Dziennik Ustaw 1999 Nr 63 poz. 723 - Określenie wielkości progowych dla niektórych towarów rolnych przywożonych z zagranicy


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ

z dnia 15 lipca 1999 r.

w sprawie określenia wielkości progowych dla niektórych towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

(Dz. U. z dnia 30 lipca 1999 r.)



Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 1 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 oraz z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:

§ 1. Ustala się do dnia 31 grudnia 1999 r. wielkości progowe dla niektórych towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.

§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

WIELKOŚCI PROGOWE DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
 
KOD PCNNAZWA TOWARU
Jedn.
miary
Wielkości progowe
1234
0105Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gasi, indyki i perliczki:mln szt.38
 - O masie nie przekraczającej 185 g:  
0105 11- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:  
 
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w
     drugim i trzecim pokoleniu:
  
0105 11 11 0- - - - Nioski  
0105 11 19 0- - - - Pozostałe  
 - - - Pozostałe:  
0105 11 91 0- - - - Nioski  
0105 11 99 0- - - - Pozostałe  
0105 12 00 0- - Indyki  
0105 19- - Pozostałe:  
0105 19 20 0- - - Gęsi  
0105 19 90 0- - - Kaczki i perliczki  
 - Pozostałe:  
0105 92 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie
   przekraczającej 2.000g
  
0105 93 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie
   powyżej 2.000g
  
0105 99- - Pozostałe:  
0105 99 10 0- - - Kaczki  
0105 99 20 0- - - Gęsi  
0105 99 30 0- - - Indyki  
0105 99 50 0- - - Perliczki  
0201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:t849
0201 10 00 0- Tusze i półtusze  
0201 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:  
0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"  
0201 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone  
0201 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone  
0201 20 90 0- - Pozostałe  
0201 30 00 0- Bez kości  
0202Mięso wołowe mrożone:t12.079
0202 10 00 0- Tusze i półtusze  
0202 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:  
0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"  
0202 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone  
0202 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone  
0202 20 90 0- - Pozostałe  
0202 30- Bez kości:  
0202 30 10 0
- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na
   maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi
   pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch
   blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią
   całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków,
   a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez
   polędwicy
  
0202 30 50 0- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki  
0202 30 90 0- - Pozostałe  
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:t50.716
 - Świeże lub chłodzone:  
0203 11- - Tusze i półtusze:  
0203 11 10 0- - - Ze świń domowych  
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki  
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki  
0203 19- - Pozostałe:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki  
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi` 
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki  
 - - - Pozostałe:  
0203 19 55 0- - - - - Bez kości  
0203 19 59 0- - - - - Pozostałe  
 - Mrożone:  
0203 21- - Tusze i półtusze:  
0203 21 10 0- - - Ze świni domowych  
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki  
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki  
0203 29- - Pozostałe:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki  
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi  
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki  
 - - - - Pozostałe:  
0203 29 55 0- - - - - Bez kości  
0203 29 59 0- - - - - Pozostałe  
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świece, chłodzone lub mrożone:t64.121
 - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:  
0207 11- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:  
0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane
     jako "kurczaki 83%"
  
0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
     szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane
     jako "kurczaki 70%"
  
0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz
     bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako
     "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane
  
0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:  
0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
     szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane
     jako "kurczaki 70%"
  
0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez
     szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako
     "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane
  
0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:  
 - - - Kawałki:  
0207 13 10 0- - - - Bez kości  
 - - - - Z kośćmi:  
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki  
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez  
0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z
         szyjami, kupry i końce skrzydeł
  
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki  
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki  
0207 13 70 0- - - - - Pozostałe  
 - - - Podroby:  
0207 13 91 0- - - - Wątroby  
0207 13 99 0- - - - Pozostałe  
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:  
 - - - Kawałki:  
0207 14 10 0- - - - Bez kości  
 - - - - Z kośćmi:  
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki  
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez  
0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z
         szyjami, kupry i końce skrzydeł
  
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki  
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki  
0207 14 70 0- - - - - Pozostałe  
 - - - Podroby:  
0207 14 91 0- - - - Wątroby  
0207 14 99 0- - - - Pozostałe  
 - Z indyków:  
6207 24- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:  
0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
     szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane
     jako "indyki 80%"
  
0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez
     szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako
     "indyki 73%" lub inaczej prezentowane
  
0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:  
0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z
     szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane
     jako "indyki 80%"
  
0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz
     bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako
     "indyki 73%" lub inaczej prezentowane
  
0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:  
 - - - Kawałki:  
0207 26 10 0- - - - Bez kości  
 - - - - Z kośćmi:  
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki  
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez  
0207 26 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z
         szyjami, kupry i końce skrzydeł
  
0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki  
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki  
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałe  
0207 26 80 0- - - - - Pozostałe  
 - - - Podroby:  
0207 26 91 0- - - - Wątroby  
0207 26 99 0- - - - Pozostałe  
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:  
 - - - Kawałki:  
0207 27 10 0- - - - Bez kości  
 - - - - Z kośćmi:  
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki  
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez  
0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z
         szyjami, kupry i końce skrzydeł
  
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki  
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki  
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe  
0207 27 80 0- - - - - Pozostałe  
 - - - Podroby:  
0207 27 91 0- - - - Wątroby  
0207 27 99 0- - - - Pozostałe  
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:  
0207 32- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:  
 - - - Kaczki:  
0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie
       wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako
       "kaczki 85%"
  
0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
       z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami,
       znane jako "kaczki 70%"
  
0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz
       bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane
       jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane
  
 - - - Gęsi:  
0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z
       głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"
  
0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z
       sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków,
       znane jako "gęsi 75%" lub inaczej
       prezentowane
  
0207 32 90 0- - - Perliczki  
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:  
 - - - Kaczki:  
0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale
       z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami,
       znane jako "kaczki 70%"
  
0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz
       bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako
       "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane
  
 - - - Gęsi:  
0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z
       głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"
  
0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z
       sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków,
       znane jako "gęsi 75%" lub inaczej
       prezentowane
  
0207 33 90 0- - - Perliczki  
0207 34- - Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone:  
0207 34 10 o- - - Z gęsi  
0207 34 90 0- - - Z kaczek  
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:  
 - - - Kawałki:  
 - - - - Bez kości:  
0207 35 11 0- - - - - Z gęsi  
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek  
 - - - - Z kośćmi:  
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:  
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek  
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi  
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek  
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez  
0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z
         szyjami, kupry i końce skrzydeł
  
 - - - - - Piersi i ich kawałki:  
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi  
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek  
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi  
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek  
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze  
0207 35 79 0- - - - - Pozostałe  
 - - - Podroby:  
0207 35 91 0- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby  
0207 35 99 0- - - - Pozostałe  
0207 36- - Pozostałe, mrożone:  
 - - - Kawałki:  
 - - - - Bez kości:  
0207 36 11 0- - - - - Z gęsi  
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek  
 - - - - Z kośćmi:  
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:  
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek  
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsi  
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek  
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez  
0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z
         szyjami, kupry i końce skrzydeł
  
 - - - - - Piersi i ich kawałki:  
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi  
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek  
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi  
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek  
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze  
0207 36 79 0- - - - - Pozostałe  
 - - - Podroby:  
 - - - - Wątroby:  
0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie  
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kacze  
0207 36 89 0- - - - - Pozostałe  
0207 36 90 0- - - - Pozostałe  
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:t2.644
0405 10- Masło:  
 
- - 0 zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej
   85%:
  
 - - - Masło naturalne:  
0405 10 11 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości
       netto nie przekraczającej 1 kg
  
0405 10 19 0- - - - Pozostałe  
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzane  
0405 10 50 0- - - Masło z serwatki  
0405 10 90 0- - Pozostałe  
0405 20- Masło o obniżonej zawartości tłuszczu:  
0405 20 10 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale
   poniżej 60%
  
0405 20 30 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale
   poniżej 75%
  
0405 20 90 0
- - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale
   nie przekraczającej 80%
  
0405 90- Pozostałe:  
0405 90 10 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz
   o zawartości wody w masie poniżej 0,5%
  
0405 90 90 0- - Pozostałe  
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świece, konserwowane albo gotowane:  
 - Drobiu:  
0407 00 30 0- - Pozostałemln szt.106
0408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:  
 - Żółtka jaj:  
0408 11- - Suszone:  
0408 11 80 0- - - Pozostałet444
0408 19- - Pozostałe:  
 - - - Pozostałe:  
0408 19 81 0- - - - Ciekłet577
0408 19 89 0- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymit6
 - Pozostałe:  
0408 91- - Suszone:  
0408 91 80 0- - - Pozostałet280
0408 99- - Pozostałe:  
0408 99 80 0- - - Pozostałet131
0409 00 00 0Miód naturalnyt1.706
0504 00 00Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:  
0504 00 00 1- Żołądki drobiowet125
0603Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:  
0603 10- Świeże:  
 - - Od 1 czerwca do 31 października:  
0803 10 11 0- - - Różet1.520
0603 10 13 0- - - Goździkit146
0603 10 25 0- - - Chryzantemyt1.569
 - - Od 1 listopada do 31 maja:  
0603 10 51 0- - - Różet2.416
0803 10 53 0- - - Goździkit548
0603 10 65 0- - - Chryzantemyt995
0702 00 00Pomidory, świeże lub chłodzone:t64.494
0702 00 00 1- Od 1 stycznia do 31 marca  
0702 00 00 2- Od 1 do 30 kwietnia  
0702 00 00 3- Od 1 do 14 maja  
0702 00 00 5- Od 15 do 31 maja  
0702 00 00 7- Od 1 czerwca do 30 września  
0702 00 00 8- Od 1 do 31 października  
0702 00 00 9- Od 1 listopada do 31 grudnia  
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:  
0707 00 05- Ogórki:t4090
0707 00 05 1- - Od 1 stycznia do końca lutego  
0707 00 05 3- - Od 1 marca do 30 kwietnia  
0707 00 05 5- - Od 1 do 15 maja  
0707 00 05 6- - Od 16 maja do 30 września  
0707 00 05 7- - Od 1 do 31 października  
0707 00 05 8- - Od 1 do 10 listopada  
0707 00 05 9- - Od 11 listopada do 31 grudnia  
0707 00 90 0- Korniszonyt14,9
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:  
0808 10- Jabłka:t23.161
0808 10 10 0
- - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15
   grudnia
  
 - - Pozostałe:  
0808 10 20- - - Odmiany Golden Delicious:  
0808 10 20 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marca  
0808 10 20 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca  
0808 10 20 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia  
0808 10 50- - - Odmiany Granny Smith:  
0808 10 50 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marca  
0808 10 50 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca  
0808 10 50 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia  
0808 10 90- - - Pozostałe:  
0808 10 90 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marca  
0808 10 90 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca  
0808 10 90 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia  
1001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):t1.414.222
1001 90- Pozostałe:  
1001 90 10 0- - Orkisz do siewu  
 
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka
   żyta z pszenicą (meslin):
  
1001 90 91
- - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z
     pszenicą (meslin):
  
1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej  
1001 90 91 9- - - - Mieszanki żyta z pszenicą (meslin)  
1001 90 99 0- - - Pozostałe  
1002 00 00 0Żytot84.152
1003 00Jęczmień:t386.978
1003 00 10 0- Nasiona  
1003 00 90 0- Pozostały  
1004 00 00 0Owiest531
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:t11.911
 - Mąka pszenna:  
1101 00 11 0- - Z pszenicy durum  
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza  
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszenna  
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:t32
1102 10 00 0- Mąka żytnia  
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:t1.203
1105 10 00 0- Mąka, grysik i puder  
1108 20 00 0- Płatki, grudki i granulki ziemniaczane  
1107Słód palony lub nie:t149.432
1107 10- Nie palony:  
 - - Pozostałe:  
1107 10 99 0- - - Pozostałe  
1108Skrobie; inulina:  
 - Skrobie:  
1108 12 00 o- - Skrobia kukurydzianat24.018
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczanat285
1205 00Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:t206.500
1205 00 10 0- Siewne  
1205 00 90 0- Pozostałe  
1209Nasiona, owoce i zarodniki, siewne:  
 - Nasiona roślin pastewnych inne niż nasiona buraków:  
1209 23- - Nasiona kostrzewy:t1.052
1209 23 11 0- - - Kostrzewy łąkowej (Festuca pratensis Huds.)  
1209 23 15 0- - - Kostrzewy czerwonej (Festuca rubra L.)  
1209 23 80 0- - - Pozostałe  
1209 24 00 0- - Nasiona wiechliny łąkowej (Poa pratensis L.)t381
1209 25
- - Nasiona rajgrasu (Lolium multiflorum Lam., Lolium
   perenne L.):
t766
1209 25 10 0
- - - Rajgras włoski (życica wielokwiatowa)(łącznie z
     rajgrasem westerwoldzkim) (Lolium multiflorum
     Lam.)
  
1209 25 90 0
- - - Rajgras angielski (życica trwała) (Lolium
     perenne L.)
  
1209 26 00 0- - Nasiona tymotkit529
1209 29- - Pozostałe:t662
1209 29 10 0
- - - Nasiona wyki; nasiona wiechliny (błotnej,
     zwyczajnej) (Poa palustris L., Poa trivialis
     L.); nasiona kupkówki(Dactylis glomerata L.);
     nasiona mietlicy (Agrostis)
  
1209 29 80 0- - - Pozostałe  
1210
Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone,
sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:
  
1210 10 00 0
- Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane
 ani nie w formie granulek
t2
1210 20
- Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w
 formie granulek; lupulina:
  
1210 20 10 0
- - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w
   formie granulek, z podwyższoną zawartością
   lupuliny; lupulina
t284
1210 20 90 0- - Pozostałet166
1302Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych:  
 - Soki i ekstrakty roślinne:  
1302 13 00 0- - Z chmielut182
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:t44.150
 
- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków
 aromatyzujących ani barwiących:
  
1701 12- - Cukier buraczany:  
1701 12 10 0- - - Do rafinacji  
1701 12 90 0- - - Pozostały  
 - Pozostały:  
1701 99- - Pozostały:  
1701 99 10 0- - - Cukier biały  
1702Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:t25.597
1702 30
- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy
 lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20%
 fruktozy w masie:
  
1702 30 10 0- - Izoglukoza  
 - - Pozostałe:  
 
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej
     glukozy w masie:
  
1702 30 51 0
- - - - W postaci białego krystalicznego proszku,
       scalonego lub nie
  
1702 30 59 0- - - - Pozostałe  
 - - - Pozostałe:  
1702 30 91 0
- - - - W postaci białego krystalicznego proszku,
       scalonego lub nie
  
1702 30 99 0- - - - Pozostałe  
2002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:  
2002 10- Pomidory, całe lub w kawałkach:t2.774
2002 10 10 0- - Bez skórek  
2002 10 90 0- - Pozostałe  
2002 90- Pozostałe:t24.542
 - - O zawartości suchej masy poniżej 12%:  
2002 90 11
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
     powyżej 1 kg:
  
2002 90 11 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości
       netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej
       199 kg
  
2002 90 11 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości
       netto powyżej 199 kg
  
2002 90 19 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
     nie przekraczającej 1 kg
  
 
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%,
   ale nie przekraczającej 30%:
  
2002 90 31
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
     powyżej 1 kg:
  
2002 90 31 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości
       netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej
       199 kg
  
2002 90 31 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości
       netto powyżej 199 kg
  
2002 90 39 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
     nie przekraczającej 1 kg
  
 - - O zawartości suchej masy powyżej 30%  
2002 90 91
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
     powyżej 1 kg:
  
2002 90 91 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości
       netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej
       199 kg
  
2002 90 91 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości
       netto powyżej 199 kg
  
2002 90 99 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto
     nie przekraczającej 1 kg
  
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:  
2106 90- Pozostałe:  
 - - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:  
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowet118
 - - - Pozostałe:  
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstrynyt975
 - - Pozostałe:  
2106 90 92 0
- - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy,
     izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające
     w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5%
     sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy
     lub skrobi
t3.140
2106 90 98 0- - - Pozostałet37.531
2401Tytoń nie przetworzony; odpady tytoniowe:  
2401 10- Tytoń nie odżyłowany:t8.833
 
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i
   suszony powietrzem na jasny tytoń typu Burley
   (łącznie z hybrydami tytoniu Burley); suszony
   powietrzem na jasny tytoń typu Maryland i tytoń
   suszony ogniowo-płomieniowo:
  
2401 10 10 0- - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia  
2401 10 20 0
- - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley
     (łącznie z jego hybrydami)
  
2401 10 30 0- - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland  
 - - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:  
2401 10 41 0- - - - Typu Kentucky  
2401 10 49 0- - - - Pozostałe  
 - - Pozostałe:  
2401 10 50 0- - - Tytoń suszony powietrzem na jasny  
2401 10 60 0- - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental  
2401 10 70 0- - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny  
2401 10 80 0- - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo  
2401 10 90 0- - - Pozostałe tytonie  
2401 20- Tytoń częściowo lub całkowicie odżyłowany:t37.397
 
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i
   suszony powietrzem na jasny, tytoń typu Burley
   (łącznie z hybrydami tytoniu Burley); suszony
   powietrzem na jasny typu Maryland i tytoń suszony
   ogniowo-płomieniowo:
  
2401 20 10 0- - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia  
2401 20 20 0
- - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley
     (łącznie z jego hybrydami)
  
2401 20 30 0- - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland  
 - - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:  
2401 20 41 0- - - - Typu Kentucky  
2401 20 49 0- - - - Pozostałe  
 - - Pozostałe:  
2401 20 50 0- - - Tytoń suszony powietrzem na jasny  
2401 20 60 0- - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental  
2401 20 70 0- - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny  
2401 20 80 0- - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo  
2401 20 90 0- - - Pozostałe tytonie  
2401 30 00 0- Odpady tytoniowet8.893
3502Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:  
 - Albumina jaja:  
3502 11- - Suszona:  
3502 11 90 0- - - Pozostałat117

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142, 1143, 1144, 1145, 1146, 1147, 1148, 1149, 1150, 1151, 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233, 1234, 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247, 1248, 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1261, 1262, 1263, 1264, 1265, 1266, 1267, 1268, 1269, 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277, 1278, 1279, 1280, 1281, 1282, 1283, 1284, 1285, 1286, 1287, 1288, 1289, 1290, 1291, 1292, 1293, 1294, 1295, 1296, 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302, 1303, 1304, 1305, 1306, 1307, 1308, 1309, 1310, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2025
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt