r., ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, które są określone w załączniku do rozporządzenia.

§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

________
1)   Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi kieruje działem administracji rządowej - rolnictwo, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 29 marca 2002 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (Dz. U. Nr 32, poz. 305).

ZAŁĄCZNIK

CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
 
 
KOD PCN
 
Nazwa towaru
Jednostka miaryCena progu w złotych za jednostkę miary
1234
0102Bydło żywe:  
0102 90- Pozostałe:  
 - - Gatunki domowe:  
 
- - - O masie przekraczającej 80 kg, ale
     nieprzekraczającej 160 kg:
  
0102 90 21 0- - - - Rzeźnet5.669,43
0102 90 29 0- - - - Pozostałet5.669,43
0103Trzoda chlewna żywa:  
 - Pozostałe:  
0103 91- - O masie mniejszej niż 50 kg:  
0103 91 10 0- - - Gatunki domowet5.092,07
0103 92- - O masie 50 kg lub większej:  
 - - - Gatunki domowe:  
0103 92 11 0
- - - - Maciory mające prosiaki co najmniej
       raz, o masie nie mniejszej niż 160
       kg
t16.038,00
0103 92 19 0- - - - Pozostałet4.017,52
0104Owce i kozy, żywe:  
0104 10- Owce:  
 - - Pozostałe:  
0104 10 30 0- - - Jagnięta (do jednego roku życia)t7.413,57
0104 10 80 0- - - Pozostałet7.413,57
0104 20- Kozy:  
0104 20 90 0- - Pozostałet23.976,81
0105Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunku Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:  
 - O masie nieprzekraczającej 185 g:  
0105 11- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:  
 
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z
     hodowli w drugim i trzecim pokoleniu:
  
0105 11 11 0- - - - Nioskit344.335,86
0105 11 19 0- - - - Pozostałet344.335,86
 - - - Pozostałe:  
0105 11 91 0- - - - Nioskit344.335,86
0105 11 99 0- - - - Pozostałet344.335,86
0105 12 00 0- - Indykit130.000,02
0105 19- - Pozostałe:  
0105 19 20 0- - - Gęsit130.000,02
0105 19 90 0- - - Kaczki i perliczkit582.379,88
 - Pozostałe:  
0105 92 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o
   masie nie większej niż 2.000 g
t3.231,66
0105 93 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o
   masie większej niż 2.000 g
t3.231,66
0105 99- - Pozostałe:  
0105 99 10 0- - - Kaczkit4.614,93
0105 99 20 0- - - Gęsit7.453,66
0105 99 30 0- - - Indykit5.926,04
0105 99 50 0- - - Perliczkit5.344,66
0201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:  
0201 10 00 0- Tusze i półtuszet7.966,88
0201 20- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:  
0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"t7.966,88
0201 20 30 0
- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub
   rozdzielone
t7.457,67
0201 20 50 0
- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub
   rozdzielone
t10.404,65
0201 20 90 0- - Pozostałet17.501,47
0201 30 00 0- Bez kościt22.421,12
0202Mięso wołowe mrożone:  
0202 10 00 0- Tusze i półtuszet9.261,95
0202 20- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:  
0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"t9.622,80
0202 20 30 0
- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub
   rozdzielone
t6.146,56
0202 20 50 0
- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub
   rozdzielone
t6.928,42
0202 20 90 0- - Pozostałet10.941,93
0202 30- Bez kości:  
0202 30 10 0
- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na
   maksymalnie pięć części, a każda
   ćwiartka stanowi pojedynczy blok;
   ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach,
   z których jeden zawiera ćwierć przednią
   całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć
   kawałków, a drugi ćwierć tylną, z
   wyłączeniem polędwicy, w jednym kawałku
t6.888,32
0202 30 50 0- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałkit10.332,48
0202 30 90 0- - Pozostałet11.940,29
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:  
 - Świeże lub chłodzone:  
0203 11- - Tusze i półtusze:  
0203 11 10 0- - - Ze świń domowycht4.983,81
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit7.329,37
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit8.383,86
0203 19- - Pozostałe:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit6.703,88
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit8.736,70
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit4.715,17
 - - - - Pozostałe:  
0203 19 55 0- - - - - Bez kościt8.520,19
 - Mrożone:  
0203 21- - Tusze i półtusze:  
0203 21 10 0- - - Ze świń domowycht4.498,66
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit7.160,97
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit6.796,10
0203 29- - Pozostałe:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit6.703,88
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit8.383,86
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit5.007,87
 - - - - Pozostałe:  
0203 29 55 0- - - - - Bez kościt8.828,92
0203 29 59 0- - - - - Pozostałet8.828,92
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu objętego pozycją 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:  
 - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:  
0207 11
- - Niecięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
  
0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i
     łapami, znane jako "kurczaki 83%"
t5.705,52
0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątróbkami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
t4.017,52
0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i
     żołądków, znane jako "kurczaki 65%"
     lub inaczej prezentowane
t5.152,21
0207 12- - Niecięte na kawałki, mrożone:  
0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątróbkami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
t3.961,39
0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, i bez szyj, serc, wątróbek i
     żołądków, znane jako "kurczaki 65%"
     lub inaczej prezentowane
t5.260,46
0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:  
 - - - Kawałki:  
0207 13 10 0- - - - Bez kościt13.624,28
 - - - - Z kośćmi:  
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit4.009,50
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit7.217,10
0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie
         z szyjami, kupry i końce skrzydeł
t3.207,60
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit9.105,57
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit6.339,02
0207 13 70 0- - - - - Pozostałet12.457,52
 - - - Podroby:  
0207 13 99 0- - - - Pozostałet4.009,50
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:  
 - - - Kawałki:  
0207 14 10 0- - - - Bez kościt13.371,68
 - - - - Z kośćmi:  
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit10.067,85
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit3.909,26
0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie
         z szyjami, kupry i końce skrzydeł
t3.207,60
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit9.450,39
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit6.371,10
0207 14 70 0- - - - - Pozostałet12.694,08
 - - - Podroby:  
0207 14 99 0- - - - Pozostałet5.749,62
 - Z indyków:  
0207 24
- - Niecięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
  
0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątróbkami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
t6.816,15
0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap i bez szyj, serc, wątróbek i
     żołądków, znane jako "indyki 73%" lub
     inaczej prezentowane
t10.023,75
0207 25- - Niecięte na kawałki, mrożone:  
0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątróbkami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
t7.124,88
0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i
     żołądków, znane jako "indyki 73%" lub
     inaczej prezentowane
t7.209,08
0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:  
 - - - Kawałki:  
0207 26 10 0- - - - Bez kościt13.592,21
 - - - - Z kośćmi:  
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit13.724,52
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami t4.089,69
0207 26 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie
         z szyjami, kupry i końce skrzydeł
t3.239,68
0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit11.222,59
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałkit5.729,58
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałet7.128,89
0207 26 80 0- - - - - Pozostałet8.019,00
 - - - Podroby:  
0207 26 99 0- - - - Pozostałet8.688,59
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:  
 - - - Kawałki:  
0207 27 10 0- - - - Bez kościt13.227,34
 - - - - Z kośćmi:  
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit13.544,09
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit4.089,69
0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie
         z szyjami, kupry i końce skrzydeł
t3.239,68
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit11.226,60
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałkit4.454,55
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałet6.924,41
0207 27 80 0- - - - - Pozostałet9.354,16
 - - - Podroby:  
0207 27 99 0- - - - Pozostałet5.264,47
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:  
0207 32
- - Niecięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
  
 - - - Kaczki:  
0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale
       niewypatroszone, z głowami i łapami,
       znane jako "kaczki 85%"
t6.367,09
0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
       łap, ale z szyjami, sercami,
       wątróbkami i żołądkami, znane jako
       "kaczki 70%"
t7.421,58
0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
       łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i
       żołądków, znane jako "kaczki 63%"
       lub inaczej prezentowane
t6.956,48
 - - - Gęsi:  
0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone
       z głowami i łapami, znane jako "gęsi
       82%"
t8.303,67
0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
       łap, z sercami i żołądkami lub bez
       serc i żołądków, znane jako "gęsi
       75%" lub inaczej prezentowane
t10.316,44
0207 32 90 0- - - Perliczkit6.944,45
0207 33- - Niecięte na kawałki, mrożone:  
 - - - Kaczki:  
0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
       łap, ale z szyjami, sercami,
       wątróbkami i żołądkami, znane jako
       "kaczki 70%"
t6.820,16
0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i
       łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i
       żołądków, znane jako "kaczki 63%"
       lub inaczej prezentowane
t6.731,95
 - - - Gęsi:  
0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone
       z głowami i łapami, znane jako "gęsi
       82%"
t8.019,00
0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
       łap, z sercami i żołądkami lub bez
       serc i żołądków, znane jako "gęsi
       75%" lub inaczej prezentowane
t9.951,58
0207 33 90 0- - - Perliczkit8.199,43
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:  
 - - - Kawałki:  
 - - - - Bez kości:  
0207 35 11 0- - - - - Z gęsit17.453,35
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt16.968,20
 - - - - Z kośćmi:  
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:  
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczekt4.009,50
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsit5.344,66
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczekt7.638,10
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit4.009,50
0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie
         z szyjami, kupry i końce skrzydeł
t3.139,44
 - - - - - Piersi i ich kawałki:  
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsit18.580,02
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt13.307,53
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsit12.417,42
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt6.583,60
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczet9.402,28
0207 35 79 0- - - - - Pozostałet20.047,50
 - - - Podroby:  
0207 35 99 0- - - - Pozostałet6.543,50
0207 36- - Pozostałe, mrożone:  
 - - - Kawałki:  
 - - - - Bez kości:  
0207 36 11 0- - - - - Z gęsit18.656,20
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt14.213,68
 - - - - Z kośćmi:  
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:  
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczekt4.009,50
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsit5.344,66
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczekt9.021,38
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit4.322,24
0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie
         z szyjami, kupry i końce skrzydeł
t3.251,70
 - - - - - Piersi i ich kawałki:  
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsit17.337,08
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt12.361,29
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsit12.417,42
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt6.655,77
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczet9.402,28
0207 36 79 0- - - - - Pozostałet20.047,50
 - - - Podroby:  
0207 36 90 0- - - - Pozostałet6.543,50
0401Mleko i śmietana, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:  
0401 10
- O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej
 1% masy:
  
0401 10 10 0
- - W bezpośrednich opakowaniach o
   zawartości netto nieprzekraczającej 2
   litrów
t1.503,56
0401 10 90 0- - Pozostałet1.034,45
0401 20
- O zawartości tłuszczu przekraczającej 1%
 masy, ale nieprzekraczającej 6% masy:
  
 - - Nieprzekraczającej 3% masy:  
0401 20 11 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej 2
     litrów
t1.647,90
0401 20 19 0- - - Pozostałet753,79
 - - Przekraczającej 3% masy:  
0401 20 91 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej 2
     litrów
t1.956,64
0401 20 99 0- - - Pozostałet797,89
0401 30
- O zawartości tłuszczu przekraczającej 6%
 masy:
  
 - - Nieprzekraczającej 21% masy:  
0401 30 11 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej 2
     litrów
t12.028,50
0401 30 19 0- - - Pozostałet10.023,75
 
- - Przekraczającej 21% masy, ale
   nieprzekraczającej 45% masy:
  
0401 30 31 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej 2
     litrów
t9.354,16
0401 30 39 0- - - Pozostałet9.290,01
 - - Przekraczającej 45% masy:  
0401 30 99 0- - - Pozostałet4.009,50
0402Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:  
0402 10
- W proszku, granulkach lub w innej stałej
 postaci, o zawartości tłuszczu
 nieprzekraczającej 1,5% masy:
  
 
- - Niezawierające dodatku cukru ani innego
   środka słodzącego:
  
0402 10 11 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2,5 kg
t5.292,54
0402 10 19 0- - - Pozostałet2.830,71
 - - Pozostałe:  
0402 10 91 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2,5 kg
t3.428,12
0402 10 99 0- - - Pozostałet6.683,84
 
- W proszku, granulkach lub w innej stałej
 postaci, o zawartości tłuszczu
 przekraczającej 1,5% masy:
  
0402 21
- - Niezawierające dodatku cukru ani innego
   środka słodzącego:
  
 
- - - O zawartości tłuszczu
     nieprzekraczającej 27% masy:
  
0402 21 11
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto nieprzekraczającej
       2,5 kg:
  
0402 21 11 1- - - - - Dla niemowlątt5.885,95
0402 21 11 9- - - - - Pozostałet5.885,95
 
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej
     27% masy:
  
0402 21 91
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto nieprzekraczającej
       2,5 kg:
  
0402 21 91 1- - - - - Dla niemowlątt7.441,63
0402 21 91 9- - - - - Pozostałet7.441,63
0402 21 99- - - - Pozostałe:  
0402 21 99 1- - - - - Dla niemowlątt5.950,10
0402 21 99 9- - - - - Pozostałet5.950,10
0402 29- - Pozostałe:  
 
- - - O zawartości tłuszczu
     nieprzekraczającej 27% masy:
  
0402 29 11 0
- - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w
       hermetycznie zamkniętych
       pojemnikach, o zawartości netto
       nieprzekraczającej 500 g i o
       zawartości tłuszczu przekraczającej
       10% masy
t16.054,04
 - - - - Pozostałe:  
0402 29 15 0
- - - - - W bezpośrednich opakowaniach o
         zawartości netto
         nieprzekraczającej 2,5 kg
t3.408,08
 - Pozostałe:  
0402 91
- - Niezawierające dodatku cukru ani innego
   środka słodzącego:
  
 
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej
     10% masy, ale nieprzekraczającej 45%
     masy:
  
0402 91 59 0- - - - Pozostałet5.661,41
 
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej
     45% masy:
  
0402 91 91 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto nieprzekraczającej
       2,5 kg
t4.009,50
0402 91 99 0- - - - Pozostałet3.007,13
0402 99- - Pozostałe:  
 
- - - O zawartości tłuszczu
     nieprzekraczającej 9,5% masy:
  
0402 99 11 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto nieprzekraczającej
       2,5 kg
t3.335,90
 
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej
     9,5% masy, ale nieprzekraczającej 45%
     masy:
  
0402 99 31 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto nieprzekraczającej
       2,5 kg
t16.038,00
0403Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:  
0403 10- Jogurt:  
 
- - Niearomatyzowany ani niezawierający
   dodatku owoców, orzechów lub kakao:
  
 
- - - Niezawierający dodatku cukru ani
     innego środka słodzącego, o
     zawartości tłuszczu:
  
0403 10 11 0- - - - Nieprzekraczającej 3% masyt4.687,11
0403 10 13 0
- - - - Przekraczającej 3% masy, ale
       nieprzekraczającej 6% masy
t6.816,15
0403 10 19 0- - - - Przekraczającej 6% masyt6.996,58
 - - - Pozostały, o zawartości tłuszczu:  
0403 10 31 0- - - - Nieprzekraczającej 3% masyt3.740,86
0403 10 33 0
- - - - Przekraczającej 3% masy, ale
       nieprzekraczającej 6% masy
t3.644,64
0403 10 39 0- - - - Przekraczającej 6% masyt3.644,64
 
- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek
   owoców, orzechów lub kakao:
  
 
- - - W proszku, granulkach lub w innej
     stałej postaci, o zawartości tłuszczu
     mlecznego:
  
0403 10 51 0- - - - Nieprzekraczającej 1,5% masyt10.023,75
0403 10 53 0
- - - - Przekraczającej 1,5% masy, ale
       nieprzekraczającej 27% masy
t5.861,89
0403 10 59 0- - - - Przekraczającej 27% masyt14.033,25
 
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu
     mlecznego:
  
0403 10 91 0- - - - Nieprzekraczającej 3% masyt5.725,57
0403 10 93 0
- - - - Przekraczającej 3% masy, ale
       nieprzekraczającej 6% masy
t6.130,53
0403 10 99 0- - - - Przekraczającej 6% masyt5.613,30
0403 90- Pozostałe:  
 
- - Niearomatyzowane ani niezawierające
   dodatku owoców, orzechów lub kakao:
  
 
- - - W proszku, granulkach lub w innej
     stałej postaci:
  
 
- - - - Niezawierające dodatku cukru ani
       innego środka słodzącego, o
       zawartości tłuszczu:
  
0403 90 11 0- - - - - Nieprzekraczającej 1,5% masyt2.505,94
0403 90 13 0
- - - - - Przekraczającej 1,5% masy, ale
         nieprzekraczającej 27% masy
t7.397,53
0403 90 19 0- - - - - Przekraczającej 27% masyt6.912,38
 - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu:  
0403 90 33 0
- - - - - Przekraczającej 1,5% masy, ale
         nieprzekraczającej 27% masy
t7.016,63
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - Niezawierające dodatku cukru ani
       innego środka słodzącego o
       zawartości tłuszczu:
  
0403 90 51 0- - - - - Nieprzekraczającej 3% masyt6.683,84
0403 90 53 0
- - - - - Przekraczającej 3% masy, ale
         nieprzekraczającej 6% masy
t6.415,20
0403 90 59 0- - - - - Przekraczającej 6% masyt2.004,75
 - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu:  
0403 90 61 0- - - - - Nieprzekraczającej 3% masyt4.009,50
0403 90 63 0
- - - - - Przekraczającej 3% masy, ale
         nieprzekraczającej 6% masy
t4.009,50
0403 90 69 0- - - - - Przekraczającej 6% masyt4.009,50
 
- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek
   owoców, orzechów lub kakao:
  
 
- - - W proszku, granulkach lub innej stałej
     postaci, o zawartości tłuszczu
     mlecznego:
  
0403 90 71 0- - - - Nieprzekraczającej 1,5% masyt23.054,63
0403 90 73 0
- - - - Przekraczającej 1,5% masy, ale
       nieprzekraczającej 27% masy
t9.261,95
 
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu
     mlecznego:
  
0403 90 91 0- - - - Nieprzekraczającej 3% masyt5.489,01
0403 90 93 0
- - - - Przekraczającej 3% masy, ale
       nieprzekraczającej 6% masy
t5.168,25
0403 90 99 0- - - - Przekraczającej 6% masyt5.553,16
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania:  
0405 10- Masło:  
 
- - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej
   85% masy:
  
 - - - Masło naturalne:  
0405 10 11 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto nieprzekraczającej
       1 kg
t9.955,59
0405 10 19 0- - - - Pozostałet9.955,59
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzanet9.955,59
0405 10 50 0- - - Masło z serwatkit9.955,59
0405 10 90 0- - Pozostałet9.955,59
0405 20- Produkty mleczarskie do smarowania:  
0405 20 10 0
- - O zawartości tłuszczu 39% masy i
   większej, ale mniejszej niż 60% masy
t7.445,64
0405 20 30 0
- - O zawartości tłuszczu 60% masy i
   większej, ale nieprzekraczającej 75%
   masy
t7.445,64
0405 20 90 0
- - O zawartości tłuszczu większej niż 75%
   masy, ale mniejszej niż 80% masy
t7.445,64
0405 90- Pozostałe:  
0405 90 10 0
- - O zawartości tłuszczu 99,3% masy i
   większej oraz o zawartości wody
   nieprzekraczającej 0,5% masy
t7.445,64
0405 90 90 0- - Pozostałet7.445,64
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:mln szt. 
 - Drobiu:  
 - - Wylęgowe:  
0407 00 11- - - Indycze lub gęsie:  
0407 00 11 1- - - - Indycze 4.690.613,81
0407 00 11 9- - - - Gęsie 4.690.613,81
0407 00 19 0- - - Pozostałe 1.788.878,52
0407 00 30 0- - Pozostałe 109.419,26
0408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego:  
 - Żółtka jaj:  
0408 11- - Suszone:  
0408 11 80 0- - - Pozostałet13.764,61
0408 19- - Pozostałe:  
 - - - Pozostałe:  
0408 19 81 0- - - - Ciekłet2.790,61
0408 19 89 0- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymit4.486,63
 - Pozostałe:  
0408 91- - Suszone:  
0408 91 80 0- - - Pozostałet10.881,78
0408 99- - Pozostałe:  
0408 99 80 0- - - Pozostałet2.393,67
0409 00 00 0Miód naturalnyt3.544,40
0603Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:  
0603 10- Świeże:  
0603 10 10- - Róże:  
0603 10 10 1- - - Od 1 czerwca do 31 październikaszt.0,40
0603 10 10 9- - - Od 1 listopada do 31 majaszt.0,68
0603 10 50- - Chryzantemy:  
0603 10 50 1- - - Od 1 czerwca do 31 październikaszt.0,68
0603 10 50 9- - - Od 1 listopada do 31 majaszt.1,01
0702 00 00Pomidory, świeże lub chłodzone:  
0702 00 00 1- Od 1 stycznia do 31 marcat2.766,56
0702 00 00 2- Od 1 do 30 kwietniat2.766,56
0702 00 00 3- Od 1 do 14 majat2.766,56
0702 00 00 5- Od 15 do 31 majat2.421,74
0702 00 00 7- Od 1 czerwca do 30 wrześniat2.421,74
0702 00 00 8- Od 1 do 31 październikat2.421,74
0702 00 00 9- Od 1 listopada do 31 grudniat2.421,74
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:  
0707 00 05- Ogórki:  
0707 00 05 1- - Od 1 stycznia do końca lutegot2.734,48
0707 00 05 3- - Od 1 marca do 30 kwietniat2.734,48
0707 00 05 5- - Od 1 do 15 majat2.734,48
0707 00 05 6- - Od 16 maja do 30 wrześniat1.162,76
0707 00 05 7- - Od 1 do 31 październikat1.162,76
0707 00 05 8- - Od 1 do 10 listopadat2.734,48
0707 00 05 9- - Od 11 listopada do 31 grudniat2.734,48
0712Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone:  
0712 90- Pozostałe warzywa; mieszanki warzyw:  
 
- - Kukurydza cukrowa (Zea mays var.
   saccharata):
  
0712 90 19 0- - - Pozostałet15.127,84
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:  
0808 10- Jabłka:  
 - - Pozostałe:  
0808 10 20- - - Odmiany Golden Delicious:  
0808 10 20 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat2.036,83
0808 10 20 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat2.377,63
0808 10 20 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.004,75
0808 10 50- - - Odmiany Granny Smith:  
0808 10 50 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat2.036,83
0808 10 50 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat2.377,63
0808 10 50 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.004,75
0808 10 90- - - Pozostałe:  
0808 10 90 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat2.377,63
0808 10 90 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat2.377,63
0808 10 90 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.004,75
0809Morele, wiśnie, brzoskwinie (włącznie z nektarynami), śliwki i owoce tarniny, świeże:  
0809 20- Wiśnie i czereśnie:  
0809 20 05- - Wiśnie (Prunus cerasus):  
0809 20 05 1- - - Od 1 stycznia do 31 majat2.874,81
0809 20 05 5- - - Od 1 czerwca do 15 lipcat2.509,95
0809 20 05 9- - - Od 16 lipca do 31 grudniat2.874,81
0809 20 95 0- - Pozostałet2.874,81
0809 40- Śliwki i owoce tarniny:  
0809 40 05- - Śliwki:  
0809 40 05 5- - - Od 1 lipca do 30 wrześniat1.599,79
1001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):  
1001 90- Pozostałe:  
 
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i
   mieszanka żyta z pszenicą (meslin):
  
1001 90 91
- - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki
     żyta z pszenicą (meslin):
  
1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwyczajnejt593,41
1002 00 00 0Żytot509,21
1003 00Jęczmień:  
1003 00 90 0- Pozostałyt445,05
1004 00 00 0Owiest589,40
1008Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża:  
1008 10 00 0- Grykat801,90
1008 20 00 0- Prosot697,65
1008 90- Pozostałe zboża:  
1008 90 10 0- - Pszenżyto (Triticale)t2.505,94
1008 90 90 0- - Pozostałet3.704,78
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:  
 - Mąka pszenna:  
1101 00 11 0- - Z pszenicy durumt1.559,70
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwyczajnej i orkiszat1.559,70
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszennat1.559,70
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:  
1102 10 00 0- Mąka żytniat4.811,40
1103Kasze, mączki i granulki zbożowe:  
 - Kasze i mączki:  
1103 11- - Z pszenicy:  
1103 11 10 0- - - Z pszenicy durumt1.343,18
1103 11 90 0- - - Z pszenicy zwyczajnej i orkiszat1.720,08
1103 13- - Z kukurydzy:  
1103 13 90 0- - - Pozostałet1.780,22
1103 19- - Z pozostałych zbóż:  
1103 19 40 0- - - Z owsat617,46
1103 19 50 0- - - Z ryżut1.327,14
1103 19 90 0- - - Pozostałet3.873,18
1103 20- Granulki:  
1103 20 30 0- - Z owsat2.004,75
1103 20 40 0- - Z kukurydzyt1.078,56
1103 20 60 0- - Z pszenicyt10.023,75
1103 20 90 0- - Pozostałet14.702,84
1105Mąka, mączka, proszek, płatki i granulki ziemniaczane:  
1105 10 00 0- Mąka, mączka i proszekt2.381,64
1107Słód, nawet palony:  
1107 10- Niepalony:  
 - - Pozostałe:  
1107 10 99 0- - - Pozostałet898,13
1108Skrobie; inulina:  
 - Skrobie:  
1108 12 00 0- - Skrobia kukurydzianat2.177,16
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczanat1.106,62
1210Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:  
1210 10 00 0
- Szyszki chmielowe, niemielone,
 niesproszkowane ani nie w formie granulek
t477,13
1517Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje objęte pozycją 1516:  
1517 10
- Margaryna, z wyłączeniem margaryny
 płynnej:
  
1517 10 10 0
- - Zawierająca więcej niż 10%, ale nie
   więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka
t29.746,48
1517 90- Pozostałe:  
1517 90 10 0
- - Zawierające więcej niż 10%, ale nie
   więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka
t44.104,50
1601 00Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe na bazie tych wyrobów:  
 - Pozostałe:  
1601 00 91 0
- - Kiełbasy, suche lub do smarowania,
   niegotowane
t19.907,17
1601 00 99 0- - Pozostałet12.036,52
1602Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:  
 - Z wieprzowiny:  
1602 41- - Szynki i ich części:  
1602 41 10 0- - - Ze świń domowycht15.600,96
1602 42- - Łopatki i ich części:  
1602 42 10 0- - - Ze świń domowycht11.447,12
1602 49- - Pozostałe, włącznie z mieszankami:  
 - - - Ze świń domowych:  
 
- - - - Zawierające 80% masy lub więcej
       mięsa lub dowolnego rodzaju
       podrobów, włącznie z tłuszczami
       dowolnego rodzaju i pochodzenia:
  
1602 49 11 0
- - - - - Schaby (z wyłączeniem karkowych) i
         ich części, włącznie z mieszankami
         schabów lub szynek
t18.439,69
1602 49 13 0
- - - - - Karki i ich części, włącznie z
         mieszankami obojczyków i łopatek
t7.197,05
1602 49 19 0- - - - - Pozostałet7.036,67
1602 49 30 0
- - - - Zawierające 40% masy lub więcej, ale
       mniej niż 80% masy mięsa lub
       dowolnego rodzaju podrobów, włącznie
       z tłuszczami dowolnego rodzaju i
       pochodzenia
t8.051,08
1602 49 50 0
- - - - Zawierające mniej niż 40% masy mięsa
       lub dowolnego rodzaju podrobów,
       włącznie z tłuszczami dowolnego
       rodzaju i pochodzenia
t10.320,45
1602 50- Z wołowiny:  
1602 50 10 0
- - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa
   lub podrobów z niegotowanym mięsem lub
   podrobami
t43.054,01
1602 90
- Pozostałe, włącznie z przetworami z krwi
 dowolnych zwierząt:
  
 - - Pozostałe:  
 - - - Pozostałe:  
1602 90 51 0
- - - - Zawierające mięso lub podroby
       ze świń domowych
t11.298,77
 - - - - Pozostałe:  
 
- - - - - Zawierające mięso wołowe lub
         podroby:
  
1602 90 61 0
- - - - - - Niegotowane; mieszanki
           gotowanego mięsa lub podrobów z
           niegotowanym mięsem lub
           podrobami
t53.727,30
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:  
 
- Cukier surowy niezawierający dodatku
 środków aromatyzujących ani barwiących:
  
1701 12- - Cukier buraczany:  
1701 12 10 0- - - Do rafinacjit1.655,92
1701 12 90 0- - - Pozostałyt2.169,14
 - Pozostały:  
1701 99- - Pozostały:  
1701 99 10 0- - - Cukier białyt2.129,04
1702Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel:  
1702 30
- Glukoza i syrop glukozowy niezawierające
 fruktozy lub zawierające w stanie suchym
 mniej niż 20% masy fruktozy:
  
1702 30 10 0- - Izoglukozat2.229,28
 - - Pozostałe:  
 
- - - Zawierające w stanie suchym 99% masy
     lub więcej glukozy:
  
1702 30 51 0
- - - - W postaci białego, krystalicznego
       proszku, nawet aglomerowanego
t2.409,71
1702 30 59 0- - - - Pozostałet2.850,75
 - - - Pozostałe:  
1702 30 91 0
- - - - W postaci białego, krystalicznego
       proszku, nawet aglomerowanego
t8.997,32
1702 30 99 0- - - - Pozostałet1.996,73
1702 40
- Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w
 stanie suchym co najmniej 20% masy, ale
 mniej niż 50% masy fruktozy, z wyłączeniem
 cukru inwertowanego:
  
1702 40 10 0- - Izoglukozat2.229,28
1702 40 90 0- - Pozostałet7.485,74
1702 60
- Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy,
 zawierające w stanie suchym więcej niż 50%
 masy fruktozy, z wyłączeniem cukru
 inwertowanego:
  
1702 60 10 0- - Izoglukozat2.229,28
1702 60 80 0- - Syrop inulinowyt2.874,81
1702 60 95 0- - Pozostałet2.874,81
1702 90
- Pozostałe, włącznie z cukrem inwertowanym
 i innymi cukrami oraz mieszankami syropów
 cukrowych, zawierającymi w stanie suchym
 50% masy fruktozy:
  
1702 90 30 0- - Izoglukozat11.399,01
1702 90 50 0- - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowyt5.436,88
2002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:  
2002 10- Pomidory, całe lub w kawałkach:  
2002 10 10 0- - Bez skórekt1.950,62
2002 10 90 0- - Pozostałet2.059,68
2002 90- Pozostałe:  
 
- - O zawartości suchej masy mniejszej niż
   12% masy:
  
2002 90 19 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     1 kg
t2.287,02
 
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej
   niż 12% masy, ale nie większej niż 30%
   masy:
  
2002 90 31
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto przekraczającej 1 kg:
  
2002 90 31 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto przekraczającej
       1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg
t3.439,35
2002 90 31 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto przekraczającej
       199 kg
t2.912,50
2002 90 39 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     1 kg
t4.099,71
 
- - O zawartości suchej masy większej niż
   30% masy:
  
2002 90 91
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto przekraczającej 1 kg:
  
2002 90 91 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto przekraczającej
       1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg
t2.955,40
2002 90 91 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto przekraczającej
       199 kg
t3.187,55
2002 90 99 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     1 kg
t3.187,55
2106Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:  
2106 90- Pozostałe:  
 
- - Aromatyzowane lub barwione syropy
   cukrowe:
  
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowet11.719,77
 - - - Pozostałe:  
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstrynyt5.861,89
2106 90 59 0- - - - Pozostałet8.271,60
2302Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:  
2302 10- Kukurydziane:  
2302 10 10 0
- - O zawartości skrobi nieprzekraczającej
   35% masy
t196,47
2302 10 90 0- - Pozostałet545,29
2302 20- Ryżowe:  
2302 20 10 0
- - O zawartości skrobi nieprzekraczającej
   35% masy
t384,91
2302 20 90 0- - Pozostałet449,06
2302 30- Pszenne:  
2302 30 10 0
- - O zawartości skrobi nieprzekraczającej
   28% masy, których przesiew przez sito o
   oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy
   całości lub alternatywnie część, która
   przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy
   lub więcej popiołu w przeliczeniu na
   suchy produkt
t384,91
2302 30 90 0- - Pozostałet489,16
2302 40- Z pozostałych zbóż:  
2302 40 10 0
- - O zawartości skrobi nieprzekraczającej
   28% masy, których przesiew przez sito o
   oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy
   całości lub alternatywnie część, która
   przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy
   lub więcej popiołu w przeliczeniu na
   suchy produkt
t425,01
2302 40 90 0- - Pozostałet525,24
2309Preparaty w rodzaju stosowanych do karmienia zwierząt:  
2309 10
- Karma dla psów lub kotów, pakowana do
 sprzedaży detalicznej:
  
 
- - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop
   glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z
   maltodekstryny, objęte podpozycjami od
   1702 30 51 0 do 1702 30 99 0,
   1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i
   2106 90 55 0 lub produkty mleczne:
  
 
- - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop
     glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z
     maltodekstryny:
  
 
- - - - Niezawierająca skrobi lub
       zawierająca 10% masy lub mniej
       skrobi:
  
2309 10 11 0
- - - - - Niezawierająca produktów mlecznych
         lub zawierająca tych produktów
         mniej niż 10% masy
t8.271,60
2309 10 13 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 10%
         masy, ale mniej niż 50% masy
         produktów mlecznych
t12.666,01
2309 10 19 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 75% masy
         produktów mlecznych
t7.349,41
 
- - - - Zawierająca więcej niż 10% masy, ale
       nie więcej niż 30% masy skrobi:
  
2309 10 31 0
- - - - - Niezawierająca produktów mlecznych
         lub zawierająca tych produktów
         mniej niż 10% masy
t6.523,46
2309 10 33 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 10%
         masy, ale mniej niż 50% masy
         produktów mlecznych
t7.068,75
2309 10 39 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 50% masy
         produktów mlecznych
t10.308,42
 
- - - - Zawierająca więcej niż 30% masy
       skrobi:
  
2309 10 51 0
- - - - - Niezawierająca produktów mlecznych
         lub zawierająca tych produktów
         mniej niż 10% masy
t3.925,30
2309 10 70 0
- - - Niezawierająca skrobi, glukozy, syropu
     glukozowego, maltodekstryny lub syropu
     z maltodekstryny, ale zawierająca
     produkty mleczne
t4.009,50
2309 90- Pozostałe:  
 - - Pozostałe, włącznie z przedmieszkami:  
 
- - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop
     glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z
     maltodekstryny objęte podpozycjami od
     1702 30 51 0 do 1702 30 99 0,
     1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i
     2106 90 55 0 lub produkty mleczne:
  
 
- - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop
       glukozowy, maltodekstrynę lub syrop
       z maltodekstryny:
  
 
- - - - - Niezawierające skrobi lub
         zawierające 10% masy lub mniej
         skrobi:
  
2309 90 31
- - - - - - Niezawierające produktów
           mlecznych lub zawierające tych
           produktów mniej niż 10% masy:
t11.098,30
2309 90 31 1- - - - - - - Przedmieszki  
2309 90 31 9- - - - - - - Pozostałe  
2309 90 33 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 10%
           masy, ale mniej niż 50% masy
           produktów mlecznych
t6.503,41
2309 90 35 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 50%
           masy, ale mniej niż 75% masy
           produktów mlecznych
t8.961,23
 
- - - - - Zawierające więcej niż 10% masy,
         ale nie więcej niż 30% masy
         skrobi:
  
2309 90 41
- - - - - - Niezawierające produktów
           mlecznych lub zawierające tych
           produktów mniej niż 10% masy:
t8.147,30
2309 90 41 1- - - - - - - Przedmieszki  
2309 90 41 9- - - - - - - Pozostałe  
2309 90 43 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 10%
           masy, ale mniej niż 50% masy
           produktów mlecznych
t6.603,65
 
- - - - - Zawierające więcej niż 30% masy
         skrobi:
  
2309 90 51
- - - - - - Niezawierające produktów
           mlecznych lub zawierające tych
           produktów mniej niż 10% masy:
t7.052,71
2309 90 51 1- - - - - - - Przedmieszki  
2309 90 51 9- - - - - - - Pozostałe  
2309 90 70 0
- - - - Niezawierające skrobi, glukozy,
       syropu glukozowego, maltodekstryny
       lub syropu z maltodekstryny, ale
       zawierające produkty mleczne
t7.838,57
3502Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej białek z serwatki, zawierające więcej niż 80% masy białka serwatki, w przeliczeniu na suchą masę), albuminiany i pozostałe pochodne albumin:  
 - Albumina jaja:  
3502 11- - Suszona:  
3502 11 90 0- - - Pozostałat4.727,20
3505Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub pozostałych skrobiach modyfikowanych:  
3505 10
- Dekstryny i pozostałe skrobie
 modyfikowane:
  
3505 10 10 0- - Dekstrynyt5.629,34
 - - Pozostałe skrobie modyfikowane:  
3505 10 90 0- - - Pozostałet4.727,20
3505 20- Kleje:  
3505 20 10 0
- - Zawierające mniej niż 25% masy skrobi
   lub dekstryn, lub pozostałych
   modyfikowanych skrobi
t3.760,91
3505 20 30 0
- - Zawierające 25% masy lub więcej, ale
   mniej niż 55% masy skrobi lub dekstryn,
   lub pozostałych modyfikowanych skrobi
t5.537,12
3505 20 50 0
- - Zawierające 55% masy lub więcej, ale
   mniej niż 80% masy skrobi lub dekstryn,
   lub pozostałych modyfikowanych skrobi
t4.222,00
3505 20 90 0
- - Zawierające 80% masy lub więcej skrobi
   lub dekstryn, lub pozostałych
   modyfikowanych skrobi
t3.941,34

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2025
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt