Dziennik Ustaw 1999 Nr 78 poz. 881 - Zm.: rozporządzenie w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI

z dnia 10 września 1999 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r.

(Dz. U. z dnia 29 września 1999 r.)


Na podstawie art. 8 ust. 2 pkt 3 i art. 10 ust. 4 ustawy z dnia 11 grudnia 1997 r. o administrowaniu obrotem z zagranicą towarami i usługami oraz o obrocie specjalnym (Dz. U. Nr 157, poz. 1026 i z 1999 r. Nr 55, poz. 587) zarządza się, co następuje:


§ 1. Wykaz towarów objętych automatyczną rejestracją obrotu w przywozie, stanowiący załącznik do rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 25 maja 1999 r. w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r. (Dz. U. Nr 51, poz. 523), otrzymuje brzmienie określone w załączniku do niniejszego rozporządzenia.

§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE
 
Kod PCNWyszczególnienie
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:
 - Świeże lub chłodzone:
0203 11- - Tusze i półtusze:
0203 11 10 0- - - Ze świń domowych
0203 11 90 0- - - Pozostałe
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
 - - - Ze świń domowych:
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 12 90 0- - - Pozostałe
0203 19- - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
 - - - - Pozostałe:
0203 19 55 0- - - - - Bez kości
0203 19 59 0- - - - - Pozostałe
0203 19 90 0- - - Pozostałe
 - Mrożone:
0203 21- - Tusze i półtusze:
0203 21 10 0- - - Ze świń domowych
0203 21 90 0- - - Pozostałe
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
 - - - Ze świń domowych:
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 22 90 0- - - Pozostałe
0203 29- - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
 - - - - Pozostałe:
0203 29 55 0- - - - - Bez kości
0203 29 59 0- - - - - Pozostałe
0203 29 90 0- - - Pozostałe
0206Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone:
0206 10- Wołowe świeże lub chłodzone:
0206 10 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - Pozostałe:
0206 10 91 0- - - Wątroby
0206 10 95 0- - - Gruba przepona i cienka przepona
0206 10 99 0- - - Pozostałe
 - Wołowe mrożone:
0206 21 00 0- - Ozory
0206 22- - Wątroby:
0206 22 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
0206 22 90 0- - - Pozostałe
0206 29- - Pozostałe:
0206 29 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - - Pozostałe:
0206 29 91 0- - - - Gruba przepona i cienka przepona
0206 29 99 0- - - - Pozostałe
0206 30- Wieprzowe, świeże lub chłodzone:
0206 30 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
0206 30 21 0- - - - Wątroby
0206 30 31 0- - - - Pozostałe
0206 30 90 0- - - Pozostałe
 - Wieprzowe mrożone:
0206 41- - Wątroby:
0206 41 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - - Pozostałe:
0206 41 91 0- - - - Ze świń domowych
0206 41 99 0- - - - Pozostałe
0206 49- - Pozostałe:
0206 49 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - - Pozostałe:
0206 49 91 0- - - - Ze świń domowych
0206 49 99 0- - - - Pozostałe
0206 80- Inne, świeże lub chłodzone:
0206 80 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - Pozostałe:
0206 80 91 0- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów
0206 80 99 0- - - Baranie i kozie
0206 90- Inne, mrożone:
0206 90 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
 - - Pozostałe:
0206 90 91 0- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów
0206 90 99 0- - - Baranie i kozie
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:
 - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:
0207 11- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki
     83%"
0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"
0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej
     prezentowane
0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"
0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej
     prezentowane
0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
 - - - Kawałki:
0207 13 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce
         skrzydeł
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 13 70 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 13 91 0- - - - Wątroby
0207 13 99 0- - - - Pozostałe
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:
 - - - Kawałki:
0207 14 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce
         skrzydeł
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 14 70 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 14 91 0- - - - Wątroby
0207 14 99 0- - - - Pozostałe
 - Z indyków:
0207 24- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"
0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej
     prezentowane
0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
     sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"
0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc,
     wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej
     prezentowane
0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
 - - - Kawałki:
0207 26 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 26 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce
         skrzydeł
0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałe
0207 26 80 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 26 91 0- - - - Wątroby
0207 26 99 0- - - - Pozostałe
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:
 - - - Kawałki:
0207 27 10 0- - - - Bez kości
 - - - - Z kośćmi:
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce
         skrzydeł
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe
0207 27 80 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 27 91 0- - - - Wątroby
0207 27 99 0- - - - Pozostałe
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:
0207 32- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
 - - - Kaczki:
0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami
       i łapami, znane jako "kaczki 85%"
0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
       sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"
0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc,
       wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej
       prezentowane
 - - - Gęsi:
0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami,
       znane jako "gęsi 82%"
0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub
       inaczej prezentowane
0207 32 90 0- - - Perliczki
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
 - - - Kaczki:
0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,
       sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"
0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc,
       wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej
       prezentowane
 - - - Gęsi:
0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami,
       znane jako "gęsi 82%"
0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i
       żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub
       inaczej prezentowane
0207 33 90 0- - - Perliczki
0207 34- - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone:
0207 34 10 0- - - Z gęsi
0207 34 90 0- - - Z kaczek
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:
 - - - Kawałki:
 - - - - Bez kości:
0207 35 11 0- - - - - Z gęsi
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - Z kośćmi:
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce
         skrzydeł
 - - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 35 79 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
0207 35 91 0- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby
0207 35 99 0- - - - Pozostałe
0207 36- - Pozostałe, mrożone:
 - - - Kawałki:
 - - - - Bez kości:
0207 36 11 0- - - - - Z gęsi
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - Z kośćmi:
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek
020736230- - - - - - Z gęsi
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce
         skrzydeł
 - - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
 - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 36 79 0- - - - - Pozostałe
 - - - Podroby:
 - - - - Wątroby:
0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kacze
0207 36 89 0- - - - - Pozostałe
0207 36 90 0- - - - Pozostałe
0210Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów:
 - Mięso wieprzowe:
0210 11- - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi:
 - - - Ze świń domowych:
 - - - - Solone lub w solance:
0210 11 11 0- - - - - Szynki i ich kawałki
0210 11 19 0- - - - - Łopatki i ich kawałki
 - - - - Suszone lub wędzone:
0210 11 31 0- - - - - Szynki i ich kawałki
0210 11 39 0- - - - - Łopatki i ich kawałki
0210 11 90 0- - - Pozostałe
0210 12- - Boczek i jego kawałki:
 - - - Ze świń domowych:
0210 12 11 0- - - - Solony lub w solance
0210 12 19 0- - - - Suszony lub wędzony
0210 12 90 0- - - Pozostały
0210 19- - Pozostałe:
 - - - Ze świń domowych:
 - - - - Solone lub w solance:
0210 19 10 0- - - - - Bok bekonowy lub szpencer
0210 19 20 0- - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki
0210 19 30 0- - - - - Przodki i ich kawałki
0210 19 40 0- - - - - Schaby i ich kawałki
 - - - - - Pozostałe:
0210 19 51 0- - - - - - Bez kości
0210 19 59 0- - - - - - Pozostałe
 - - - - Suszone lub wędzone:
0210 19 60 0- - - - - Przodki i ich kawałki
0210 19 70 0- - - - - Schaby i ich kawałki
 - - - - - Pozostałe:
0210 19 81 0- - - - - - Bez kości
0210 19 89 0- - - - - - Pozostałe
0210 19 90 0- - - Pozostałe
0210 20- Mięso wołowe:
0210 20 10 0- - Z kośćmi
0210 20 90 0- - Bez kości
0210 90
- Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub
 podrobów:
 - - Mięso:
0210 90 10 0- - - Mięso końskie solone, w solance lub suszone
 - - - Baranie i kozie:
0210 90 11 0- - - - Z kośćmi
0210 90 19 0- - - - Bez kości
0210 90 21 0- - - Z reniferów
0210 90 29 0- - - Pozostałe
 - - Podroby:
 - - - Wieprzowe:
0210 90 31 0- - - - Wątroby
0210 90 39 0- - - - Pozostałe
 - - - Wołowe:
0210 90 41 0- - - - Gruba przepona i cienka przepona
0210 90 49 0- - - - Pozostałe
0210 90 60 0- - - Baranie i kozie
 - - - Pozostałe:
 - - - - Wątroby drobiowe:
0210 90 71 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w solance
0210 90 79 0- - - - - Pozostałe
0210 90 80 0- - - - Pozostałe
0210 90 90 0- - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów
0403Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:
0403 10- Jogurt:
 
- - Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów
   lub kakao:
 
- - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o
     zawartości tłuszczu w masie:
0403 10 11 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 10 13 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 10 19 0- - - - Powyżej 6%
 - - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 10 31 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 10 33 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 10 39 0- - - - Powyżej 6%
 
- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub
   kakao:
 
- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości
     tłuszczu mlecznego w masie:
0403 10 51 0- - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 10 53 0- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 10 59 0- - - - Powyżej 27%
 - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:
0403 10 91 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 10 93 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 10 99 0- - - - Powyżej 8%
0403 90- Pozostałe:
 
- - Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów
   lub kakao:
 - - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci:
 
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego,
       o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 11 0- - - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 90 13 0- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 90 19 0- - - - - Powyżej 27%
 - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 31 0- - - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 90 33 0- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 90 39 0- - - - - Powyżej 27%
 - - - Pozostałe:
 
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego,
       o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 51 0- - - - - Nie przekraczającej 3%
0403 90 53 0- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 90 59 0- - - - - Powyżej 6%
 - - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 61 0- - - - - Nie przekraczającej 3%
0403 90 63 0- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 90 69 0- - - - - Powyżej 6%
 
- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub
   kakao:
 
- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości
     tłuszczu mlecznego w masie:
0403 90 71 0- - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 90 73 0- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 90 79 0- - - - Powyżej 27%
 - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:
0403 90 91 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 90 93 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 90 99 0- - - - Powyżej 6%
0504 00 00Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:
0504 00 00 1- Żołądki drobiowe
0504 00 00 9- Pozostałe
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:
 - Mąka pszenna:
1101 00 11 0- - Z pszenicy durum
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszenna
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:
1102 10 00 0- Mąka żytnia
1102 20- Mąka kukurydziana:
1102 20 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5%
1102 20 90 0- - Pozostała
1102 90- Pozostałe:
1102 90 10 0- - Mąka jęczmienna
1102 90 30 0- Mąka owsiana
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:
1105 10 00 0- Mąka, grysik i puder
1105 20 00 0- Płatki, grudki i granulki ziemniaczane
1108Skrobie; inulina:
 - Skrobie:
1108 11 00 0- - Skrobia pszenna
1108 12 00 0- - Skrobia kukurydziana
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczana
1108 14 00 0- - Skrobia z manioku (cassava)
1108 19- - Pozostałe skrobie:
1108 19 10 0- - - Skrobia z ryżu
1108 19 90 0- - - Pozostałe
1108 20 00 0- Inulina
1205 00Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:
1205 00 90 0- Pozostałe
1702Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:
 - Laktoza i syrop laktozowy:
1702 11 00 0
- - Zawierające wagowo 99% laktozy lub więcej, wyrażonej jako
   laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
1702 19 00 0- - Pozostałe
1702 30
- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające
 w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:
1702 30 10 0- - Izoglukoza
 - - Pozostałe:
 - - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:
1702 30 51 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie
1702 30 59 0- - - - Pozostałe
 - - - Pozostałe:
1702 30 91 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie
1702 30 99 0- - - - Pozostałe
1702 40
- Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej
 20%, ale mniej niż 50% fruktozy:
1702 40 10 0- - Izoglukoza
1702 40 90 0- - Pozostałe
1702 50 00 0- Fruktoza chemicznie czysta
1702 60
- Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy zawierające w stanie suchym
 powyżej 50% fruktozy w masie:
1702 60 10 0- - Izoglukoza
1702 60 80 0- - Syrop inulinowy
1702 60 95 0- - Pozostałe
1702 90- Inne, łącznie z cukrem inwertowanym:
1702 90 30 0- - Izoglukoza
1702 90 50 0- - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy
 - - Karmel:
1702 90 71 0
- - - Zawierający w masie 50% sacharozy lub więcej w substancji
     suchej
 - - - Pozostały:
1702 90 75 0- - - - W postaci proszku, scalonego lub nie
1702 90 79 0- - - - Pozostały
1901Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od nr 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone:
1901 90- Pozostałe:
 - - Pozostałe:
1901 90 99- - - Pozostałe:
1901 90 99 9- - - - Pozostałe
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
2106 90- Pozostałe:
 - - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:
 - - - Pozostałe:
2106 90 51 0- - - - Syrop laktozowy
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny
2106 90 59 0- - - - Pozostałe
 - - Pozostałe:
2106 90 92 0
- - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy,
     glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5%
     tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub
     skrobi
2106 90 98 0- - - Pozostałe
2302Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:
2302 10- Kukurydziane:
2302 10 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%
2302 10 90 0- - Pozostałe
2302 20- Ryżowe:
2302 20 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%
2302 20 90 0- - Pozostałe
2302 30- Pszenne:
2302 30 10 0
- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których
   przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy
   całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito,
   zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy
   produkt
2303 30 90 0- - Pozostałe
2302 40- Z innych zbóż:
2302 40 10 0
- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których
   przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy
   całości lub alternatywnie część ,która przechodzi przez sito,
   zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy
   produkt
2302 40 90 0- - Pozostałe
2302 50 00 0- Z roślin strączkowych
3505Dekstryny i inne skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub innych modyfikowanych skrobiach:
3505 10- Dekstryny i inne modyfikowane skrobie:
3505 10 10 0- - Dekstryny
 - - Inne modyfikowane skrobie:
3505 10 50 0- - - Skrobie, estryfikowane lub eteryfikowane
3505 10 90 0- - - Pozostałe
3505 20- Kleje:
3505 20 10 0
- - Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn, lub
   innych modyfikowanych skrobi
3505 20 30 0
- - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55% skrobi lub
   dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi
3505 20 50 0
- - Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80% skrobi lub
   dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi
3505 20 90 0
- - Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn, lub
   innych modyfikowanych skrobi
3809Środki wykańczalnicze, nośniki barwników przyśpieszające barwienie, utrwalacze barwników i inne preparaty (np. klejonki i zaprawy) w rodzaju stosowanych w przemysłach włókienniczym, papierniczym, skórzanym i podobnych, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
3809 10- Na bazie substancji skrobiowych:
3809 10 10 0- - Zawierające w masie poniżej 55% tych substancji
3809 10 30 0
- - Zawierające w masie 55% lub więcej tych substancji, ale mniej
   niż 70%
3809 10 50 0
- - Zawierające w masie 70% lub więcej tych substancji, ale mniej
   niż 83%
3809 10 90 0- - Zawierające w masie 83% lub więcej tych substancji

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142, 1143, 1144, 1145, 1146, 1147, 1148, 1149, 1150, 1151, 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233, 1234, 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247, 1248, 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1261, 1262, 1263, 1264, 1265, 1266, 1267, 1268, 1269, 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277, 1278, 1279, 1280, 1281, 1282, 1283, 1284, 1285, 1286, 1287, 1288, 1289, 1290, 1291, 1292, 1293, 1294, 1295, 1296, 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302, 1303, 1304, 1305, 1306, 1307, 1308, 1309, 1310, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2024
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt